Gultas prieki ir viena no tēmām, kas cilvēkus ir interesējusi visos laikos. Tomēr par mīlēšanos bieži netiek runāts skaļi, un daudziem joprojām šī tēma ir tabu. Ja partneri savā starpā neizrunā piedzīvotās sajūtas, vēlmes un to, ko varētu darīt citādāk, nav nekāds brīnums, ka mēs viens otru nesaprotam un spējam noticēt greiziem pieņēmumiem par pretējo dzimumu.

Iedvesmojoties no "Huffpost" un "Elite Daily", piedāvājam iepazīties ar vairākiem mītiem par sievieti un seksu, kas neatbilst patiesībai. Protams, arī šeit rakstīto nevajadzētu uztvert kā akmenī iecirstu patiesību, kas vienmēr saskan ar realitāti. Sievietes, tāpat kā vīrieši, ir dažādi, tāpēc atceries, ka, lai izprastu partneri un viņas vēlmes guļamistabā, vislabāk ir uzdot jautājumus viņai pašai, nevis mēģināt iepazīties ar draugu pieredzi un pārdomām, kas tad dāmām patīk un ko viņas patiesībā vēlas.

Sievietes nevēlas seksu tik bieži kā vīrieši


Foto: Shutterstock
Ļoti daudzi cilvēki tic, ka sievietes libido ir zemāks nekā vīrieša, tāpēc viņas seksu vēlas retāk. Tomēr tas nebūt neatbilst patiesībai. Arī sievietes, tāpat kā vīrieši, bieži vēlas mīlēties tikai baudas dēļ, nevis, lai radītu pēcnācējus. Tāpat arī sievietes bieži vēlas seksu sevis, nevis sava partnera dēļ. Ir pilnīgi normāli gribēt seksu reizi dienā. Tāpat ir pilnīgi normāli gribēt seksu reizi nedēļā vai retāk.

Sievietes vēlmi nodoties gultas priekiem ietekmē lērums dažādu faktoru, piemēram, hormonu līmenis, stress un pat miega kvalitāte. Katrs cilvēks ir atšķirīgs, un dažiem cilvēkiem ir nepieciešams ilgāks laiks, lai pilnībā uzbudinātos. Jā, sievietēm parasti šis laiks ir ilgāks nekā vīriešiem. Tas ir ļoti būtiski, lai seksuālā pieredze būtu patiešām patīkama. Atceries, ka tev nav jājūtas slikti par to, ka tev nepieciešams ilgāks laiks, lai uzbudinātos.

Gultā svarīga ir abu partneru bauda un apmierinājums. Ja kāds no partneriem nebūs apmierināts, var gadīties, ka viņš no intīmās tuvības sāk izvairīties vai apmierinājumu meklēs kaut kur citur.

Sievietes nemasturbē un viņām to nevajadzētu darīt


Netrūkst arī cilvēku, kas uzskata – masturbēšana ir process, ko izbauda tikai vīrieši un kas sievietēm nav patīkams vai vēlams. Šis uzskats ir saistīts ar aizspriedumiem un stereotipiem, nevis bioloģiju un seksualitāti. Sievietes ir masturbējušas visos laikos un, mazinot stigmu par šo nodarbi, to dara arvien vairāk sieviešu.

Turklāt arī uzskats, ka sievietēm nevajadzētu sevi apmierināt, ir greizs. Masturbēšana ir viens no labākajiem veidiem, kā iepazīt savu ķermeni un uzzināt to, kas patīk vislabāk. Sievietēm, kas masturbē, nevajadzētu satraukties par to, ka šī nodarbe mazinās iespēju sasniegt baudas virsotnes kopā ar partneri. Tieši pretēji – jo labāk pārzināsi savu ķermeni, jo vieglāk tev būs pastāstīt partnerim, kas viņam jādara, lai mīlēšanās sagādātu prieku jums abiem.

Dzimumakts ir sievietēm patīkamākā mīlēšanās daļa


Foto: Shutterstock
Mēdz uzskatīt, ka sievietēm pati patīkamā mīlēšanās daļa ir dzimumakts un tā ir vienīgā iespēja sasniegt baudas virsotnes. Tomēr arī tas neatbilst patiesībai. Realitātē mazāk nekā piektdaļa sieviešu var sasniegt orgasmu, pateicoties tikai dzimumaktam. Lielākajā daļā gadījumā ir nepieciešama arī cita veida uzbudināšanās, piemēram, klitora stimulēšana.

Tas arī ir viens no skaidrojumiem, kāpēc vīrieši orgasmu sasniedz biežāk nekā sievietes. Turklāt sievietes homoseksuālās attiecībās orgasmu sasniedz biežāk nekā sievietes heteroseksuālās attiecībās. Tā kā viens no iemesliem tam, ka sievietes retāk nekā vīrieši sasniedz orgasmu, ir nepilnīgas zināšanas par sievietes ķermeni, precīzāka informācija, komunikācija partneru starpā un pozitīva attieksme pret seksu ir labākie risinājumi, lai sievietes gultā gūtu tikpat daudz baudas kā vīrieši.

Monogāmija ir visām sievietēm piemērotākā attiecību forma


Foto: Shutterstock
Netrūkst attiecību ekspertu, kas stāsta brīnumu lietas par sievietes un vīrieša dabu un atšķirībām tajā. Tāpat ir dzirdēti arī dažādi viedokļi par to, kāda veida attiecības katram dzimumam ir piemērotākās. Viens no izplatītiem mītiem šajā jomā ir pārliecība par to, ka vīrieši ir piemēroti poligāmām attiecībām, bet visas sievietes kā viena kāro un vislabprātāk izvēlas monogāmu attiecību modeli.

Izrādās, ka 2006. gadā veiktā pētījumā noskaidrots tieši pretējais – monogāmās attiecībās sievietes ātrāk kļūst garlaikotas nekā vīrieši. Aptauja notika Vācijā un tajā piedalījās 2500 pāru. Sešus gadus vēlāk – 2012. gadā – Kanādā tika veikts līdzīgs pētījums, kurā tika iegūti līdzīgi rezultāti. Monogāmija ne vienmēr ir viegla un vienkārša. Tas attiecas gan uz vīriešiem, gan sievietēm!

Orgasms liek sievietēm iemīlēties


Foto: Shutterstock
Vīrieši var nodarboties ar seksu un sasniegt orgasmu, un tas viņiem neko nenozīmēs, bet sievietēm orgasms ir saistīts ar mīlestību. Arī šādam uzskatam netrūkst kaismīgu atbalstītāju. Neatkarīgi no tā, vai cilvēki uzskata, ka orgasms liek sievietei iemīlēties vai arī bez mīlestības viņa nevar sasniegt orgasmu, šie uzskati neatbilst patiesībai.

Jā, orgasms gan sievietēm, gan vīriešiem veicina tā sauktā mīlas hormona – oksitocīna – izdalīšanos. Tomēr nav pilnīgi nekādu pierādījumu, ka šis hormons veicina vai jebkādā veidā ietekmē reālu iemīlēšanos. Šajā jomā ir nepieciešami plašāki pētījumi, bet pašlaik ir zināms, ka orgasms rada līdzīgu efektu gan sievietēm, gan vīriešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!