Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka tieši romantika lielā mērā uztur īpašo iemīlēšanās sajūtu un dzirkstelīti, kas valda partnerattiecībās. Tomēr, ko iesākt gadījumā, ja romantiskie žesti ikdienas rutīnas dēļ attiecībās sastopami arvien retāk? Vai tiešām pienācis to gals un jāsāk lūkoties pēc jauna kaisles objekta?

Analizējot partnerattiecību būtību un iemeslus, kas atsevišķiem pāriem, kuru ikdienā nebūt nav sastopama romantika un maiguma izpausmes, tik un tā ļauj saskaņā un harmonijā nodzīvot teju visu mūžu, pārdomas par minēto tematu savā blogā apkopojusi publiciste Daniela Anna Suleika.

Vai romantika patiešām izplēn?

Nereti romantika izzūd tāpēc, ka ikdienā vairs nav nekā, kas mudinātu šādi justies. Cilvēkiem augot, attīstoties un mainoties, rodas atklāsme, ka partnerī vairs nav to īpašību, kas reiz šķita tik pievilcīgas un radīja iemeslu aizmirst apkārtējo pasauli un iemīlēties konkrētajā cilvēkā.

Šai sakarā arī jāatceras, ka romantiku nav iespējams radīt mākslīgi – ja intimitāte un netveramā saprašanās no pusvārda pāra starpā ir zudusi, krāšņi klāts vakariņu galds, iedegtas sveces un gultā izkaisītas ziedlapiņas, visticamāk, liks justies vien muļķīgi – gluži kā vērojot ainu uz teātra skatuves vai tēlojot lomu, kuras vārdi izrādījušies aizmirsti.

Tāpat jāņem vērā, ka cilvēku vidū valda atšķirīga izpratne par romantiku – kādam tās būs 100 sarkanas rozes, negaidīti pasniegtas darba dunas vidū, kamēr cits par tikpat romantisku un cēlu žestu uzskatīs gājienu uz lielveikalu pēc vakariņām nepieciešamajiem produktiem. Ja attiecību dalībniekiem šī izpratne būs atšķirīga, ļoti iespējams, ikdienā parādīsies strīdi, kas, gluži kā katalizators, ļaus sievietei paust, piemēram, sarūgtinājumu par ziedu vai dāvanu trūkumu, kamēr vīrietis būs neizpratnē – "Es taču salaboju salauzto skapīti! Kā vēl viņai trūkst?"

Tieši tāpēc ir būtiski ne tikai izprast mīļotā cilvēka pasaules redzējumu un principus, pēc kuriem otrā pusīte vadās gan attiecībās ar līdzcilvēkiem, gan partneri, gan neļaut romantikai visdažādākajās tās izpausmēs izzust no ikdienas pavisam.

Tāpat vērts atcerēties pārējās, ne mazāk nozīmīgās partnerattiecību "sastāvdaļas", kas veido to kopainu. Iespējams, koncentrējoties uz romantiskiem žestiem, kas tavam mīļotajam vīrietim nemaz nav raksturīgi, esi palaidusi garām citas vērtīgas kvalitātes, kas jūsu kopdzīvi var padarīt laimīgu un harmonisku, ja vien ļausiet tai tādai būt!

Mīlestība

Nevis iemīlēšanās, bet īsta, patiesa un noturīga mīlestība pret partneri ir krietni nozīmīgāka par ikdienā, iespējams, nedaudz trūkstošo romantiku. Ja spēj savu vīrieti pieņemt tādu, kāds viņš ir, pretī saņemot tādu pašu attieksmi, kā arī abi apzinieties, ka viens otru nevērtējat kā pašsaprotamus lielumus savā dzīvē, bet gan ko patiesi dārgu, jūsu kopdzīvē viss ir vislabākajā kārtībā!

Rūpes

Ja tomēr vēlaties atgūt, iespējams, zudušo romantiku, izrādiet vēl vairāk rūpju viens par otru nekā ikdienā. Tiesa, ja pastāvīgi izjūti mīļotā cilvēka gādību, neapmierinātība par romantisku žestu trūkumu patiesībā ir vien bērnišķīga kaprīze.

Pieņemšana

Viena no būtiskākajām harmonisku un laimīgu attiecību pazīmēm ir spēja mīļoto cilvēku pieņemt. Iecietība pret otra vājībām un apziņa, ka esi sastapusi savu dvēseles radinieku, ir sajūta, kas piemeklē patiesi laimīgus un mīlestības svētītus pārus.

Empātija

Lai rastu harmoniju un saskaņu partnerattiecībās, ir būtiski nezaudēt spēju atklāti runāt par savām izjūtām, kā arī izprast partnera dvēseles stāvokli un noskaņojumu. Ja romantikas trūkumu ikdienā esat piefiksējuši abi, centieties kopīgiem spēkiem uzlabot radušos situāciju. Savukārt, ja viens no attiecību dalībniekiem jūtas labi, kamēr otrs nemitīgi sadzīvo ar sajūtu, ka līdz pilnīgai laimei tomēr kaut kā pietrūkst, ir pienācis laiks sarunai par to, kā raugāties viens uz otru un uz jūsu kopdzīvi.

Biedriskums

Pat tad, ja attiecībās trūkst romantikas, gaisīguma un iespējamas bezrūpības, partnera atbalsta plecs un sniegtā sapratne ikvienā dzīves situācijā ir nenovērtējama dāvana. Neaizmirstiet to!

Fiziska saskaņa

Neraugoties uz cilvēku savstarpējām simpātijām, attiecībās ne vienmēr valda vajadzīgā fiziskā saskaņa. Ja jūsu intīmā dzīve ir lieliska, ikdienā netrūkst cieņas un lojalitātes, ziediem un konfektēm sirds formā taču nav nozīmes, vai ne?

Novērtēšana

Tā vietā, lai īgņotos uz vīrieti par viņa novēloto sveicienu, piemēram, Sieviešu dienā, piefiksē un atceries pārējos mirkļus, kuros viņš ir licis tev justies kā laimīgākajai sievietei uz zemeslodes. Viela pārdomām, vai ne?

Atklātība

Viens no svarīgākajiem jebkuru romantisku attiecību pamatprincipiem ir atklātība un komunikācijas prasmes. Ja ar savu otro pusīti vari runāt gan par ikdienišķiem niekiem, gan saviem sapņiem, gan jūsu attiecību līkločiem, pretī saņemot tādu pat atvērtību un gatavību pārrunāt radušās problēmas, zini, ka jūsu ikdienā viss patiesībā ir kārtībā!

Protams, ja esi gaisīga, sapņaina un romantiska persona, vēlme pēc sirsnīgiem un teju bruņinieciskiem uzmanības apliecinājumiem ir gluži dabiska. Gadījumā, ja tavs partneris šādas vēlmes, savukārt, neizprot, vērsies pie viņa ar savu sajūtu izklāstu un dari zināmu, kas viņa rīcībā tevi darītu laimīgu. Varam galvot, ka mīlošs vīrietis centīsies saņemtos norādījumus izpildīt, turklāt ņems to vērā ar patiesu prieku!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!