Foto: Shutterstock
Īss dzimumakts negatīvi ietekmē cilvēka veselību, pavēstījuši britu bioķīmiķi, kas izskaitļojuši minimālo laiku, cik jāmīlējas, raksta "MIGnews".

Dažādu eksperimentu rezultātā pētnieki pierādījuši, ka pozitīvas izmaiņas cilvēka organismā parādās vien seksa 31. minūtē. Kādēļ tieši tad?

Miera stāvoklī visos ķermeņa audos un orgānos notiek tā dēvēto brīvo radikāļu sintēze. Skaidrojot vienkāršāk – tās ir mazas olbaltumvielu daļiņas, kas spēj piesaistīt skābekļa molekulas. Radikāļi kļūst "negausīgi" paaugstinātas slodzes brīžos – vai tā būtu fiziskā, vai psihiskā noslodze. Izmantojot situāciju, tie krājas organismā un noēd šūnās esošo skābekli, tajā pašā laikā iedarbinot īstu ķīmisko reakciju kaskādi, kas kaitē organismam. Tā visa rezultātā rodas dažādas likstas – no kuņģa čūlas līdz impotencei un šūnu novecošanai.

Viens no problēmas risinājumiem izrādījies – sekss! Šī patīkamā nodarbe, kā izrādās, spēj neitralizēt brīvos radikāļus. Tiesa, mīlas prieki jābauda pietiekami ilgi, jo tikai tādā gadījumā asinīs sāk izstrādāties hormoni, kas "sargā" skābekli un cīnās ar "naidnieku", t.i., brīvajiem radikāļiem.

Uzreiz gan jāpiezīmē, ka hormoni organismā sāk krāties jau pirmajās mīlēšanās minūtēs. Tieši tādēļ jau priekšspēli var uzskatīt par sākumu cīņai ar brīvajiem radikāļiem. Taču liktenīgais trieciens tiem pienāk tikai 30.-40, mīlas rotaļu minūtē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!