Ko darīt gadījumā, ja jūsu sirdi savaldzinājis vīrietis, kura reputācija nevēsta neko labu - viņš ir brunču mednieks - taču jūs viņā esat saskatījusi kādas jums vien zināmas vērtības? Vai iespējams piespiest šo vīrieti mainīt savus paradumus un apstāties pie vienas sievietes - jums?
Galu galā pētījumi taču liecina, ka vīrieši, kam ir stabilas attiecības, ir laimīgāki un veiksmīgāki, tad kādēļ gan nepalīdzēt viņam? Taču iespējams, ka viņš gluži tā nedomā. Tomēr varam sniegt dažus padomus, kā notvert šo pleiboju un būt laimīgai kopā ar viņu.

Vai jums šī situācija jau nešķiet kaut kur redzēta? Kad Stīvens iepazinās ar Lauru, viņš sajuta, ka šī sieviete viņam varētu būt īstā. Un, lai gan šī reize nebija pirmā, kad viņš juta ko līdzīgu, līdz šim nez kāpēc nekas nebija noticis tā, kā viņš to bija iztēlojies.

Stīvens draudzējās ar Lauru aptuveni mēnesi vai divus, bet pēc tam viņu attiecībās iestājās atslābums, un Stīvens atgriezās pie saviem vecajiem ieradumiem - viņa uzmanību saistīja citas sievietes. Laurai Stīvena reputācija nebija noslēpums, taču viņa nolūki šķita ļoti nopietni, vismaz viņš pats tā apgalvoja. Taču attiecības viņiem nesniedza cerēto. Paturot prātā Stīvena līdzšinējo uzvedību, Laura viņu nemitīgi kontrolēja, liekot saprast, ka necietīs nekādas neuzticības izpausmes. Stīvena reakcija bija apstiprinājums tam, ka labāk tomēr mīlēt visas sievietes pēc kārtas un pamest Lauru. Šis ir piemērs, kad pareģojums piepilda pats sevi.

Pirmais noteikums, draudzējoties ar šādu vieglprātīgu vīrieti, ir izturēties pret viņu ar pārliecību, ka viņš pilnībā pieder jums, pat ja jums ir aizdomas, ka tas nebūt tā nav. Viņš sajutīs līdz šim neizjustu brīvību un būs apmierināts, ka sieviete necenšas viņu pārveidot. Un, tā kā viņam vairs nebūs jābaiļojas, ka notiks tas, no kā viņš visu laiku baidījies, vīrietis emocionāli būs gatavs pievērsties ilglaicīgām, monogāmām attiecībām.

Taču tas vēl nav viss. Bažas un aizsardzības reakciju vīrietī var izraisīt arī kas cits. Lai noskaidrotu, kāpēc viņš domā, ka labāk palikt pie vecā dzīvesveida, kas patiesībā nemaz nav tas labākais, būs nepieciešams laiks. Ir vairāki iemesli, kāpēc daudzi vīrieši turas pie šāda dzīvesveida, un, palīdzot atbrīvoties no bailēm, sieviete var palīdzēt viņam uzsākt pastāvīgas attiecības. Lūk, daži piemēri.

Vīrietis agrāk savā dzīvē jau apdedzinājies. Šādi gadījumi ir daudz izplatītāki nekā parasti domā. Ja vīrietis reiz uzticējies un piedzīvojis nodevību, viņš centīsies nekad vairs nenokļūt šādā neaizsargātā pozīcijā. Taču sievietei ir iespēja likt saprast, ka viņa negatavojas nodarīt vīrietim pāri. Runājiet ar viņu. Ja viņš kādreiz piemin notikumus, kas saistīti ar viņa bijušo draudzeni, ļaujiet viņam izstāstīt visu, kas uz sirds. Uzdodiet jautājumus un nekritizējiet. Arī viņa bijušo draudzeni kritizēt nebūtu prātīgi, bet dariet vīrietim zināmu, ka esat viņa pusē.

Otrs iemesls vīriešu neuzticībai ir bailes, ka attiecības varētu pārvērsties par apnicīgu rutīnu. Tāpat kā mums visiem, arī viņiem patīk uzsākt jaunu draudzību un izbaudīt aizraujošo aplidošanas, nedrošības un uzvaras sajūtu. Bet, attiecībām stabilizējoties, vīrietis meklē jaunu aizraušanos. Kā to iegūt? Protams, pievēršoties citiem iekāres objektiem.

Šīs problēmas risinājums ir viennozīmīgs - neļaujiet jūsu attiecībās ienākt rutīnai. Nepalieciet visu laiku kopā. Dienu un nakti pavadīt viens otra sabiedrība varat posmā, kad attiecības sasniegušas kulmināciju, taču vēlāk tas vairs nebūtu saprātīgi. Īsa atšķirtība liks ilgoties vienam pēc otra. Esot kopā ar mīļoto vīrieti, centieties ieplānot kādu aizraujošu nodarbi, kas varētu kļūt par jūsu kopīgo piedzīvojumu.

Taču iespējams, ka vīrieša neuzticību nosaka princips, kas liek tiekties arvien pēc kaut kā labāka. Viņam patīk tas, kas viņam jau pieder, taču viņš arvien cenšas atrast kaut ko vēl labāku. Šādam vīrietim dzīve ir nepārtraukta cīņa. Viņš bieži maina darbu, savus uzskatus un lēmumus un bieži vien beigās izrādās zaudētājs. Ja jums gadījies sastapt šāda tipa vīrieti, tad, ticiet man, viņa dzīve ir daudz lielākas ciešanas, nekā jūs spējat iedomāties, un, ja viņš jūs neuzskata par pašu labāko, pēc iespējas ātrāk pārtrauciet šīs attiecības un netērējiet velti laiku.

Protams, noskaidrot īsto iemeslu, kāpēc vīrietis nespēj veidot stabilas attiecības, ir sarežģīts uzdevums. Iemesls var slēpties viņa būtībā vai pagātnes pieredzē, par kuru viņš nemaz nevēlas runāt. Lai kā arī būtu, pirms rīkojaties, centieties uzzināt par viņu pēc iespējas vairāk. Ieklausieties viņa teiktajā par citiem cilvēkiem un sevi. Kāda ir viņa attieksme pret jomām, kas prasa noteiktu pastāvību, piemēram, darbu un dzīvesvietu? Izprotot šo problēmu, atrisinājums var rasties pats no sevis. Un šis atrisinājums var būt vienkārši jūsu izpratne. Vīrietis jutīs, ka atradis kādu, kas cenšas saprast viņu kā personību, un nemeklēs sev citu draudzeni.

Vislielākā kļūda, ko sieviete pieļauj, draudzējoties ar nepastāvīgu vīrieti, ir uzspiesta tuvība. Ja nemitīgi tincināsiet, vai viņš jūs vēl mīl, centīsieties izdibināt, ar ko viņš pavada laiku un pārmetīsiet, ka viņš nav jums piezvanījis, jūs izraisīsiet vīrietī aizsardzības reakciju. Parādiet, ka jūsu sabiedriskā un emocionālā eksistence nav atkarīga no viņa un ka spējat dzīvot pati sev.

Sieviete darīs prātīgi, ja nesteigsies ar intīmas tuvības nodibināšanu ar vīrieti, kam ir brunču mednieka reputācija. Ja viņam patiesi ir bijušas neskaitāmas sievietes, tad diez vai viņa acīs tuvībai ir tik liela vērtība kā jūsu. Ja uzsāksiet seksuālas attiecības par agru, tās jūs gan emocionāli satuvinās, taču padarīs attiecības viņa skatījumā drīzāk seksuālas, nevis romantiskas.

Paturiet prātā arī to, ka ne jau visi donžuāni ir savaldāmi, un atcerieties, ka jūsu ilgas pēc konkrēta vīrieša vēl negarantē panākumus. Rūdīts brunču mednieks, iespējams, nemaz nespēj vai arī nevēlas mainīties. Tādos gadījumos patiesi labāk pēc iespējas ātrāk pamest šo vīrieti, pirms esat kļuvusi emocionāli atkarīga no cilvēka, kas uz jūsu jūtām nespēj atbildēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!