Foto: Shutterstock

Attiecības daudziem mēdz būt pavisam jauna teritorija, kurā tikai ar laiku tiek apgūtas svarīgākās mācības. Skaidrs, ka ik pa laikam ikvienam no mums paslīd kāja un tikai vēlāk atskārstam – tā rīkoties nevajadzēja. Tomēr ir reizes, kad tas vairs nav pieļaujams... Šoreiz, iedvesmojoties no "Yourtango" ekspertiem, esam apkopojuši raksturīgākās vīriešu kļūdas, lai nedaudz palīdzētu atšķetināt sarežģītos sieviešu prātus.

Sievietes neizprašana

Par vienu no vīriešu pieļautajām kļūdām nereti tiek uzskatīts tas, ka viņi neizprot sievieti. Arī Jānis Šipkēvics teicis, ka "vēl neviens vīrietis nav sapratis sievieti".

Tomēr cilvēki laika gaitā viens otru iepazīst un ar katra stiķiem un niķiem aprod, atklājot teju katru sīkāko partnera niansi.

Tiesa, te gan jāatceras, ka ne visi vīrieši ir talantīgi zīlnieki (piekritīsi, vai ne?), kas pēc kafijas biezumiem var izprast, ko domā viņa sieviete, tāpēc ir jāpanāk arī solis pretī. Tieši tam piekrīt arī dziedātāja Marta Ritova, uzsverot, ka savas vēlmes ir jāatklāj. "Es zinu to, ka vīrieši nevar uzminēt to, ko mēs gribam. Tev ir jāpasaka," teic Ritova. "Es nevaru stāvēt aiz stūra un cerēt, ka mans vīrs uzminēs, ka es gribu puķes."

To pasakot, domājams, visi saprot, ka sieviete negaida, ka viņas vēlmes tiks uzminētas, bet viņa cer, ka viņā ieklausīsies, sapratīs un atcerēsies būtiskākās lietas, lai nenāktos nejauši visu izdarīt pilnīgi pretēji.

Citas lietas ir svarīgākas par sievieti

Foto: Panther Media

Vienai vairāk, otrai mazāk, bet jebkurai sievietei patīk atgādinājums, ka viņa ir svarīga. Apčubināta, lutināta, mīlēta. Un kas svarīgi – pirmajā vietā.
Protams, divi pieauguši, nobrieduši cilvēki saprot, ka dzīvē ir vēl daudzas lietas, kas ir nozīmīgas un kurām ir jāvelta laiks, tomēr ir jāatceras arī par savu tuvāko cilvēku. Neraugoties uz apkārt notiekošajām lietām, ir jāizrāda sava mīlestība.

Darbs, kāds laikietilpīgs hobijs vai jebkas cits – ja tas aizpilda gandrīz visu laiku un regulāri ir iemesls, kādēļ nākas atcelt plānus ar savu mīļoto, nevajadzētu raukt pieri neizpratnē, ja sieviete ir dusmīga vai apvainojusies. Atceries, ka viņa ir jānovērtē – iegādājies ziedus, pasaki kādu mīļu vārdu vai pārsteidz jebkādā citā veidā. Viņa jutīsies īpaša!

Arī intervijā ar žurnālu "Ieva" savā viedoklī dalījās dziedātāja Olga Rajecka: "Ja es attiecībās neesmu galvenā, ja viņam kaut kas cits ir svarīgāks par mani, tad man to nevajag un es nemocīšos." Rajecka skaidroja, ka tai nav jābūt citai sievietei, jo neviens vīrietis, ar ko viņa bijusi kopā, nav veicis sānsoļus, un par bērniem šajā gadījumā arī viņa nerunā. "Lai nav tā, ka viņam ir darbs vai aizraušanās, par kuru viņš runā un uztraucas vairāk nekā par mani. Lai es dzīvē esmu pirmajā vietā. Citādi man to nevajag, es eju tālāk!"

Izklaidīgums pret jūtām

Ritot laikam, savu mīļoto esi iepazinis. Pavisam noteikti jau ir tapis zināms par lietām, kas viņai patīk, bet kas – nesimpatizē, kā arī kas ir tās lietas, kas viņu var viegli aizkaitināt. Tieši šo atklāsmju paturēšana prātā ir gana svarīga. Kāpēc spēlēties ar uguni? Ja cilvēks ir no tiesas mīļš, ticams, ka neiejūtīga izturēšanās nav apzināts solis. Tomēr jebkurā gadījumā par šīm lietām ir jāpiedomā.

Arī tad, ja citas lietas ir aizēnojušas prātu, nevajadzētu izturēties pavirši pret otra jūtām. Ja partnerim pašsajūta nav tā labākā, ir vērts apstāties un ieklausīties, kļūstot par atbalsta sistēmu savam tuvākajam cilvēkam. Nevajag izturēties pavirši pret otru cilvēku!

Uzticības neieviešana vai salaušana

Uzticība attiecībās ir ļoti svarīga. Uz tās balstās teju viss. Turklāt veselīgās attiecībās ir ļoti svarīgi, ka tā ir abpusēja, lai iztiktu bez liekām ķildām un sirdssāpēm.

Nav šaubu, ka ceļš uz dāmas sirdi var būt visai sarežģīts. Pareizie vārdi, īstās darbības un aplidošana nav tas vieglākais darbiņš, it īpaši, ja ir vēlēšanās, lai sieviete no sirds cienītu un uzticētos, ne tikai viegli paspēlētos.

Viena no kļūdām, ko nereti mēdz pieļaut attiecībās – uzticības neveidošana vai tās salaušana. Zinot, ka izveidot uzticību un to arī saglabāt nav viegls, turklāt vienas dienas darbs, šeit meklē padomus.

Nedrošības sajūta

Sievietei ir vajadzīgs vīrietis ar mugurkaulu. Kāds, uz kuru var paļauties. Kāds, kurš parūpēsies. Kāds, kurš pasargās. Lielākā vai mazākā mērā, tomēr ikviena no šīm lietām sievietei ir svarīga.

Ja tu pats šaustīsies apkārt, absolūti nezinot, kā tik galā ar sevi, tad diezin vai sieviete var gaidīt atbalstu, kas tomēr ir nepieciešams. Ja tā nav vien pārejoša fāze, bet tava būtība, attiecības var būt patiesi piņķerīgas, smagnējas un otram cilvēkam brīžam nepanesamas. Sievietei var būt sajūta, ka viss gulstas uz viņas pleciem. Un agrāk vai vēlāk var rasties jautājumi, vai tas tiešām ir tas, ko viņa vēlas, un vai viņa tiešām šādi ir gatava pavadīt visu dzīvi. Ja tomēr nevēlies visu laist zudumā, padomā par to!

Nenovērtēšana

Foto: Shutterstock

Neatņemama attiecību sastāvdaļa ir otra iepriecināšana. Labi zinām, cik patīkami ir tad, kad otrs ir sagatavojis kādu pārsteigumu vai padarījis kādu darbiņu tavā vietā. Jā, iespējams, ja pārsteigums ir neikdienišķs, pateikties par to neaizmirsīsi, tomēr, ja tā ir kāda lieta, ar ko ikdienā nākas saskarties, varbūt kāds "paldies" ir tā arī neizskanējis.

Svarīgi pateikties par to, ka kāds ir nomazgājis traukus, cēlis galdā pusdienas vai izdarījis kaut ko tikpat ikdienišķu. Arī par šīm lietām ir jāpasakās, jo otram ir jāzina, ka viņa darbs ir pamanīts un novērtēts. Tas motivē turpināt iepriecināt ar turpmāk. Neaizmirsti par to!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!