Foto: PantherMedia/Scanpix
Galveno kaitējumu sievietes seksualitātei nodara nepatīkams ķermeņa aromāts, secināts resursa "woman.ru" veiktajā aptaujā, kurā piedalījās 13 000 dalībnieki.

Nepatīkamu aromātu par galveno "seksīguma slepkavu" atzina 64 procenti aptaujas dalībnieku. Ja traucējoša varētu būt smaka no mutes, joprojām nepārspēts ir senais paņēmiens aizklāt muti ar saliektu plaukstu, izelpot un tad paostīt izelpoto.

Interesanti, bet tikpat kaitējošs seksīgumam ir ne tikai nelāgs aromāts, bet arī pārāk labi smaržojošs, tomēr nekopts ķermenis - par to pārliecināti 55 procenti aptaujas dalībnieku. 51 procents iesaka dāmām atbrīvoties no pārliecīga ķermeņa apmatojuma.

Vēl trīs lietas, kas "nogalina" seksualitāti un nopelnījušas katra aptuveni 31 procentu atzinēju, ir liekais svars; aktivitātes trūkums intīmajās attiecībās un ... ieradums aizrādīt visiem un itin par visu.

Jo īpaši tieksme visus pamācīt var likt daudzām sievietēm aizdomāties, vai ģimenē tiešām pastāvīgi jātēlo visu varošā un zinošā māte, bet varbūt vērts vairāk laika veltīt sievietes lomas attīstīšanai sevī.

Nedaudz vairāk kā ceturtdaļa aptaujas dalībnieku ir pārliecināti, ka sievieti neseksīgu dara smēķēšana, lai gan, pēc daudzu vīriešu domām, cigarete pievērš uzmanību dāmas smalkajai plaukstas locītavai, un tas, lūk, esot visnotaļ seksīgi.

Tāpat sievietei, kura vēlas būt seksīga, vajadzētu atturēties daudz un strauji runāt pīkstošā balsī, kas atbaidītu 28 procentus respondentu. Starp citu, balss tembru iespējams koriģēt ar īpašu vingrinājumu palīdzību.

Citas seksīgumu mazinošas iezīmes ir skaļa kaloriju skaitīšana maltītes laikā (25 procenti) un pastāvīga bijušo vīriešu pieminēšana (24 procenti).

Šķietami tik nozīmīga iezīme kā humora izjūtas trūkums neseksīgs šķiet tikai 19 procentiem aptaujas dalībnieku. No otras puses, notīrīt lieku kosmētikas kārtu noteikti ir grūtāk nekā iemācīties saprast jokus.

Īpašs temats ir sieviešu apģērbs un apavi - vīriešiem neseksīgas šķiet austrumnieku stila bikses un "Uggi" zābaki, bet 16 procenti aptaujas dalībnieku uzskata, ka neseksīgs ir pārlieku īss mini un pārspīlēti dekoltē, kā arī pīrsings nabā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!