Foto: Shutterstock

Runājot par romantiskām attiecībām ar savu darba kolēģi, labākais ieteikums ir izvairīties no tām, tomēr dažkārt jūtām nepavēlēsi. It īpaši grūti ir tad, kad ar šo cilvēku garās darba stundas nākas pavadīt plecu pie pleca, jo šādā gadījumā jūtu paturēšana pie sevis ir teju neiespējama, un būs kāds mirklis, kad vienkārši salūzīsi un atklāsi savas kārtis. Ja romantika jūsu starpā mutuļo, tad šeit būs "Cosmopolitan.com" ieteikumi, kā to būtu ieteicams darīt.

Apdomā savu izvēli kārtīgi

Dažkārt satiekot kādu simpātisku cilvēku, uzreiz vēlamies mesties iekšā attiecībās un romantikā, taču, ja tavs izredzētais ir kolēģis – labāk kārtīgi padomā, vai tiešām tā nav kļūda. Vispirms iepazīsti šo cilvēku kārtīgi, saproti, ka ar viņu varētu veidoties attiecības un esi pārliecināta, ka patiešām ir vērts šķērsot šo robežu.

Padomā par sekām

Šādos gadījumos vienmēr ir jāpadomā par visiem scenārijiem. Ja nu attiecības neizdodas? Vai mēs pēc šķiršanās varēsim ik dienu pavadīt kopā darbā? Un gadījuma, ja nē, tad kādi varētu būt risinājumi – mainīt darba vietu? Ja šīs ir pārāk augstas prasības, tad, iespējams, labāk tomēr izvairīties no attiecību uzsākšanas, jo parasti ir grūti iepriekš paredzēt, vai attiecības izdosies un ja nē, tad vai mēs varēsim palikt vienkārši draugi un izlikties, it kā nekas nebūtu bijis. Tomēr visu nekad nevar aprēķināt, un, ja nu šis darba kolēģis ir īstais un vienīgais? Tad ir jārīkojas un jāievēro sekojošie ieteikumi.

Informē priekšniecību

Šādos gadījumos tomēr vislabāk informēt priekšniecību, jo noslēpt no visiem attiecības nav iespējams, un šādā situācijā būs daudz nepatīkamāka, ja priekšnieki to padzirdēs no biroja lielākajiem baumotājiem virtuvē, vārot kafiju. Arī pastāstot par šo situāciju vadībai, mēs parādīsim, ka esam pieauguši cilvēki, kuri ir gatavi risināt situāciju, nevis aizbēgt no atbildības. Šīs sarunas laikā svarīgi pateikt, ka attiecības nekādā veidā neietekmēs jūsu darbu, bet centies neieslīgt detaļās – priekšniekiem nav jāzina, kādas ir tavas jūtas un citas attiecību detaļas.

Darba laikā visa uzmanība tikai darbam

Atceries, ka neviens tev nemaksā par flirtēšanu ar darba kolēģi, tāpēc darba laikā visu uzmanību velti tikai un vienīgi savam darbam – nekādu koķetu skatienu un flirtēšanas, tas ne vien traucē jūsu abu darbam, bet arī pārējiem, kuriem ir jāuzturas neprofesionālā vidē. Tāpat labāk neapspriest, kur šodien vakariņosiet, un savas sarunas atstājiet mājām.

Foto: Shutterstock

Neiesaisti savus kolēģus

Nekādā gadījumā neiesaisti attiecībās savus darba kolēģus – neprasi padomu, neapspried savu attiecību partneri, jo arī viņi savā starpā ir kolēģi, un attiecību detaļas nav jāzina ikvienam birojā. Izvairies no divu nometņu izveidošanas, kurā darba kolēģiem ir jāiestājas kādā pusē, it īpaši, ja jūsu starpā izveidojies kāds strīds.

Neļauj attiecībām ietekmēt profesionālo izaugsmi

Protams, ka esot attiecībās, mēs vienmēr atbalstām otru cilvēku, taču profesionālajā vidē mēs vienmēr nevaram piekrist sava partnera teiktajam – jāizturas pret viņu kā pret jebkuru kolēģi, izvērtējot visas idejas, kritizējot un tikai piekrītot labākajiem priekšlikumiem. Arī pārējie daudz vairāk novērtēs šos sasniegumus, jo tie būs pelnīti.

Darbs paliek darbā

Ir teju pilnīgi neiespējami darbu neatnest uz mājām – ja varbūt reāli nestrādājam, tad tik un tā līdzi paņemam stresu un rūpes, un šo procesu noteikti vieglāku nepadara tas, ka mājās ir divi cilvēki no vienas un tās pašas darba vietas, kurus vieno vienas un tās pašas problēmas, taču no tā jācenšas atbrīvoties. Izvairies no kolēģu apspriešanas, no darba problēmām un visām citām tēmām, kas saistītas ar darbu – mājas ir mājas un tā ir vieta, kur jums abiem jāatpūšas.

Velti laiku sev

Kopā darbā un kopā mājās – reti kuru šī kombinācija kādā brīdī nepadarīs traku. Ir grūti, ja ar cilvēku jābūt kopā ik brīdi, arī tad, ja šis cilvēks tev ir ļoti tuvs. Lai jūs abi nepaliktu traki un tas negatīvi neietekmētu attiecības, svarīgi atstāt laiku sev – atvēli laiku kādam hobijam vai aizej papļāpāt ar draudzeni, kuru sen neesi satikusi, tādā veidā radot nelielu pārtraukumu un atpūtu no sava partnera.

Nepadari "kolēģi" par savu tipu

Gadījumā, ja romantiskās attiecības nākas šķirt, nekādā gadījumā nemet acis uz nākamo kolēģi. Atceries, ka uz pasaules ir vēl tik daudz brīvu vīriešu, nevajag aprobežoties vien ar tiem, kurus var satikt birojā. Tas nenāks ne par labu tev un tavai profesionālajai izaugsmei, ne kolēģiem. Šādā gadījumā atmosfēra var kļūt pavisam neveikla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!