Foto: Shutterstock
Runājot par to, kādas fiziskās aktivitātes var aizstāt nodarbības sporta zālē, nereti tiek piemīta mīlēšanās. Lai arī bieži tas ir domāts kā joks, šī nu ir tā reize, kad jokā ir sava daļa patiesības. Gultas priekiem patiešām nepieciešama enerģija, tomēr uzskatīt, ka sekss ir gluži tas pats, kas visu ķermeni attīstošs funkcionālais treniņš, nevajadzētu.

Sekss ir aktivitāte, kuras laikā gan paātrinās sirds ritms, gan tiek patērēts noteikts daudzums kaloriju, skaidro "Woman's Day". Turklāt enerģija būs nepieciešama dažādām aktivitātēm – gan lēnai dejai ar mīļoto, gan skūpstiem. Lūk, cik daudz kaloriju patērē dažādas romantiskas aktivitātes.

Skūpstīšanās – 68 kalorijas stundā

Vai atceries, kā ar savu pirmo (un varbūt arī otro vai trešo) sirdsāķīti varējāt skūpstīties 10, 15, 45 minūtes vai pat stundām ilgi? Iespējams, ka lūpas pēc tam sūrstēja, bet atmiņas par romantisku vakaru šķita dziedinošas. Lai arī zināms enerģijas daudzums tiek patērēts, ar treniņu šo nodarbi nu nekādi nevar salīdzināt. Ja skūpstīšanos papildina maigi glāsti un pieskārieni, tad, protams, arī enerģijas patēriņš pieaugs. Tomēr, ja gribat skūpstīties tā, lai kādreiz bez sirdsapziņas pārmetumiem kādu treniņu varētu arī izlaist, dariet to neparastākās pozīcijās, piemēram, lai tavs mīļotais guļ uz muguras, bet tu vari mēģināt skūpstīties, turot balstu vai izpildot atspiedienus. Tā tu vairākas reizes palielināsi kaloriju patēriņu.

Kaislīga mīcīšanās – līdz pat 230 kalorijām pusstundā

Šo nodarbi gan varētu jau salīdzināt ar kardio treniņu – kaislīga maigošanās ar cilvēku, ko mīli vai kas tev patiešām patīk, var prasīt ļoti daudz enerģijas. Tu kusties, tavs sirds ritms paātrinās un arī kalorijas tiek patērētas. Turklāt, ja laiku pa laikam mainīsiet pozīciju, kurā atrodaties, un intīmajā nodarbē ieviesīsiet kādus spēles elementus un ķircināšanu, iespējams, ka patīkamā nodarbe efekta ziņā vēl vairāk būs pielīdzināma treniņam.

Masāža – ap 80 kaloriju stundā

Ja tev patīk iepriecināt partneri ar juteklisku masāžu, tad tā var palīdzēt sadedzināt līdz pat 80 kalorijām stundā. Lai arī pati masāža ir lēna, iespējams, jo izjustāka un nesteidzīgāka tā būs, jo labāk, jo noskaņos gan tevi, gan tavu mīļoti citām aktivitātēm, kuru laikā arī ir iespējams patērēt zināmu skaitu kaloriju. Paturi prātā – ja tev nav atbilstošu zināšanu, prasmju un masāžas galda, labāk veikt maigu un erotisku masāžu. Cenšoties atdarināt fizioterapeitu un speciālistu veikto, tu vari nodarīt vairāk ļauna nekā laba.

Sekss – vidēji 70 kaloriju vienā reizē

Tas, cik daudz kaloriju tiek patērēts vienā mīlēšanās reizē, ir ļoti atkarīgs no intensitātes un priekšspēles, kā arī cilvēka. Turklāt vīrieši seksa laikā patērē vairāk kaloriju nekā sievietes – līdz pat 100 kalorijām. Jāņem vērā, ka to, cik daudz kaloriju cilvēks patērē, veicot noteiktas aktivitātes, ietekmē viņa ķermeņa uzbūve un muskuļu masa. Šajā jomā vīriešiem parasti ir priekšrocības, viņi ātrāk var sadedzināt lielāku skaitu kaloriju.

Ja vēlies, lai mīlēšanās palīdzētu patērēt vairāk kaloriju, ir būtiski, lai tā būtu kaislīga un ilga. Pozu maiņa gan palīdzēs patērēt vairāk enerģijas, gan piešķirs asumiņu un jaunas nokrāsas jūsu mīlas dzīvei. Nekautrējies uzņemties vadību. Kontrolējot notiekošo, tev ir lielākas iespējas gūt vairāk baudas un piedzīvot intensīvu orgasmu. Tāpat arī patērēto kaloriju skaits pieaugs. Ja esi aktīva un sekss ir kaislīgs, patērēto kaloriju skaits var pārsniegt 200 kaloriju 30 minūtēs.

Orālā seksa sniegšana – ap 100 kaloriju stundā

Arī šo nodarbi ar intensīvu treniņu noteikti nevar ne salīdzināt, tomēr, gluži tāpat kā skūpstīšanos, arī šo nodarbi var apvienot ar mēģinājumu noturēt balsta pozu. Tāpat patērēto enerģijas daudzumu var patērēt daži jogas elementi, piemēram, apmierinot partneri, nostājies pozā "suns ar skatu uz leju". Jāpiebilst, ka mīļotā apmierināšana, izmantojot rokas, patērēs tikpat daudz enerģijas kā orālais sekss.

Romantiska dejošana – 219 kaloriju stundā

Dejas ar partneri (pat tad, ja esat apģērbti), palīdz sadedzināt ap 219 kaloriju stundā. Turklāt, ja dejojat aktīvi, ir lielāka iespēja, ka turpinājumā pati būsi aizrautīgāka mīlas prieku rosinātāja. Izrādās, ka aerobā slodze padara sievietes vieglāk uzbudināmas. Lēnām dejām, protams, nav ne vainas, bet tās noteikti patērēs mazāk kaloriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!