Foto: Shutterstock
Rudens iesākums šogad nudien lutina – mežos sēnes saaugušas kā no pārpilnības raga, tāpēc ne viens vien steidz lasīt saaugušos labumus. Pēc pilni salasītiem sēņu groziem seko konservēšana un sēņu gatavošana, kā rezultātā visbiežāk rokas vairs nav vis tiek viegli nomazgājamas ar ziepēm un ūdeni vien. Kā atmazgāt melnīgsnējos pirkstus pēc sēņu darbiem, uzzināsi no dažādām tautas metodēm.

''Cālis'' un ''Delfi'' foruma dzīlēs slēpjas ne viens vien noderīgs ieteikums, kā pēc iespējas ātrāk nomazgāt rokas. Protams, dažu dienu laikā rokas nomazgāsies pašas no sevis, bet, ja tīru paskatu vajag ātrāk, vajadzēs kādu līdzekli. Visupirms var mēģināt plaukstas paberzēt ar trauku mazgājamās švammītes raupjo daļu un tad ar citronskābi ieberzēt, mirkli paturēt un noskalot. Ja pa rokai nav citronskābes, iezied rokas ar svaiga citrona šķēli.

Kāda foruma aktīviste iesaka netīrās plaukstas iesmērēt ar trauku mazgājamo līdzekli, tad nomazgāt. Pēc tam gan vajagot bagātīgi plaukstas iesmērēt ar barojošu roku krēmu, bet šī metode allaž glābjot no situācijām, kad pēc sviesta beku ķidāšanas plaukstas izskatoties baisi netīras.

Par labu atzīta arī metode, ņemot talkā veļas pulveri. Tā kā tas visai labi izmazgā drēbes, arī ar netīrā paskata rokām līdzeklis tikšot galā.

Visai labi noderēšot mitrās salvetes, kas paredzētas zīdaiņiem – visai ātri varot tikt nost no netīrumiem.

Lai arī paskats varētu būt visai uzjautrinošs, tomēr vērts izmēģināt sēņošanu ar cimdiņiem rokās, lai pēc tam nebūtu jāberzē un jāmērcē rokas, līdz tiek atgūta to tīrība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!