Foto: PantherMedia/Scanpix
Kāds ir sievietes - vīrieša attiecību noslēpums? Kādi mums katram ir dzīves uzdevumi un kādēļ vīrietis bez sievietes nespēj iztikt, to Sieviešu Klubam atklāj bioenerģētikas eksperts Andžejs Reiters!

Labi, ka mēs neesam līdzīgi, vai tādēļ, ka pretpoli pievelkas vai tādēļ, ka savādāk nebūtu kaislību. Varbūt pat visas kosmosa uzbūves kopumā nebūtu, ja mēs - vīrieši un sievietes - būtu identiski.

Kiplings teicis - austrumi ir austrumi, un rietumi ir rietumi, kopā vienoties tiem nav lemts. Sākot no tieši šī teikuma, visa džungļu grāmata ir par mīlestību un kaislībām starp rietumiem un austrumiem.

Tāpat arī starp vīrieti un sievieti ir ievērojama atšķirība, un ne tikai domāšanas manierē vai lēmumu pieņemšanas procesā.

Vīrietim ar sievietei ir atšķirīga bioenerģētiskā uzbūve, un es allaž priecājos, ka tas ir tieši tā.

Ilgus gadus strādājot par glābēju, esmu novērojis sievietes kritiskās situācijās. Viņas ir krietni noturīgākas pret stresu. Ārējā bravūra, ko mēs vīrieši demonstrējam, īstenībā slēpj nespēju iztikt vieniem, būt 100% patstāvīgiem. Vīrietis bez sievietes nevar. Viņam ātri sāk pietrūkt spēka. Spēcīgais dzimums ir spēcīgs?

Cik tieši? Uz vienu īsu, izšķirošu šāvienu, panāktu, rezultātu, nopelnītu naudu, uzveiktu pretinieku, ejakulāciju, ja gribiet, taču ilgi enerģiju vīrietis var noturēt tikai tad, ja viņu provocē jeb stimulē, jeb par viņu lūdz sieviete. Vīrietis ir sprinteris, sieviete maratoniste, pat vairāk - sieviete prot skriet vairākus maratonus vienlaicīgi. Kas ir pats dīvainākais, un nekādi vīriešiem nesaprotamais, pie visa tā labi izskatīties. Esot sadrumstalotā stāvoklī, vīrietis izskatās novārdzis, sieviete - noslēpumaina. Dažreiz konsultācijā ieraugu daiļu būtni, un, skatoties uz viņu nevis kā speciālists, bet kā vīrietis nevaru, nu nevaru nekādi saprast, kas viņai kaiš, jo ārēji viss mirdz.

Īstenībā te slēpjas kāds dziļš dabas mehānisms: septiņas dzīves. Vīrietis ir mednieks un prot sakoncentrēties uz mērķi viss, bet dozētu laika posmu. Sievietei daba devusi prasmi auklēt bērniņu, gatavot, turēt saimniecību, mīlēties ar savu vīrieti, un prasmi sadalīt šo enerģiju, nezaudējot potenciāla ķermeņa spēku. Vīrietis pie šāda režīma, nosēdinātu baterijas jeb vienkārši nevarētu to izdarīt. Vēlme un vajadzība radīt bērniņu ir pamudinājusi dabu sievietei ielikt septiņkārtējas spēka rezerves un skaistumu vēl plusā.

Sievietē ir noslēpums, tātad maģija. Un neskatoties uz vīriešiem tik ļoti izsmieto, un šķietami nesaprotamo, neloģisko haotisko domāšanas veidu, tieši šis apstāklis padara sievieti septiņas reizes spēcīgāku. Loģika ir nogurums, un vecums, šis fakts ir zinātniski fiksēts. Spontāna rīcība, rotaļa, meditācija, smiešanās, neloģiska lēmumu pieņemšanas secība ir spēks un jaunība. Tieši šajā haotiskumā (kuru personīgi es par tādu neuzskatu) arī slēpjas spēks, noslēpums, kuru brīžam neieredzot, tomēr par visu vairāk dievina vīrieši. Tā ir narkotika, un pateicoties šim nesaprotamajam oreolam, precinieki veic varoņdarbus, jeb nebūsim pārlieku dzejiski - vismaz mēģina nodemonstrēt savu konkurētspēju.

Spēkā ir vājums, un vājumā spēks. Neloģiski, bet sievietes to zina no pieredzes, vīrieši tikai kā formulu.

Vispār enerģētisko atšķirību ir ļoti daudz, lai izvairītos no nebeidzamas viņu uzskaites pieminēšu vēl vienu ļoti būtisku atšķirību, kuru neraksta pat psiholoģijas grāmatās, par viņu vienkārši nezina vai nav populāri par to runāt.

Šis faktors ir Vara.

Vēlme valdīt un gūt varu pār kādu piemīt katram cilvēkam. Tie, kuri saka, ka viņiem tāda nepiemīt, protams, mānās. Varai ir jābūt realizētai jeb viņa ieraksies zemapziņas dzīlēs un izspēlēs savu kārti visnegaidītākajā un smagākajā veidā. Tikai baznīca varu par kādu noliedz, kaut pati to izmanto pret saviem piekritējiem. Fenomens ir faktā, ka vēlme izpaust varu, ir sievietē ielikta krietni spēcīgāk, un, ja šī dabas dotā nepieciešamība negūst realizāciju mīlestībā, ģimenē un dominēšanā par procesiem saimniecībā, un dažreiz arī vienkārši vīrieša pavilkšanā - kā tautā saka, zem tupeles - tad viņa izpaužas biznesā, kur sievietes nereti demonstrē fantastiskus rezultātus. Vēlreiz, lai nebūtu aizvainojumu, vara ir dabīga vajadzība, viņu noliegt var tikai tumsonīgs cilvēks, kurš slēpjas no sevis. Ja šķiet, ka tomēr nē, vīriešiem taču varaskāre ir izteikta vairāk, tā šķiet tikai ārēji, zem šķietamas varaskāres vīriešiem ir krietni dziļāks instinkts: vēlme izplatīt savu ideoloģiju, un viss dziļākais tās impulss atdot zināšanas - mācīt.

Lai būtu saticība ģimenē, un veselība kā ķermenī, tā apziņā, vienmēr vajag sekot, lai sievietes vara būtu realizēta. Ja nē, apkārtesošie vīrieši, lai sargās. Arī vīriešiem jābūt objektam, kurā potēt savu ideoloģiju un būtu uzklausīti, nevis izsmieti. Tas atbrīvos pasauli no daudziem diktatoriem, un pārliekas feminizācijas. Sievietēm realizēta vara dos enerģētisko un fizisko veselību.

Bioenerģētikas eksperts, izaugsmes treneris Andžejs Reiters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!