Būsim godīgas – cik bieži neizdošanos mīlēšanās laikā esam uzvēlušas vīriešu pleciem? Saprotams, ka ir brīži, kad vīrietis patiesi var būt pie vainas, tomēr ir pietiekami daudz situāciju, kad jāspēj izprast sava attieksme, kāre pret otru pusīti un pašas vēlēšanās atraisīties tikpat daudz, cik to dara vīrietis.

Lai arī cik ļoti sievietēm gribētos kārtējo reizi norādīt uz nemākulīgajiem vīriešiem, – tango tiek dejots divatā – gluži tāpat kā norit intīmā dzīvē. Tikai abiem, kopā pieslīpējot prasmes un uzklausot otra vajadzības, gultas dzīve var noritēt pavisam citā līmenī. Tāpēc turpinājumā iepazīsties ar sešām tipiskām sieviešu kļūdām, kas tiek pieļautas mīlēšanās laikā, lai tu spētu uzlabot savu sniegumu un iepriecināt ne tikai sevi, bet arī mīļoto.

Tu neuzsāc intimitāti pirmā

Viena no tipiskākajām sieviešu kļūdām ir nevēlēšanās iniciēt vai uzsākt intimitāti pirmajai, norādīts "WebMD". Dažas uzskata, ka tas ir vīriešu pienākums, bet citas vienkārši neprot izrādīt savu seksualitāti pirms to ir izdarījis vīrietis. Tomēr, pat ja otra pusīte pret šādu modeli neiebilst un neraida tavā virzienā neapmierinātus skatienus, ilgtermiņā attiecībās var veidoties sava veida nesaskaņa – arī vīrietis vēlas, lai viņu iekāro un aplido, vēl pirms pats par ko tādu ir iedomājies.

Tāpat daļai sieviešu var būt novecojuši uzskati par seksuālajām lomām vai to neesamību kā tādu, taču arī intimitātes sākumam ir liela nozīme – kā satiekas jūsu skatieni, kurš ierosina doties uz guļamistabu un pavedina. Nereti šādas lomas izpalikšana vīrietim var šķist kā signāls, ka sieviete nemaz nevēlas seksuālu kontaktu un viņai tas nemaz nav svarīgi, taču tā nebūt nav. Arī dāmas vēlas pilnvērtīgu intimitāti.

Viens no ieteikumiem, kā risināt šo kļūdu, ir ik pa laikam tomēr iniciēt seksu pirmajai, izrādot interesi un uzņemoties atbildību par konkrēto seksuālo pieredzi. Vīrietis to novērtēs un, iespējams, gultas prieki notiks pavisam citā gaisotnē.

Tu uztraucies par to, kā izskaties

Foto: Shutterstock

Uztraukums par to, vai otra pusīte redz tavus mīkstumiņus uz vēdera vai gurniem, ietekmē ne tikai tevi pašu, jo tev ir grūtāk sasniegt baudas virsotnes, bet arī tavu mīļoto. Iedomājies šo situāciju no otras puses – tu izbaudi šo brīdi, bet vīrietis nepārtraukti veido neapmierinātas grimases, izslēdz gaismu un kustina ķermeni tā, lai nevar redzēt kādas nepilnības.

Ja jau esat abi nonākuši līdz intimitātes brīdim, izbaudiet notiekošo, jo neviena izskata nepilnība, kas tev šķiet slēpjama, vairs nav svarīga. Tajā brīdī vīrieša domas lidinās vien ap entuziasmu, enerģiju un interesi, kas nekādā veidā nav saistīta ar tavu ķermeni. Tāpēc vēl svarīgāka par uzkrāsotām acīm un lūpām būs tava attieksme, iekāre pret mīļoto un atdeve.

Tu pieņem, ka sekss vīrietim ir kas ikdienišķs un parasts

Foto: Shutterstock

"Vīriešiem sekss ir tikai sekss" vai "Sievietes nemaz nav seksuālas" – ir bieži dzirdēti stereotipi, kuru saknes meklējamas daudzas desmitgades iepriekš. Tāpēc bieži no sieviešu puses pastāv uzskats, ka vīriešiem sekss neasociējas ar ko romantisku, bet ir nepieciešams vien vajadzības dēļ. Tā patiesi nav visa taisnība!

Jāpiekrīt, ka ir vīrieši, kuri ir vairāk tendēti šādā virzienā un intīmo dzīvi uztver kā fizisku kontaktu bez jūtu klātbūtnes. Tomēr arī tas var mainīties atkarībā no situācijas, gultas prieku partneres un pat garastāvokļa. Visas situācijas vienā katlā nevar samest, tāpat kā nevar norādīt, ka visi vīrieši ir vienādi.

Jau attiecību sākumā uztverot, ka tavs mīļotais vēlas tuvību bez romantikas, tu nākotnē "nogriez" citus potenciālos scenārijus. Tāpēc centies izvairīties no tādas domas, bet izrunā savas vēlmes un izproti partneri, lai abi kopā varat nonākt pie labākā risinājuma. Turklāt, ja vīrietis vienā vakarā patiešām seksu uzskata par parastu nodarbi, tad citā var būt pavisam pretēji.

Tu domā, ka vīrietis vienmēr vēlas seksu

Foto: Shutterstock

Vēl viena tipiska sieviešu kļūda ir uzskats, ka vīrietis vienmēr vēlas seksu. Iespējams, jaunieša gados tā patiešām arī ir, taču, pieaugot atbildības slogiem mājās un darbā, arī partnera libido strauji sarūk. Tas var būt gan spiediens no kolēģu un darba devēja puses, gan saspringts laiks mājas dzīvē, piemēram, bērnu audzināšana, kas mijas ar citiem notikumiem un nogurdina tik ļoti, ka nav vēlmes pēc intīmas tuvības.

Savukārt sievietes uz šādiem atteikumiem bieži reaģē neadekvāti, neaizdomājoties par otro pusīti un viņa vajadzībām. Brīžos, kad tev sāp galva un nejūties labi, vīrietis tevi saprot, bet, vai tu līdz galam izproti viņu? Vēl citas noraidījumu mīlēties uztver kā zīmi sānsoļiem vai problēmām attiecībās – arī tā mēdz notikt, taču nevajadzētu strēbt karstu, bet gan izrunāt notiekošo ar mīļoto, lai izprastu, kas patiesībā ir noticis.

Tu nedod norādījumus par savām vajadzībām

Foto: Shutterstock

Intīmā tuvība ir par sajūtām, kopējām emocijām un juteklismu, bet tajā pašā laikā tajā ir jābūt diezgan konkrētām darbībām, kad runa ir par augstākās baudas virsotnēm. Tomēr daudzas sievietes šo daļu pilnībā aizmirst vai pat izslēdz no seksuālās pieredzes, tādā veidā partneri atstājot neziņā par to, ko viņas patiesībā vēlas.

Īpaši aktuāla šī problēma var kļūt pāriem, kuri kopā ir ilgus gadus. Nereti kaislību nomainījusi rutīna, bet ierastās pozas un darbības vairs nešķiet baudpilnas. Tāpēc svarīgi izvairīties no kļūdas, atmetot problēmai ar roku un pieņemot to kā normu. Ne tev, ne tavam partnerim sekss nav jāizjūt kā ierasta nodarbe, kas ir bez kaisles un patikas. Tā vietā stāsti un sniedz padomus par to, ko tu vēlies, kā arī aicini to darīt partnerim. Tikai nenostādi vīrieti situācijā, ka viņš ir pie vainas, – centies skaidrot iejūtīgi un ar vislabākajiem nodomiem, uzklausot arī viņa vajadzības un vēlmes.

Tu esi dusmīga, ja partneris ierosina pamēģināt ko jaunu

Foto: Shutterstock

Daudzas sievietes kategoriski atsakās no partneru ierosinājumiem pamēģināt kaut ko jaunu gultas dzīvē. Viņas bieži to pamato tā, ka otra pusīte it kā ir neapmierināta ar viņām pašām vai seksuālo dzīvi, taču bieži tā nemaz nav. Gadiem ejot, intimitātei ir tendence sarukt, tāpat arī kaislībai pāra starpā. Tomēr vīrietis var censties kādā veidā šo guļamistabas rutīnu pārtraukt, ieviešot mazas izmaiņas. Tās nevajadzētu uztvert par zīmēm, ka attiecībās iezagusies krīze.

Citādāk ir tad, ja tev tiek uzspiestas darbības, kuras nevēlies veikt. Iespējams, tās pārkāpušas tavas robežas. Tādās situācijās reaģē uzreiz, izklāstot, kāpēc nevēlies veikt to, ko piedāvā partneris. Atceries, ka nav vērts pārmest un nosodīt otro pusīti, kas pāršāvusi pār strīpu. Tā vietā mēģini būt pēc iespējas iecietīgāka, saprast viņu un paskaidrot savas sajūtas un domas. Savukārt, ja pie vainas ir tikai tava nevēlēšanās principa pēc pamēģināt ko jaunu, rūpīgi pārdomā, kāpēc tā notiek, ar ko tu neesi apmierināta un ko tieši tu vēlētos, lai attiecībās atgrieztos dzirkstele un baudpilni mirkļi jums abiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!