Foto: PantherMedia/Scanpix

Sekss var būt lietderīga nodarbe daudzu iemeslu dēļ. Tomēr pie faktiem – kā konkrēti sekss mums varētu noderēt? Resurss Sex-ru sniedz atbildes.

1. Sekss ir skaistuma zāles. Sen kā noskaidrots, ka, nodarbojoties ar mīlas priekiem, sievietes organismā izstrādājas daudz estrogēna. Estrogēns rūpējas par to, lai sievietes mati mirdzētu un āda būtu gluda.

2.Atslābinošs, maigs sekss stipri pazemina iespējamību saslimt ar dermatītu, dažādiem ādas pleķiem un izsitumiem. Svīstot attīrās poras, un tādējādi āda sāk mirdzēt.

3. Sekss palīdz sadedzināt kalorijas, kuras paspējāt savākt romantisko vakariņu laikā.

4. Mīlēšanās ir pats nekaitīgākais un mazāk bīstamais sporta veids. Sekss tonizē un pastiepj praktiski visas muskuļu grupas. Tas ir daudz tīkamāk nekā noskriet 20 kilometrus.

5. Sekss - labākās zāles pret depresiju. Tā laikā ķermenī izdalās endorfīni, kas rada eiforijas sajūtu, un cilvēks atkal jūtas lieliski.

6. Jo vairāk cilvēki piekopj seksu, jo vairāk iespēju pie tā atkal tikt. Seksuāli aktīva cilvēka organismā izdalās vairāk feromonu. Tie ir kā netverami seksa rūķīši, kas mulsina un musina pretējo dzimumu.

7. Sekss ir visdrošākais trankvilizators. Tas ir par 10 reizēm efektīvāks nekā, piemēram, plaši pielietoti aptieku medikamenti.

8. Ikdienas skūpsti palīdz saglabāt zobu veselību. To dēļ mutē izdalās vairāk siekalu, kas palīdz atbrīvot zobu starpas no pārtikas paliekām un pazemina skābju līmeni, tādējādi attālinot kariesu.

9. Sekss palīdz atbrīvoties no galvassāpēm. Dzimumakts pazemina sasprindzinājumu, kas sašaurina asinsvadus galvas smadzenēs.

10. Bagātīga seksuālā dzīve var palīdzēt aizlikta deguna gadījumā. Tāpat tas līdzēs cilvēkiem, kas cieš no siena drudža un astmas.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!