Foto: Shutterstock
Iepazīšanās ar mobilo aplikāciju palīdzību mūsdienās nav nekas neparasts. Gandrīz ikkatrs ir dzirdējis par kādu veiksmīgu sastapšanos, kas pāraugusi siltās jūtās un laimīgās attiecībās. Piedāvājam dažus ieteikumus, kas palīdzēs ne vien sarunāt tikšanos, bet arī atrast cilvēku attiecību veidošanai.

Tādas iepazīšanās aplikācijas kā "Tinder" cilvēki bieži izmanto, lai atrastu partneri vienas nakts sakaram, tomēr tas nenozīmē, ka tur nav iespējams atrast cilvēku nopietnu attiecību veidošanai, raksta "Bustle". Ja vēlies izmēģināt kādu no iepazīšanās aplikācijām un sapņo par nopietnām attiecībām, piedāvājam dažus ieteikumus, kas palīdzēs tev sasniegt iecerēto.

'Mīlestības aplikāciju' lietošanas pamācība attiecību meklētājiem

Ievadot informāciju par sevi, ir ļoti svarīgi būt atklātai un patiesai. Tu taču vēlies atrast kādu, kam patiksi tāda, kāda esi. Tad parādi sevi! Izvēlies savu profila bildi tā, lai tevi tajā varētu atpazīt – bez izskaistinājumiem, dažādiem filtriem un vēlams tādu, kurā tev nav daudz kosmētikas. Fotogrāfija no kāda ļoti grezna pasākuma nebūs tā labākā izvēle.

Stāstot par sevi nesen iepazītam cilvēkam, izvēlies atgadījumus, kas nedaudz atklāj to, ko vēlies atrast partnerī. Piemēram, ja stāsti par kādu interesantu ceļojumu, cilvēks sapratīs, ka tev patīk piedzīvojumi. Centies izvairīties no negatīvu lietu stāstīšanas, kritizēšanas un nosodījuma.

Foto: Shutterstock
Centies parādīt, ka esi daudzšķautņaina un daudzpusīga personība. Veidojot aprakstu par sevi un izvēloties fotogrāfijas, centies parādīt savu personību un dažādās intereses. Parādi sevi tādu, kāda esi, un tu piesaistīsi cilvēkus ar līdzīgiem uzskatiem un interesēm.

Kad uzsāc saraksti vai satiec cilvēku klātienē, uzdod jautājumus un centies noskaidrot arī otras personas intereses, sapņus un mērķus. Protams, ir jautājumi, kas nenoderēs sarunas atklāšanai, bet uzzināt, kas cilvēkam dzīvē šķiet vissvarīgākais, ir ļoti būtiski. Tas var parādīt, vai jums vispār ir iespējama kopīga nākotne. Ļoti būtiski ir nebaidīties uzsākt sarunu. Ja pamani kādu cilvēku, ar ko labprāt iepazītos tuvāk, nekautrējies uzrakstīt pirmā.

Foto: Shutterstock
Kad esi jau ar kādu iepazinusies, centies ātri novērtēt situāciju. Cilvēki, kas vēlas tikai kavēt laiku vai arī meklē vienas nakts sakarus, neaicinās tevi uz tikšanos. Tā vietā viņi rakstīs tev tikai vēlās nakts stundās un izteiks seksuāla rakstura piezīmes. Ieteicams uzmanīties arī no cilvēkiem, kas lielās un sevi pārlieku slavē, uzsāk sarunu ar frāzēm par to, cik seksīga tu izskaties, kā arī izmanto klišejiskas un "jēlas" frāzes tevis savaldzināšanai. Centies izvairīties arī no cilvēkiem, kam ir virkne puskailu pašbilžu, kam nevienā no fotogrāfijām nav redzama seja vai kas ievieto tikai attēlus no trakām ballītēm.

Ja patiesi internetā vēlies atrast sev piemērotu partneri nopietnām attiecībām, pirms došanās uz randiņa paskaties ne tikai uz viņu pašu fotogrāfijās, bet pievērs uzmanību attēlu fonam. Tas, kur cilvēks uzņem foto, var daudz par viņu pastāstīt – vai viņam patīk ceļot, vai viņš nodarbojas ar sportu vai aizraujas ar citām aktivitātēm. Satiecies ar cilvēku vairākas reizes, un atceries, tikšanās var nebūt gara. Pirmo reizi varat satikties uz kafiju kādā brīvdienā vai darbadienas vakarā.

Dažādās iepazīšanās aplikācijas – ko izvēlēties


Foto: Shutterstock
Viena no zināmākajām un populārākajām randiņu aplikācijām ir "Tinder", tomēr tā nebūt nav vienīgā. "Business Insider" starp zināmākajām un biežāk izmantotajām aplikācijām min arī "Hinge", kurā iepazīties iespējams tikai ar draugu draugiem, un "Zoosk", kuras lietotājiem ir jāapstiprina, ka fotogrāfijās redzamās personas patiešām ir viņi paši. Cilvēkiem, kam prātā tikai nopietnas attiecības un partnera atrašanai visai dzīvei, piemērotāka būs aplikācija "Match".

Aplikācija "Bumble" ir ļoti līdzīga labi zināmajai "Tinder", bet tajā pirmās var uzrakstīt tikai sievietes. Šis noteikums ieviests, lai izvairītos no gadījumiem, kad dāmu profilus pārpludina nepiedienīgi seksuāla rakstura piedāvājumi no vīriešiem. "Coffee Meets Bagel" dienas laikā piedāvās tikai dažus iespējamos partnerus ar mērķi nepārvērst iepazīšanos par randiņu spēli.

Vēl pasaulē pazīstamas ir tādas aplikācijas kā "Happn", kas mēģina iepazīstināt cilvēkus, kuru ceļi dienas gaitā ir krustojušies reālajā pasaulē, "OkCupid", kas darbojas līdzīgi kā "Tinder" un kam ir arī iepazīšanās mājaslapa, un "Grindr", kas izstrādāts speciāli homoseksuāliem vīriešiem.

Kad došanās uz randiņiem kļūst par apsēstību


Foto: Shutterstock
Daudziem cilvēkiem patiešām ir izdevies izveidot veiksmīgas attiecības, pateicoties mobilajām aplikācijām. Viens no šādiem piemēriem ir arī Marija un Dmitrijs, kuru stāstu tu vari izlasīt šeit. Tomēr netrūkst arī tādu, kam došanās uz randiņiem kļūst par sportu un kas sāk doties uz neskaitāmiem pirmajiem randiņiem, tā arī nekad neizveidojot nopietnas attiecības.

"Mīlestības meklēšana ir viena no svarīgākajām lietām, ko mēs savas dzīves laikā darām," stāsta zinātniece un pētniece Helēna Fišere. Viņa norāda, ka cilvēki mēģina atrast to, kas dzīvē viņiem ir patiesi svarīgs, un tas, ka daļa kļūst atkarīga no šīs mēģināšanas, nav nekāds pārsteigums. Tāpat ir likumsakarīgi, ka atkarīgi no staigāšanas uz randiņiem kļūst jauni cilvēki, kas nesen sākuši iepazīt romantiku – viņu ķermenis un prāts ir radīts, lai iemīlētos un radītu bērnus.

Lai izveidotu attiecības, speciāliste iesaka nepadoties pēc pirmās tikšanās reizes un mēģināt sastapto personu iepazīt tuvāk. Ļoti bieži, iepazīstot cilvēku, viņš iepatīkas arvien vairāk. Dodoties uz atkārtotu randiņu, mēģini izdomāt kādu interesantu nodarbošanos, kas ļaus aizrautīgi pavadīt laiku un iepazīt personu tuvāk. Ar citiem speciālistu ieteikumiem cīņā ar atkarību no randiņiem tu vari iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!