Foto: Shutterstock
Uzaicināt kādu uz randiņu var būt ļoti biedējošs un grūts uzdevums. Nereti bailes no atteikuma, pazemojuma un ļaunākā galvā izspēlētā scenārija ir tik lielas, ka aicinājums tā arī paliek nepateikts. Bet vai savā ziņā nevarētu sacīt, ka atteikuma rezultāts ir tāds pats kā gadījumā, ja uzaicinājums nemaz neizskan? Arī tas nozīmē, kā uz randiņu neiesiet.

Iedvesmojoties no "Elite Daily" attiecību ekspertu ieteikumiem, piedāvājam iepazīties ar vairākiem soļiem, kas palīdzēs atrast drosmi un uzaicināt iecerēto uz randiņu, neatkarīgi no tā, vai tas ir sirdsāķītis, ko labi pazīsti, vai tikko sastapta persona.

Uzsāc ikdienišķu sarunu

Ja kautrējies uzrunāt cilvēku, ko labprāt aicinātu uz romantisku tikšanos, neķeries uzreiz pie lietas. Vispirms uzsāc ikdienišķu sarunu par kaut ko vienkāršu – laikapstākļiem aiz loga, mūziku fonā vai jebko citu. Tas nedaudz nomierinās un padarīs uzaicinājuma izteikšanu vienkāršāku. Pats galvenais ir sevi pārvarēt un uzsākt sarunu. Atceries, ka visi cilvēki ir tikai cilvēki un viņiem nevajadzētu spēt tevi padarīt bezgala nervozu un nepārliecinātu. Ja nepajautāsi, tad tas būs tas pats, kā izdzirdēt atbildi "nē".

Uzmundrini sevi pirms sarunas

Atgādini sev, kāpēc esi lieliska un kāpēc citi varētu gribētu piekrist ar tevi satikties. Turklāt jaunu cilvēku iepazīšana parasti ir aizraujoša. Tava sabiedrība nebūt nav nepatīkama un mokoša. Ja cilvēks piekrīt veltīt nedaudz laika, lai tevi iepazītu, tas ir brīnišķīgi. Ja viņš tev atsaka, neaizmirsti, ka būs citi, kas to vēlēsies.

Sevis uzmundrināšana pirms sarunas palīdzēs vairot pašapziņu. Atceries, ka uzmundrinājuma jēga ir vairot drosmi, nevis apcerēt visas iespējamās izgāšanās un ļaunākos scenārijus. Ja pārāk neaizrausies ar domām par atraidījumu, tevis sacītais izklausīsies drošāks un pārliecinošāks. Tāpat tu varēsi vairāk parādīt savu būtību, kas ir ļoti svarīgi, mēģinot kādu iepazīt tuvāk.

Parādi savu patieso būtību

Ja vēlies uzaicināt kādu uz romantisku tikšanos, ir ļoti būtiski parādīt savu patieso būtību. Jo pati būsi atklātākā, jo vienkāršāk būs izveidot īstu saikni ar otru. Ja tu nespēj un negribi būt tu pati otra cilvēka klātbūtnē, iespējams, jums patiesībā nemaz nesaskan. Tāpat dabiskums un atklātība ir patiešām pievilcīgas īpašības.

Atceries, ka piekrišana nav kaut kas, ko tev vajag

Lai arī tu, protams, nevēlies saņemt atraidījumu, vai tiešām piekrišana ir kaut kas, ko tev ļoti vajag? Tu to gribi, bet bez tās varētu arī izdzīvot. Paturi to prātā. Jo atbrīvotāka būsi un mazāk būsi apsēsta ar pārliecību, ka tev vajag piekrišanu, jo labāku iespaidu atstāsi. Tas nozīmē, ka iespējamība uz pozitīvu atbildi pieaugs. Šāds domāšanas veids vairos tavu pašapziņu, ļaus skatīties sarunu biedram acīs un noturēt viņa interesi.

Esi tieša, bet laipna

Aicinot kādu uz tikšanos, izsakies skaidri un tieši, izmantojot patīkamu, bet pārliecinošu balss toni. Tavā balsī nevajadzētu dzirdēt atvainošanos. Tu nedari neko sliktu vai nepareizu, un ar tevi kopā pavadīts laiks nav sods, tā ir iespēja. Atceries, ka tu otram cilvēkam piedāvā kaut ko patīkamu. Tev nav par to jājūtas vainīgai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!