Viens no populārākajiem mītiem, runājot par attiecībām, ir tas, ka mums pietiek tikai ar vienu cilvēku, kam uzticēt visus savus pārdzīvojumus un piedzīvojumus. Parasti par šo vienīgo cilvēku tiek uzskatīts romantiskais partneris – vīrs vai sieva. Tomēr realitātē šāda pārliecība var kaitēt, norāda portāls “Psychology Today”.

Portāla eksperti Linda un Čārlijs Blūmi norāda, ka šis kļūdainais uzskats ir radījis lērumu ciešanu, vilšanos un nepatīkamu atklāsmju daudzos pāros. Jā, laulība var būt priekpilna, laimīga, izaicinoša, motivējoša un atveseļojoša, bet ar to nepietiek, lai piepildītu visas cilvēku emocionālās vajadzības. Lai tās tiktu piepildītas, ir vajadzīgi arī draugi, veiksmīga darba un sociālā dzīve, lai mēs justos laimīgi un apmierināti. Ja cilvēks liek pārāk lielas cerības uz to, ka viens notikums vai vienas attiecības sniegs viņam piepildījumu, parasti nākas piedzīvot smagu vilšanos.

Cilvēki ļoti bieži ar vārdu "mīlestību" saprot romantiskas jūtas, bet patiesībā pastāv ļoti dažādas un atšķirīgas mīlestības. Pastāv vecāku mīlestība, platoniska mīlestība, bērna mīlestība pret vecākiem, mīlestība brāļu un māsu starpā, mīlestība pret draugiem. Arī tā naivā romantiskā mīlestība, kas parasti raksturo spēcīgu aizraušanos jaunībā, nav tā pati, ko cilvēks jūt, vairākus gadu desmitus pavadot laulībā.

Cilvēkiem ir nepieciešama dažādu veidu mīlestība, un viens cilvēks to nevar nodrošināt. Lai arī bieži šķiet, ja jo vairāk veltīsiet sevi tikai romantiskajam partnerim, jo tuvāki būsiet, realitātē, atbrīvojot otru no pienākuma nodrošināt pilnīgi visas tavas emocionālās vajadzības, jūsu attiecības kļūs spēcīgākas, dziļākas un patiesākas. Tas arī vairos attiecību ilgtspēju.

Eksperti skaidro, ka pārliecība par to, ka romantiskajiem partneriem ir pilnībā jānodrošina otra vajadzības, var nolemt attiecības neveiksmei. Tu un tavs partneris piedzīvosiet vilšanos par to, ka nepiepildās cerētais. Tāpat šāda pārliecība var pāraugt kontrolējošā uzvedībā un pat robežoties ar apsēstību.

Ja vēlies, lai tavas attiecības izdodas, atceries, ka tu nevari pieprasīt partnerim, lai viņš savu laiku, uzmanību un emocijas velta tikai tev. Tāpat arī tev nevajadzētu pilnīgi visu savu enerģiju un emocijas ziedot tikai vienam vienīgam partnerim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!