Lai aktualizētu velosipēdu satiksmes problēmas, vairāki Briseles riteņbraucēji uzņēmuši video, kurā redzami dramatizēti kritieni uz Beļģijas veloceliņiem, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Kopš 11. februāra, kad komiskais video tika publicēts, tas sasniedzis vairāk nekā 100 000 skatījumu. Tajā attēlots, kā riteņbraucēji cenšas pārvarēt dažādus šķēršļus, kas atrodas uz veloceliņiem. 

Viens no video veidotājiem, Bastīns de Zuters, vēlējies pievērst sabiedrības uzmanību infrastruktūras ietekmei uz iedzīvotājiem. "Man šķiet, ka celiņi šādi uzzīmēti, jo tos nav zīmējuši riteņbraucēji," stāsta Zuters. Galvenais autoru mērķis ir panākt izmaiņas pilsētas plānojumā, kas atvieglotu pārvietošanos ar velosipēdu. Veloceliņu plānojums Briselē ir daudz neveiksmīgāks nekā Amsterdamā vai Kopenhāgenā, uzskata video autori. Viņi arī uzsvēra, ka Briselē strauji pieaug riteņbraucēju skaits, taču "infrastruktūra netiek līdzi".

Briseles Satiksmes ministrijas pārstāvis Paskāls Smets "Reuters" žurnālistiem gan atklājis, ka līdz veloceliņu uzlabošanai tomēr jāpagada, jo Brisele tradicionāli esot bijusi orientēta uz automašīnu satiksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!