Foto: Margarita Germane/ Privātais arhīvs/Valters Pelns
Latvijas vērtība ir cilvēki, kuri ar savu enerģiju, darbu un idejām ir gatavi gāzt kalnus. "Viņa" aicina iepazīties ar 18 stāstiem par darbīgiem pašmāju ļaudīm, ar kuriem varam lepoties - grūtības viņus nav nobiedējušas un šie cilvēki uzsākuši savu biznesu.

Nišas, kurās cilvēki darbojas, ir ļoti dažādas. Saldējumu, dzērienu ražošana, apģērbu un aksesuāru radīšana, pasākumu organizēšana, restorānu bizness – katrai no tām ir sava specifika, kuru nācies izzināt, taču šiem ļaudīm ir izdevies ar savu varēšanu Latvijas vārdam ļaut izskanēt arī ārpus valsts robežām. Veiksmīga biznesa pamatā ir stipri un uzņēmīgi cilvēki, kuri ticējuši savai idejai un par to tikuši atalgoti.

Tikpat svarīgi ir atrast sev atbalsta komandu, kas, tāpat kā tu, idejā saskata potenciālu. Rakstā minētie piemēri rāda, ka biznesu iespējams veidot gan ar ģimenes locekļiem, gan otro pusīti un pavisam nejauši dzīves laikā sastaptiem cilvēkiem, kas kļuvuši par draugiem.

Protams, bez izaicinājumiem, eksperimentiem, kāpumiem un kritumiem iztikt nevar. Tāda ir biznesa vide, un, lai tajā spētu izdzīvot, jābūt radošiem un jāspēj prognozēt arī nākotnes virzība. Lai gan kādam varētu šķist, ka 21. gadsimtā pasaule jau visu ko ir pieredzējusi, pieliekot savu unikālo detaļu, tā var uzplaukt jaunā gaismā.

Sveicot Latviju un tās iedzīvotājus svētkos, piedāvājam rast iedvesmu uzņēmīgu pašmāju cilvēku stāstos – kā ticēt savai idejai un uzbūvēt īpašu biznesu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!