Foto: Shutterstock
Pamazām atvadoties no ziemas, cenšamies ieviest arī lielāku kārtību savās mājās, atbrīvojot telpas ne tikai no putekļiem, bet arī no nevajadzīgiem priekšmetiem. Lai padarītu tīrīšanas darbus efektīvākus, piedāvājam gan pašu pieredzē pārbaudītus, gan portāla goodhousekeeping.com apkopotus ieteikumus par lietām, ko kārtojot māju, patiešām var bez sirdsapziņas pārmetumiem izmest. Ņem tos vērā un ļauj kārtībai mājoklī būt pastāvīgai, nevis vien īslaicīgai viešņai!

Neizmantotie pakaramie

Iegādājoties apģērbu, nereti to nopērkam ar visu pakaramo. Tā rezultātā tavā skapī visticamāk ir sagrūsti vismaz pieci, ja ne pat vairāk, lieki pakaramie (katrs pēc izskata citādāks), kurus tu pat neizmanto. Lai tie neaizņemtu lieku vietu un netraucētu tev ērti pārskatīt un sakārtot garderobi, atbrīvojies no tiem!

Neatvērtas vēstules

Lai gan mūsdienās visu svarīgo informāciju lielākoties saņemam elektroniski, tas netraucē vēstulēm ar tiem pašiem paziņojumiem pamazām krāties virtuves atvilktnēs vai uz galdiņa koridorā. Pieņemot, ka vēstules, kuras tomēr ir vērts izlasīt, esi atvērusi, aicinām pārējo makulatūru izmest, kā arī painteresēties par iespējām paziņojumus saņemt vien elektroniskā veidā.

Plastmasas galda piederumi

Pērkot ēdienu līdzi ņemšanai, tavā īpašumā nonāk arī plastmasas galda piederumi, kas nezināmu iemeslu dēļ tiek paglabāti. Atzīsti sev, ka tos tā arī neizmantosi (dodoties uz pikniku, tie, visticamāk, tāpat tiks aizmirsti) un atbrīvo vietu virtuves atvilktnēs, liekos galda piederumus izmetot!

Žurnāli un katalogi

Jāatzīst, ka glancētos žurnālus nespējam izmest arī mēs, krāšņākos izdevumus glabājot īpašās kastēs vai kur citur, taču dzeltenā prese, maznozīmīgi laikraksti, reklāmas preču katalogi un citi lieki izdevumi gan aizņem tikai vietu, tā arī tiekot pārcelti no vienas kastes uz otru vai no viena skapja stūra uz pretējo bez reālām pielietošanas iespējām.

Neizmantota kosmētika

Ja tavā kosmētikas maciņā ir līdzekļi, kas vēl nav pat atvērti un, visticamāk, tā arī netiks izmantoti, vai nu atbrīvojies no tiem vai arī iekārto citu kosmētikas somiņu, kurā glabāt šos rezerves produktus (iespējams, tie noderēs vismaz karnevālam).

Ieplaisājušas krūzes

Teju katrā mājoklī, apteicoties darba kolēģiem, sadarbības partneriem, īpašiem notikumiem un suvenīru veikaliņiem, ir lērums krūzīšu, kas vai nu netiek lietotas vispār vai arī jau ir savu mūžu nokalpojušas. Atbrīvojies no tām, pataupot vien sev mīļākās, ar ko no tiesas saistās sentimentālas atmiņas!

Pirkumiem līdzi nākošās dāvanas

Iegādājoties smaržas, leoparda raksta auduma maisiņš tev nebūt nebija vajadzīgs. Gluži tāpat kā aizdomīgi smaržojošais ķermeņa losjons, kas nāca līdzi skropstu tušai. Ļoti iespējams, tavās mājās ir neskaitāmi priekšmeti, kas nākuši līdzi kā dāvana pirkumiem un tikai aizņem vietu, netiekot izmantoti.

Bērnu zīmējumi

Sašķiro tos, atstājot vien skaistākos, sev mīļākos un bērniem īpašākos. Atceries, ka jau rīt mākslas darbu kolekciju papildinās jauni šedevri, tāpēc tajā patiešām ir jāievieš kārtība, veicot nelielus šķirošanas darbus!

Iesākti, bet nepabeigti rokdarbi, gleznas un citi vaļasprieku "blakusprodukti"

Uz Ziemassvētkiem adīt iesāktā zeķe, pērļošanas kursu pirmais mājasdarbs, kas tev lika saprast, ka tomēr neesi radīta šai nodarbei, izejmateriāli māla figūriņu veidošanai… Priekšmeti un piederumi, ko ikdienā neizmanto, tā arī stāvēs, vairākus gadus nelietoti, apauguši ar putekļu kārtu.

Pusnovītuši telpaugi

Tiem tavs mājoklis ir jāpadara dzīvīgāks, nevis skumji jāatgādina par savu vārgo eksistenci. Ja tavi pūliņi atdzīvināt pusnokaltušo orhideju tā arī paliek bez rezultātiem, atmet centieniem ar roku un atbrīvo telpas no liekajiem augiem, kas tā arī nav iedzīvojušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!