Jau svētdien atzīmēsim kārtējo visu mīlētāju dienu. Tās noliedzēji, protams, steigs iebilst: "Mīlestību var svinēt katru dienu!" Tā, protams, ir patiesība, tomēr skaidrs, ka svētku nekad nevar būt par daudz – it īpaši pandēmijas apstākļos, kad pozitīvā visapkārt ir krietni maz. Ja šogad apsīkušās idejas, kā pavadīt 14. februāri, ieskaties mūsu ieteikumos un pavadi neaizmirstamu dienu kopā ar savu partneri.

Neatkarīgi no tā, vai tu un tev mīļais cilvēks esat kopā jau gadiem ilgi vai vien īsu brīdi, mēdz teikt, ka galvenā Valentīndienas dāvana ir kopā pavadīts laiks (protams, nav nekā slikta arī dāvanu pasniegšanā, ja tā ir tava mīlestības valoda). Vienlaikus – daudzi izjūt spiedienu svētku dienā paust savu mīlestību ar kādu grandiozu žestu, tomēr būtiski ir saprast – pietiek arī ar mazumiņu. Pats galvenais – pievērst uzmanību tam, kas varētu sagādāt prieku tavam mīļotajam.

Ja ēdiens ir ceļš uz tava partnera sirdi, iespējams, pārsteiguma brokastis gultā vai rūpīgi pagatavotas Valentīndienas vakariņas var būt īstā izvēle. Tādā gadījumā vari izmēģināt kādu virtuālo ēdienu meistarklasi, lai radītu patiešām neaizmirstamu maltīti. Nav noskaņojuma, lai rušinātos virtuvē? Pasūti ēdienu līdzņemšanai no jūsu iemīļotākā restorāna, un pēc tam pavadāt omulīgu vakaru, iekārtojoties dīvānā un skatoties visromantiskākās un klišejiskākās filmas (vai arī tieši pretēji – varbūt ir noskaņojums kārtīgai šausmenei). Lai atvieglotu tev sarežģītās izvēles veikšanu, iedvesmojoties no "Country Living" un "Good Housekeeping", esam apkopojuši idejas, kā pavadīt 14. februāri kopā ar savu mīļoto cilvēku.

Dodieties pārgājienā


Pat ja aiz loga ir auksts, došanās ainaviskā pārgājienā ir lielisks veids, kā atpūsties Valentīndienā. Iespējams, tev un tavam partnerim ir jau kādas iecienītas takas, taču, ja nezini, kurp doties, iedvesmu vari meklēt "Tūrisma Gids". Katrā ziņā – nav jāsatraucas par labi pavadītu laiku, jo būsi lieliskā kompānijā.

Esiet tūristi savā pilsētā


Kad tu pēdējo reizi biji Vecrīgā un patiesi pievērsi uzmanību greznajai arhitektūrai un šarmantajām ieliņām? Iztēlojieties, ka ar mīļoto esat tūristi un Rīgu (vai jebkuru citu pilsētu) ieraugāt pirmo reizi. Iespējams, tev pat ir izveidots saraksts ar apskates objektiem, kurus allaž esi gribējusi redzēt, taču nekad neesi saņēmusies to izdarīt. Šī beidzot ir tava iespēja to īstenot!

Pagatavojiet brokastu vafeles

Ja ar savu partneri esat gardēži un labprāt baudāt vēlās brokastis, vari iepriecināt mīļoto, izveidojot savu sapņu vafeļu bāru. Viss, kas tev ir nepieciešams, ir vafeļu mīkla, panna un gardas piedevas, ko pievienot kraukšķīgajai maltītei. Iedvesmu vari meklēt "Tasty" recepšu krājumos.

Izveidojiet albumu ar jūsu attiecībām

Pat ja tavs sirdsāķītis nav rokdarbu cienītājs, izveidot atmiņu albumu ir pa spēkam teju ikvienam. Apkopojiet fotoattēlus, kas uzņemti jūsu attiecību laikā, dažādus sīkumus ar simbolisku vērtību (piemēram, čekus vai biļetes no kopīgi apmeklētiem pasākumiem), un izveidojiet patiesi skaistu grāmatu, kurā ielūkoties ik reizi, kad vēlaties atkal atcerēties visu skaisto, kas reiz piedzīvots.

Foto: Shutterstock

Uzcepiet kaut ko saldu

Kūku vai desertu gatavošana ir lielisks veids, kā pavadīt kopā laiku ar saviem tuviniekiem. Pats labākais – pēc nogurdinošā (taču patīkamā) procesa varēsiet kopīgi baudīt gardo rezultātu.

Dodieties braucienā

Nav konkrēta galamērķa? Nekāda problēma! Viss, kas nepieciešams šai jautrajai Valentīndienas izklaidei, ir piedzīvojuma gars un pilna degvielas bāka! Dodoties nezināmajā, abi izkļūsiet no savām komforta zonām, kas vienmēr ir vērtīgi un aizraujoši.

Pagatavojiet kopīgas vakariņas

Mājās gatavota maltīte var būt krietni romantiskāka nekā vakariņošana cilvēku pilnā restorānā. Pat ja nevienam no jums nav šefpavāra cienīgu iemaņu, jūs tik un tā varat pagatavot neaizmirstamas vakariņas, kas apmierinās jūsu abu garšu kārpiņas. Pats galvenais – izbaudīt procesu!

Uzrakstiet mīlestības vēstules

Ja vēl nekad to neesi darījusi, ir pienācis laiks uzrakstīt mīlestības vēstuli, kurā apceri visu, kas tavā partnerī ir īpašs. Pastāsti, kuras īpašības apbrīno otrā visvairāk, atklāj, kā mīļotais liek tev justies un kāpēc viņā iemīlējies. Mēs dzīvojam laikmetā, kurā vēstuļu rakstīšana ir teju izmirusi, taču nevar noliegt, ka tai piemīt savs šarms un burvība.

Tveriet iedvesmu no Parīzes

Iztēlojieties, ka šajā Valentīndienā esat romantiskākajā pasaules pilsētā. Pagatavojiet saldas (vai sāļas) krepes jeb parīziešu iecienītās plānās pankūkas, iemalkojiet glāzi iecienītākā vīna un nododieties aizraujošām sarunām, kamēr fonā skan franču mūzika!

Foto: Shutterstock

Baudiet vannas priekus

Ja mājās ir vanna (vai burbuļvanna), ieskauj to ar svecēm, ūdenī iekaisi rožu ziedlapiņas un rokas stiepiena attālumā novieto paplāti ar šokolādi noklātām zemenēm un šampanieša (vai kāda garda bezalkoholiska dzēriena) pudeli. Lai gan uzkopšanas darbi pēcāk varētu būt piņķerīgi, tu to noteikti nenožēlosi. Galu galā – baudīt vannas priekus jau tā ir lieliski, taču, ja klāt nāk mīļotais cilvēks, tas kļūst vēl brīnišķīgāk.

Izklaidējieties ar galda spēlēm


Tiem, kuriem patīk neliela sāncensība un vecmodīgāki izklaides veidi, aizraujošs vakars galda spēļu pavadībā ir labākais veids, kā Valentīna dienu padarīt neaizmirstamu, it īpaši, ja netālu atrodamas gardas uzkodas un dzērieni.

Radiet kopīgu mākslas darbu

Ja vēlaties radīt savu mākslas šedevru, viss, kas ir vajadzīgs – dažas otas, krāsas, audekls un nedaudz iedvesmas. Ja esat iesācēji gleznošanā, palīdzību var meklēt "Youtube", kur ir tūkstošiem dažādu pamācību un ieteikumu. Atceries, ka šajā gadījumā svarīgākais ir nevis rezultāts, bet gan process.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!