Gribam mēs to vai nē, bet ar labākās draudzenes vīrieti kaut kā jāmēģina saprasties. Sekojošajā rakstā ieteiksim, kā apieties ar mačo, prātvēderiem, jūtīgajiem, vēsajiem un citiem problemātiskiem tipiem, un kad būtu laiks paust savas šaubas draudzenei.
Barvedis

Ap tavas draudzenes jauno puisi vienmēr virmo lēta odekolona aromāts, viņš flirtē ar visu, kas kustas, un mētājas ar savdabīgiem izteicieniem no sērijas: "Sievietēm vajadzīga laba bikini vaksācija – citādi lai uz mani necer." Un kā uz to reaģē tava draudzene? Viņai tas šķietami patīk un viņa sajūsmināti pieglaužas viņa ādas jakai, kas pie katras kustības gurkst un čīkst. Ko viņa grib iesākt ar šo vīrieti? Iespējams, ka tagad viņai ir labākais sekss dzīvē vai arī viņai tā ir vēlīna sacelšanās pret kārtību vecāku mājā. Lai kā arī būtu – tev tāpēc nav jājūtas spiestai smieties par viņa glumajiem jociņiem vai atvairīties no viņa flirtēšanas mēģinājumiem ar samierinošu smaidu. Ja viņš tavu draudzeni neglīti aprunā, viņai klāt neesot, vai arī izsaka tev nepārprotamus piedāvājumus, ir pienācis laiks viņam skaidri pateikt, ka viņš pārkāpis pieklājības robežas. Taču kamēr tavai draudzenei ar šo mačo tēviņu iet labi, ļauj viņai ar to spēlēties.

Mīkstčaulis

Katru reizi, kad tu satiecies ar viņiem abiem, viņam ir kāda problēma, kas prasa visu tavas draudzenes uzmanību. Galvassāpes, muguras sāpes, problēmas darbā, ģimenes rūpes, slikta laika prognoze vai jūtu krīze – viņš zina tūkstoš paņēmienu, kā ar sērīgu sejas izteiksmi, sāpju saviebtu seju vai dziļām nopūtām sabojāt izredzes uz jauku vakaru.

Tev jāsamierinās ar faktu, ka tava draudzene iemīlējusies šai zefīriņā, taču tev nav jāpieļauj, ka viņš kopīgu izklaidi padara neiespējamu. Tādēļ palūdz savai draudzenei biežāk satikties bez viņa. Neņem vērā tādus argumentus kā "Bet viņam esmu tikai es" vai "Es viņam šobrīd esmu vajadzīga." Saki savai draudzenei, cik viņa tev ir svarīga un cik labprāt tu pavadi laiku kopā ar viņu.

Ja arī puiša prombūtnes laikā visas sarunas griežas tikai ap viņu, pajautā draudzenei, kā tad viņai īsti iet, kā viņa jūtas, kādas vēlmes un plāni viņai ir. Tas ir aizraujošāk un varbūt palīdzēs tavai draudzenei nonākt pie atziņas, ka jādomā tomēr mazliet vairāk par sevi.

Neaprēķināmais

Šis vīrietis ir kā bumba ar laika degli. Nekad nevar zināt, ko viņš atkal izstrādās. Viņa standarta programmā ietilpst: ierasties uz pasākumu ar nokavēšanos, krietni par daudz iedzert, uzsākt strīdu, izgāzt dusmas uz savu draudzeni. Tev ir skaidrs: šis vīrietis tavai draudzenei par labu nenāk.

To tev arī vajadzētu viņai pateikt. Tomēr pirms tam drošības labad pajautā jūsu kopīgajiem draugiem, vai arī viņi ir līdzīgās domās par šo savienību. Ne jau tāpēc, lai pēc tam to viņai pasniegtu skaisti uzziestu uz maizītes, bet gan lai apstiprinātu pati savas aizdomas. Sarunājoties ar draudzeni tādi teikumi kā "Jums jāšķiras" vai "Viņš tev neder" ir tabu – nevienam nepatīk, ka citi norāda, kas viņiem būtu jādara. Runā par savu pieredzi, stāsti, kā tu juties pēc viena no viņa izgājieniem, cik dusmīga tu biji pret viņas puisi un cik slikti juties, kad tev bija jāredz, kā viņš saraudina tavu labāko draudzeni ballītē un viņa raudādama aiziet. Apvaicājies, vai viņa aizvien vēl labi jūtas šajās attiecībās. Ja viņa reaģē izvairīgi vai saudzīgi ("Viņš jau tā nemaz nebija domājis," "Viņš var būt arī ļoti mīļš"), tev nevajadzētu viņu pārliecināt par pretējo.

Būs pietiekami, ja viņa zinās, ka pie tevis vienmēr varēs rast atbalstu, kad beidzot viņai tomēr būs līdz kaklam.

Iemīlējies Romeo

Mīlestība var būt tik skaista. Un arī uz nerviem krītoša, kad tavas labākās draudzenes mīļotais vīrietis tev nepārtraukti jautā: "Vai viņa nav burvīga?" un pie tam kniebj viņai dibenā. Vai arī sauc viņai pakaļ, kad viņa dodas uz tualeti: "Man tevis jau sāk pietrūkt!"

Kad abi balodīši viens otru glāsta nepārtraukti, skatās ilgi acīs, baro viens otru ar kumosiņiem pie galda un kad viņu acis iegūst to aizmigloti izklaidīgo skatienu, tiklīdz saruna uz piecām minūtēm novēršas no viņu iepazīšanās dienas, viņu jaunā dzīvokļa, viņu atvaļinājuma plāniem vai no tā, cik trakoti, neticami pilnīga ir viņu savstarpējā harmonija.

Tā kā tava draudzene jau tā lidinās septītajās debesīs, viņai nekaitēs uzklausīt arī par tavām vajadzībām. Tu vari atklāti pateikt, ka viņu laime tev šķiet mazliet nogurdinoša – ja vien sacītā iemesli ir pamatoti un tos nediktē neveselīgi aizspriedumi vai gluži taustāma skaudība. "Man ir grūti noskatīties, cik jūs esat laimīgi, jo man šobrīd ir grūts periods dzīvē," "Es šādos brīžos jūtos mazliet atstumta, tāpēc man labāk patīk satikties ar tevi divatā" vai arī "Es jūtos jums kā traucēklis" – tie ir paskaidrojumi, kas nevienu nesāpinās. Ja nu tev atkal nākas būt klāt kārtējā bombardēšanā ar skūpstiem, tu vari mīlētājiem piemiegt ar aci, kā jautājot, vai viņi nevēlētos labāk palikt vieni.

Greizsirdīgais

Saruna ar viņu ir tikpat nesaspringta kā pastaiga pa mīnu lauku. Tu tieši stāsti kādu šķietami nevainīgu atgadījumu no dzīves, te pēkšņi viņš pārtrauc tevi ar jautājumiem: "Kuru Danielas kolēģi tu domā? Kāpēc es neko par viņu neesmu dzirdējis agrāk? Kas tas par tipu tur aizmugurē, kurš visu laiku uz viņu blenž?" Un jau steidzas viņš pie draudzenes, apskauj viņu un sāk skūpstīt viņas pārsteigtā sarunu biedra priekšā.

Tā kā tavai draudzenei šis ļoti greizsirdīgais vīrietis visu laiku min uz papēžiem, nav iespējams pavadīt nevienu kopīgu vakaru bez viņa kontrolējošajiem izlēcieniem. Vislabāk būs, ja tu turēsies no viņa pa gabalu un nekādā ziņā nesniegsi atbildes uz viņa jautājumiem par tavas draudzenes dzīvi. Nemēģini arī viņu pārliecināt, cik tava draudzene viņam ir uzticīga.

Lai cik ļoti tu gribētu palīdzēt savai draudzenei – noteikti neļauj pierunāties izgudrot visādas alibi atrunas viņas vīrietim, lai viņa tikmēr varētu mierīgi satikties ar kādu labu draugu. Tu drīzāk viņai palīdzēsi, ja mudināsi viņu neiesaistīties šī vīrieša greizsirdības spēlītēs un atkal sākt dzīvot pašai savu dzīvi.

Vēsais tips

Tev reti gadījies sastapt vīrieti, kurš tik maz pūļu veltītu attiecību uzturēšanai un savas partneres draugu loka iepazīšanai, un kurš pat necenstos paust pret šiem cilvēkiem simpātijas.

Tā vietā viņš dižojas ar restorānu kritiķa slavu, kurš nonācis nožēlojamā uzkostuvē. Viņš izliekas garlaikots, nomocīts un sapīcis, kamēr viņa draudzene izmisīgi cenšas uzturēt sarunu pie dzīvības un būt par vidutāju starp viņu un viņas aizkaitinātajām draudzenēm. Vēlākais pēc trīs stundām viņš ir saguris un grib mājās. Ko iesākt ar šādu kaitnieku? Ja pateiksi savai draudzenei, ka viņas vīrietim piemīt saldētas zivs cienīgas socializēšanās spējas, tas padarīs draudzeni tikai vēl nedrošāku. Vislabāk tu viņai palīdzēsi, ja tu uzņemsies sarunu biedrenes lomu, runājot ar viņas trauslo mīļoto – pat tad, ja viņš to nav pelnījis.

Uzvedini šo puisi uz sarunu, jo gandrīz katram cilvēkam ir kāda tēma, par ko viņš gribētu parunāt. Un ja nu neizdodas? Tad ignorē viņa vēso izturēšanos un esi pret savu draudzeni tikpat atsaucīga kā vienmēr. Tādi teikumi kā "Tu vari nākt, tikai atstāj to bremzi mājās," tikai vēl vairāk nomāks tavu draudzeni vai pat liks viņai distancēties no tevis. Uzticīgi paliec viņas pusē, kamēr situācija noregulēsies pati no sevis. Var gadīties, ka viņš tomēr atkusīs ar laiku. Varbūt no viņiem iznāks pāris, kur katrs ar saviem draugiem satiekas atsevišķi. Arī tā mēdz būt. Vai arī tava draudzene viņu vienkārši aizsūtīs trīs mājas tālāk.

Skolmeistars

Tavai draudzenei nav vajadzīga ne enciklopēdija, ne laikraksta abonēšana – visas pasaules zinības viņa var iegūt no viņas mīļotā vīrieša. Vismaz viņš pats tā domā. Viņš nevar pateikt nevienu teikumu līdz galam, lai viņš neiejauktos ar saviem papildinājumiem un augsti mācītā kunga tonī paziņotu: "Dārgumiņ, tu nu gan šoreiz kļūdies," vai arī: "Ļauj man tev paskaidrot, kā ir patiesībā." Viņa uz to tikai samiernieciski pasmaida un ļauj viņam kāpt tribīnē.

Lai cik ļoti tu par to dusmotos, ka šis vīrietis pret tavu draudzeni izturas kā pret skolnieci, tev jāmēģina saglabāt aukstasinību. Neielaidies ar šo vīrieti diskusijās – viņš tik un tā visu zinās labāk. Tā vietā ļauj viņam skriet tukšgaitā. "Ļoti interesanti," tu pasaki un pievērsies draudzenei, lūdzot viņai turpināt stāstu. Ja viņš atkal sāk sprēgāt, vienkārši ignorē viņu. Tas, protams, nostrādās tikai tad, ja arī tava draudzene viņu neņems galvā.

Varbūt tava draudzene apbrīno viņa gudrību un daiļrunību, vai domā, ka viss, ko viņš saka tik un tā ir asprātīgāks nekā viņas domas. Šādā gadījumā vislabāk būtu, ja tu savai draudzenei biežāk teiktu, cik ļoti interesants tev šķiet viss, ko viņa stāsta, un cik augstu tu vērtē viņas viedokli.

Kas attiecas uz prātvēderu, tu vari mēģināt likt viņam atkāpties, nevainīgi uzdodot dažus āķīgus jautājumus, piemēram: "Vai tu vari man pastāstīt, kas īsti par instrumentu ir frenulums?" vai arī: "Mans bijušais vīrs bija astrofiziķis un Nobela prēmijas laureāts. Tu noteikti esi par viņu dzirdējis!" Arī prātvēderam vajadzētu saprast, ka brīžiem labāk paklusēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!