Foto: Shutterstock
Kaislīga un aizraujoša mīlas dzīve dažādu filmu un grāmatu galvenajiem varoņiem un varonēm bieži tiek attēlota kā vienkārša un pašsaprotama lieta. Realitāte bieži ir citādāka. Pirmā mīlēšanās ar jaunu partneri ir satraukuma un nedrošības pilna, tas neļauj līdz galam atklāties un izbaudīt notiekošo, bet attiecību vēlākajos posmos kautrību nomaina rutīna un, iespējams, apnikums.

Realitātē ne attiecības, ne intīmā tuvība nenotiek pati sevis. Lai justos labi un izbaudītu mīlēšanos, bieži nākas pacensties un piestrādāt. Turklāt tas ir jādara abiem partneriem. Ar to, ka viens pēkšņi sāks censties, lai otru iepriecinātu guļamistabā, nepietiks, lai abi būtu apmierināti. Iedvesmojoties no "Everyday Health" un "Very Well", piedāvājam iepazīties ar vairākiem ieteikumiem rutīnas aizgaiņāšanai un kaisles liesmu iedegšanai guļamistabā arī tad, ja kopā esat ilgāku laiku.

Izmēģiniet kaut ko jaunu


Foto: Shutterstock
Ja guļamistabā iezagusies rutīna, tad kaut kā jauna un nebijuša izmēģināšana patiešām var palīdzēt. Tas var būt jebkas, ko tu vai tavs partneris jau sen vēlaties pamēģināt, bet neesat viens otram uzdrošinājušies ierosināt. Izmēģiniet jaunas pozas vai seksu kādā neierastākā vietā, piemēram, vannasistabā, virtuvē, automašīnā vai viesnīcas numuriņā.

Ja esat gatavi drosmīgākām spēlēm, izmēģiniet kādu seksa rotaļlietu, ko kopīgi varat izvēlēties tuvākajā intīmpreču veikalā vai internetā. Varbūt jūs var iekvēlināt arī kāda pikantāka filma, ko skatāties kopā. Šāda aktivitāte var palīdzēt radīt noskaņu, kā arī paplašināt redzesloku un iedrošināt ieviest jauninājumus guļamistabā. Laba alternatīva pieaugušo kino var būt arī kopīga erotiska stāstu lasīšana. Pamēģiniet tos lasīt viens otram.

Pievēršoties kaut kam jaunam, paturiet prātā, ka intīmā tuvība sākas jūsu galvās. Guļamistabas dzīvi var uzlabot un atsvaidzināt arī kopīgs hobijs, kas sniedz iespēju izrauties no rutīnas un atklāt jaunas partnera personības šķautnes.

Runājiet un dalieties savās sajūtās


Foto: Shutterstock
Ir ļoti būtiski, lai jūs ar partneri spētu viens otram izklāstīt savas vēlmes un fantāzijas. Tomēr partnera iekvēlināšanai un arī paša labsajūtas vairošanai palīdzēs ne tikai runas par seksu, bet arī sarunas mīlēšanās laikā. Protams, šajā laikā apspriesto tematu klāstam ir jābūt ierobežotam. Stāsti par to, cik nekrietns bijis kāds kolēģis darbā, vai atgādinājumi par to, ka nepieciešams iegādāties zāles mājdzīvniekam, diez vai uzbudinās partneri un radīs nepieciešamo noskaņu.

Protams, ne visi ir gatavi nerātnām un ļoti tiešām frāzēm mīlēšanās laikā. Tomēr, ja saņemsities viens otram pateikt, kas jums liek justies labi un kuri pieskārieni iekvēlina visvairāk, tas var ievērojami paaugstināt kaisles līmeni jūsu starpā. Ja tevi uzbudina partnera darbības, nebaidies pateikt, ka tev ir labi un tu vēlies, lai viņš turpina. Dalīties savās sajūtās un izpaust savas vēlmes tu vari arī ar kustībām, piemēram, vadot partnera roku kustības.

Ieplānojiet seksu


Foto: Shutterstock
Spontanitāte nereti ir pārvērtēta. Kino mums māca par kaisli, kas rodas pēkšņi, un perfektiem mirkļiem, kas jāizmanto. Protams, ir brīnišķīgi, ja kas tāds notiek, un tas noteikti ir jāizmanto. Tomēr, ja tu un tavs partneris gaidīsiet īsto brīdi un garastāvokli, var nākties gaidīt ilgi, pat ļoti. Ja jau kādu laiku gaidāt, kad beidzot atmodīsies kaisle, bet nevarat to sagaidīt, iespējams, prātīgāk ir radīt mirkli pašiem.

Reizēm tas ir tik praktiski un šķietami bezpersoniski kā apsēšanās pie saviem plānotājiem. Ierakstiet kalendārā laiku, kad nodarbosities ar seksu. Nepastājieties tikai pie dienas un laika norunāšanas. Labāk vienojieties arī vietu, kur to darīsiet, kā arī citām detaļām, piemēram, fantāziju, ko vēlaties realizēt. Precizējot detaļas, jūs zināsiet, ko tieši gaidīt. Tas var palīdzēt palielināt uzbudinājumu pirms paša notikuma un radīt tās sajūtas un noskaņu, ko tik ilgi gaidījāt parādāmies pašu no sevis.

Dalieties savās fantāzijās


Foto: Shutterstock

Atklāt otram savas kvēlākās vēlmes un fantāzijas ne vienmēr ir vienkārši. Ja nu nesapratīs? Kā vispār sākt par to runāt? Jā, šāda atklāšanās prasa ļoti daudz spēka un drosmes. Tomēr der atcerēties, ka otrs nevar uzminēt tavas domas un sajūtas. Ja nerunāsi par to, ko vēlies, iespējamība, ka tavas vēlmes tiks realizētas, ir visai niecīga. Un vai tad tevi neinteresē, ko vēlas tavs partneris?

Pāri ļoti bieži nepietiekami izmanto iespējas, ko viņiem varētu dāvāt pašu vēlmes un fantāzijas. Ir ļoti būtiski izmantot savu iztēli un uzticēties savam partnerim. Tas stiprinās emocionālo saikni, kā arī var būtiski uzlabot seksuālo tuvību. Arī šajā gadījumā – ja šķiet, ka nesagaidīsi piemērotu situāciju sarunai, radi to. Būtiski, lai jūs abi justos atbrīvojušies un droši. Kādam var palīdzēt iedegtas sveces un romantiska mūzika fonā, bet, ja tev tas neder, mēģini saprast, kādos apstākļos tev atklāties savam partnerim būtu visvieglāk, un radi tos.

Atgriezieties jaunībā un iemīlēšanās fāzē


Foto: Shutterstock
Ļoti bieži pats attiecību sākums, kad vēl tikai staigājat uz randiņiem, bet kopdzīve vēl nav uzsākta, šķiet visromantiskākais un interesantākais arī seksuālajā ziņā. Došanās uz randiņu ar savu partneri pat tad, ja jau ilgi esat kopā, var palīdzēt atmosties tauriņiem pakrūtē. Šajā procesā iekļauj visu, ko darīji tad. Pirms randiņa gāji pie manikīra meistara, uz vaksāciju un iegādājies jaunu apakšveļu? Pamēģini to arī tagad. Gatavošanās romantiskajam vakaram palīdzēs noskaņoties un atmodināt kaisli.

Tāpat daudzi pāri attiecību sākumā pirms pievēršanās gultas priekiem, mēdz ilgi un kaislīgi skūpstīties. Vēlāk šāda veida jūtu izpausme kļūst arvien retāka. Pamēģiniet atmodināt savus iekšējos pusaudžus, kas izmanto mirkļus divatā, lai savas jūtas izrādītu apskaujoties, skūpstoties un mīļojoties. Šāda uzvedība stiprinās attiecības, ļaus otram saprast, ka neesi vienaldzīga, kā arī piešķils dzirkstelīti seksuālajai dzīvei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!