Foto: Shutterstock
Ejot laikam uz priekšu, arī seksuālā dzīve attiecībās mēdz noplakt – parādās rutīna, gultas prieku skaits samazinās un abu vai viena partnera frāzēs parādās: "Man šodien negribas.." Tā ir normāla dzīves situācija, skaidro "Psychology Today". Tomēr impulsu, ka līdz galam kaut kas nav kārtībā, nevajadzētu palaist garām. Šoreiz "Viņa" skaidro garlaicības ienākšanu seksuālajā dzīvē un to, kā atgūt kaisli, dzirksteli un aizvien jaunu prieku savstarpējā intimitātē.

Lai arī pastāv neskaitāmi veidi, kā uzlabot savu gultas dzīvi un aizgaiņāt drūmo garlaicību, joprojām daudzi pāri saskaras ar šo problēmu. Laika gaitā sabiedrībā apspriesti vairāki skaidrojumi – bioloģiskās atšķirības un evolūcijas sekas, taču psiholoģiskie aspekti atrodas vistuvāk patiesībai. Arī intimitāte sākas cilvēku prātos.

Tomēr vēl svarīgāk ir tas, ko ar šīm problēmām pāri iesāk. Daļa garlaicības ienākšanu seksuālajā dzīvē atspoguļo ar nomāktību un atsvešināšanos, bet citi meklē jaunu partneri. Saprotams, ka abi varianti pie risinājuma nenovedīs, taču labā ziņa ir tāda, ka garlaicību, rutīnu un arī paredzamu darbību atkārtošanu ir iespējams uzlabot. Iedvesmojoties no portāla "Elite Daily", turpinājumā iepazīsties ar garlaicības aizgaiņāšanas veidiem.

Ņem grožus savās rokās un izgulies kārtīgi

Foto: Shutterstock

Nereti cilvēki sūkstās par savu garlaicīgo un paredzamo mīlēšanos ar partneri, ka aizmirst par savu lomu tajā. Tas nozīmē, ka otra pusīte ne vienmēr būs vainīga pie tā, ka neizjūti baudu vai nesaņem to pietiekamā daudzumā. Arī tev ir jāņem lietas savās rokās – it īpaši, ja jūti, ka seksuālajā dzīvē iezagusies garlaicība. Pat ja šķiet, ka no tavas iniciatīvas nekas nemainīsies, mēģini pāris reizes uzsākt gultas priekus pirmā.

Šis ir arī veids, kā partnerim vari pavēstīt un parādīt to, kas tev ir pietrūcis intīmajā ziņā. Turklāt nebaidies no atraidījuma – iniciatīvu velti tam, lai uzlabotu jūsu mīlēšanos un atgūtu kaisli. Ja partnerim kas nepatiks, viņš tev to norādīs. Savukārt tikpat svarīgi ir arī tas, ka ikdienā izgulies kārtīgi.

Regulāra neizgulēšanās, bezmiegs var novest pie hormonu disbalansa, kas ietekmē arī tavu vēlmi mīlēties, un tas var būt pamats arī garlaicības ienākšanai guļamistabā. Lai tā nenotiktu, dodies gulēt laicīgi, pirms miega neuzņem kalorijām bagātu pārtiku un neaizraujies ar datora, telefona vai planšetes lietošanu.

Pielieto fantāziju un intimitātes alternatīvas

Foto: Shutterstock

Arī alternatīvu iekļaušana seksuālajā dzīvē var spēlēt būtisku lomu garlaicības aizgaiņāšanai. Tas nozīmē to, ka abi meklēsiet papildu veidus, kā izvilināt kaisli un aizrautību. Turklāt, ja alternatīvas pieprasa tikai otra pusīte, tām piekrīti tikai tad, ja juties ērti. Ne visiem būs nepieciešamība pamēģināt erotisko filmu scenāriju cienīgu orģiju, bet noderēt var dažādas spēles vai intīmās rotaļlietas.

Savukārt tikpat svarīgi ir likt lietā fantāziju. Nereti rutīna guļamistabā radusies tikai tā iemesla dēļ, ka abi esat pārāk noguruši, lai pamēģinātu vai izdomātu kaut ko jaunu. Saprotams, ka nav viegli ikdienā un īpaši – intīmajā jomā, ieviest jaunas dvesmas, bet tas būs tā vērts vēlāk, kad garlaicība un rutīna no guļamistabas būs pazudusi. Vari mēģināt izvaicāt arī otru pusīti, lai saprastu viņa vēlmes un karstākās fantāzijas.

Izproti seksualitāti un izzini partneri

Foto: Shutterstock

Intimitātes problēmas daudziem ir jutīgs temats, tāpēc nereti pāri izvēlas par to klusēt. Tomēr, lai rastu risinājumu, ir jāatzīst šāda fakta esamība abām pusēm. Sekss un kaisle ir viena no attiecību sastāvdaļām, tāpēc nav vērts kaunēties un slēpt savas vajadzības – tas tikai novedīs pie vēl lielākām problēmām. Tā vietā izrunājies ar partneri un norādi uz garlaicību un rutīnu gultas priekos, taču izvairies no nosodījuma. Jūsu abu interesēs ir attiecībās atgriezt dzirksteļojošu kaisli un baudpilnus brīžus.

"Elite Daily" norāda, ka pie vainas garlaicībai guļamistabā var būt arī zināšanu trūkums par seksualitāti kā tādu. Iespējams, ka tev vai otrai pusītei ir nepieciešamība pēc papildu stimula, lomu spēlēm vai erotiskām rotaļlietām, lai gūtu baudu. Tikai jūs abi vien zināt veidus, kas palīdzēs izprast katra individuālo dzinuli, lai garlaicība izzustu. Tāpēc nekautrējies atklāties partnerim. Visticamāk, ja būsi pietiekami godīga un saprotoša, viņš darīs to pašu.

Gultas prieki – prioritāte numur viens

Foto: Shutterstock

Ja garlaicība pārņēmusi seksuālo dzīvi un tuvība ir arvien retāk, laiks rīkoties. Tāpēc kopā ar otro pusīti izvirziet uzstādījumu, ka noteiktu laika posmu prioritāte numur viens būs garlaicības izskaušana no intīmās dzīves. Tas nozīmē ne tikai runāšanu, bet arī darīšanu. Ja darbs ilgst līdz vēlam vakaram, gultas priekus varat baudīt no rīta, vai arī ierosini nedēļā ieplānot konkrētus laikus tuvībai.

Var izklausīties smieklīgi, tomēr neskaitāmiem cilvēkiem tuvības plānošana ir atgriezusi vajadzīgo kaisli un uguntiņu garlaicības nomāktajās attiecībās. It īpaši, ja darbi, rūpes par bērniem, ēst gatavošana un citas sadzīviskas lietas aizņem daudz laika, intimitātei noderēs arī atgādinājums telefonā vai ieraksts plānotājā. Svarīgākais kaislības atgūšanai tomēr ir tas, ka jums abiem rūp intimitāte.

Lai uzlabotu gultas dzīvi, kopā ar partneri varat izvēlēties arī citas taktikas, tomēr svarīgākais ir jūsu pieķeršanās problēmai kā tādai, tai skaitā garlaicības atzīšanai. Saprotams, ka to pieņemt ir grūti, taču, domājot par attiecību dinamiku un piepildījumu, ir vērts pievērsties risinājumam jau šodien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!