Foto: Shutterstock
Jāsaka, ka iepazīšanās ar jauniem cilvēkiem un savu simpātiju izrādīšana noteikti nav kautrīgu un introvertu cilvēku mīļākā nodarbe, jo atbrīvoties un iejusties kompānijā viņiem ir diezgan grūti. Tomēr, ja mīļotais noskatīts, būs vien jānorij krupis un jātiek pāri sev pašai. Lūk, daži padomi, kas, iespējams, noderēs kautrīgo randiņdzīvē!

Pareizās vietas izvēle

Šķiet, ikviens cilvēks jūtas patīkamāk zināmā vidē. Jāsaka, ka arī tiem cilvēkiem, kuriem ir grūti atvērties svešā kompānijā, noteikti palīdz pazīstama vide.

Ja vietas izvēle ir tavās rokās, izvēlies kādu mājīgu un jauku kafejnīcu, kādu pastaigu taku, kurā baudīt rudenīgos skatus vai kādu citu vietu, kur jūties patiešām ērti un patīkami. Būsi pārsteigta, cik gan daudz tas var palīdzēt tev justies pašpārliecinātākai.

Vieta, kur izsprukt no neveiklām sarunām

Foto: Shutterstock

Introvertu cilvēku lielākais bubulis pirmajā randiņā – neveiklas sarunas. Tiesa, pirmās sarunas bieži vien mēdz būt sāpīgi neērtas, tomēr kautrīgākajiem un introvertākajiem šī nodarbe var šķist kas vispār neiedomājams, nepatīkamo situāciju vizualizē "Gurl" attiecību ekspertu komanda.

Tieši tāpēc, iespējams, vērts apdomāt kino apmeklējumu pirmajos randiņos. Tā tomēr ir vieta, kur varat būt kopā, bet tajā pašā laikā jums nav brīvas vaļas sarunāties un abu prātus nodarbina pavisam kaut kas cits. Protams, no sarunām pirms un pēc filmas nav iespējams izmukt, tomēr vismaz viss randiņš nebūs jāpavada neveiklu sarunu vadīšanā.

Taktika, ja nevēlies atbildēt uz jautājumu

Foto: Shutterstock

Šķiet, daudzi kautrīgie piekritīs, ka nemaz tik bieži visu par sevi atklāt nav diža vēlme. Tomēr, ja jautājums tiek uzdots, kā to veikli apiet? Izrādās, ir diezgan laba taktika, kura var noderēt kā kautrīgiem, tā arī ne tik kautrīgiem.

Ja ir sajūta, ka nevēlies atbildēt uz uzdoto jautājumu, izmanto to pašu frāzi kā pretjautājumu un viegli pasmaidi. Iespējams, tas ir pats elementārākais veids, kā izsprukt no atbildes sniegšanas.

'Drošības spilveni' jeb pašiem savs atbalstītāju pulks

Foto: Shutterstock

Jāatzīst, ka introvertajiem daudz vieglāk ir iejusties, ja apkārt ir arī kāds labs draugs, kura klātbūtnē viņš jūtas labi. Iespējams, ja abi piekrītat, varat to izvērst kā pasēdēšanu draugu lokā, kurā abi arī nedaudz apradīsiet viens ar otru un nākamajā reizē būs jau daudz vienkāršāk.

Tomēr, ja, piemēram, puisis plāno kādu romantisku restorāna apmeklējumu vai vienkārši vakaru romantiskā gaisotnē, labāk par to pārliecināties iepriekš, lai nesanāk, ka bez vaicāšanas esi atvedusi sev līdzi draugu un izjaukusi kādu brīnišķīgu pārsteigumu.

Rezerves plāns

Foto: Shutterstock

Ja sevišķi nepazīsti savu Romeo, ar ko šovakar norunāts randiņš, varbūt jau laikus vajag izdomāt rezerves plānu, jo nekad nevar paredzēt, cik nepatīkamā gultnē var ievirzīties tikšanās ar mazzināmiem cilvēkiem.

Pirms dodies uz randiņu – apdomājies kārtīgi! Sarunā, ka draugs piezvanīs pēc stundas par kādu "steidzamu darīšanu", kuru drīksti atteikt, ja randiņš norit labi, tomēr, ja viss galīgi nav noticis, kā plānots – lūk, arī tavs iemesls doties prom no randiņa ātrāk!

Iepriekšēja izpēte

Foto: Shutterstock

Ja līdz šim neesat bijuši pazīstami, iespējams, vērts lietām ļaut plūst savā plūsmā, neko lieki nesasteidzot.

Tā kā mūsdienās ir tik ļoti daudz veidu, kā sazināties attālināti, iespējams, šāda metode var ļaut iepazīt vienam otru pirms tikšanās un pierast pie otra cilvēka būtības. Tomēr arī ar šo jābūt uzmanīgai – ja aizrunāsieties pārāk daudz, pastāv iespēja, ka satiekoties vairs vienkārši nebūs par ko runāt.

Atstāj kaut ko arī likteņa varā

Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai arī tiem, kuri sevišķi nevēlas iesaistīties neveiklās sarunās varētu šķist, ka labsajūtas labad jāizplāno katrs iespējamais temats un jārod kādas labas atbildes uz standartjautājumiem, lai nebūtu jākrīt kaunā, atceries, ka nevajag pārcensties.

Nesaplāno ideālās atbildes, neizliecies par to, kas tu neesi – viņš uz randiņu uzaicināja to sievieti, kāda tu esi patiesībā!

Dažkārt stress un vēlme situāciju kontrolēt var patiesi pabojāt mirkli. Sarunas kļūst vēl neveiklākas, pazūd dzīvīgums, tu paliec nervozāka – tas nav labākais scenārijs romantiskam randiņam. Vienkārši ļaujies mirklim!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!