Jautājums: Sveiki! Uz pusgadu biju aizbraukusi uz citu valsti, un divas nedēļas pirms braukšanas mājās kāds puisis man sāka izradīt īpašu uzmanību, aicināja uz randiņiem utt. Es pazinu viņu iepriekš, bet nepievērsu uzmanību.

Es neko negribēju uzsākt, jo zināju, ka braucu prom, un bez tam es viņu uztvēru kā vienkārši draugu, un negribēju neko vairāk. Taču viņam pret mani bija jūtas, un teica mīļus vārdus un lūdzās, lai nebraucu prom! Taču es aizbraucu, jo neredzēju nākotni mūsu attiecībām un gribējās atgriezties dzimtajā zemē.

Tad sekoja īsziņas, ka viņš vēlas mani apciemot Latvijā. Tā viņš atbrauca un visu laiku man stāstīja, cik ļoti viņš vēlas, lai es braucu pie viņa, ka palīdzēs sameklēt darbu un dzīvosim kopā. Pēc tā apciemojuma es sāku viņu savādāk uztvert. Viņš nepārtraukti man zvanīja un sūtīja man īsziņas. Tad viņš man nopirka biļeti, lai atbraucu pie viņa. Tā es aizbraucu. Viņš iepazīstināja mani ar saviem vecākiem un radiem, un visiem saviem draugiem. Stāstīja viņiem, cik ļoti grib, lai palieku. Pat teica man, ka esmu īstā, un viņš darītu visu, lai es tik paliktu pie viņa, un, ka gaidīšot mani. Un tā palēnām es viņā iemīlējos. Bet es atbraucu atpakaļ uz Latviju, jo bija darbs. Viņš pat teicās, ka brauktu pie manis, bet bail, ka neatradīs darbu! Es ilgi domāju. Tad pa vidam mums sanāca attiecību krīze, jo es nemāku uzturēt attāluma attiecības. Bet pēc tās krīzes es sapratu, ka es viņu mīlu un cik ļoti man viņa pietrūkst, un biju gatava braukt pie viņa, taču viņš pēc krīzes atsvešinājās. Es nezinu, kas viņam notika, bet joprojām teicās, ka grib, lai braucu. Un es vēlreiz pārprasīju, vai tiešām viņš vēlas, lai braucu, un bija skaidra atbilde - jā, ka viņš grib mēģināt. Un tā tika nopirkta biļete, ka pēc mēneša došos pie viņa. Pēc nedēļas viņš man atsūta īsziņu, ka labāk būs, ja es palikšu Latvijā un meklēšu sev draugu te, jo viņš nav gatavs attiecībām, un ka gribot celt māju un nebūs laika priekš manis. Es biju šokā un nesapratu, kas notiek, jo no sākuma tā biju es, kas negribēja attiecības un nebiju tādām gatava, bet te pēkšņi viņš man paziņo kaut ko tādu. Es nezinu, kur kļūdījos? Vai tiešām, tāpēc, ka liku viņam ilgi gaidīt? Bet, ja mīli, tad gaidīsi!?

Atbild psiholoģe konsultante Iveta Gēbele:

Sveika!

Tādi attiecību samezglojumi gadās bieži, it sevišķi, ja cilvēks pats īsti nezina, ko vēlas pats, kāda ir viņa dzīves sūtība, kad cilvēks ir sevis meklējumos. Tādā dzīves periodā ir grūti izprast sevi un kur vēl otru cilvēku. Iespējams, ka šādos meklējumos esat šobrīd jūs abi. Taisnība jau Tev ir, - ja mīli, tad gaidīsi. Diez vai tā bija Tava kļūda. Lai uzzinātu, kas notika ar draugu, vislabākais ir, protams, izrunāties. Šajā gadījumā šķērslis ir lielais attālums, tas, ka nevarat tikties, kad gribat un izrunāties.

Lai varētu pateikt, kas ir par iemeslu notikušajam, vēstulē ir par maz informācijas par Tevi pašu. Attiecības ir diezgan sarežģīta lieta, izveidot laimīgas, harmoniskas attiecības ir māksla. Mākslas darbs, ko ietekmē ļoti daudzi faktori. Katras nākamās attiecības ietekmē iepriekšējo attiecību pieredze, vecāku un citu ģimenes locekļu attiecību modelis, attieksme pašam pret sevi un apkārtējo pasauli. Tāpēc ir grūti pateikt kas tieši ir ietekmējis jūsu attiecības. Krīze attiecībās ir pārbaudījums, pēc kura var redzēt, cik tās ir bijušas stipras, iespējams, ka šoreiz puisis neizturēja, bet Tev noteikti nevajag vainot sevi. Varbūt tik tiešām seko puiša padomam, meklē draugu tepat un veido attiecības tuvumā.

Lai Tev izdodas atrast sevi, savu puisi un veidot tādas attiecības, kā abi vēlaties…

Psiholoģe-konsultante Iveta Gēbele (psiholoģiskā konsultēšana, sistēmiskā ģimenes terapija, pasaku terapija, grupu vadīšana. Individuālās konsultācijas Liepājā un Rīgā. Pieņemšana pēc iepriekšēja pieraksta, tālr. 29757231, e-pasts: ivge@inbox.lv, papildinformācija: www.gimenei.lv, www.psihologu-prakse.lv).

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!