Dzintars Bērziņš, kura mamma zaudēja cīņā ar vēzi, izveidojis virtuālu piemiņas izstādi – labdarības akciju, lai palīdzētu savākt ziedojumus Dignājas rehabilitācijas centram. Izstāde no 2020. gada 14. decembra apskatāma onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības "Dzīvības koks" sociālajos tīklos, lai palīdzētu vākt ziedojumus psihoemocionālā atbalsta nodrošināšanai onkoloģiskajiem pacientiem un viņu tuviniekiem.

Dzintars: "Mamma, tu man biji un vienmēr būsi tik dārga! Viss, ko man savas dzīves laikā iemācīji, vērtības, kuras ieliki, un padomi, kurus devi! Es nebiju gatavs no tevis tik agri šķirties, jo mums vēl tik garš un piedzīvojumiem bagāts ceļš kopā bija ejams, bet tāda ir dzīve – vienu dienu tu esi, bet nākamajā…" Dzintara mamma pirms diviem gadiem zaudēja cīņā ar vēzi. Vari sniegt atbalstu Dignājas rehabilitācijas centram, klikšķinot šeit.

Dzintars savas mammas piemiņai ir izveidojis virtuālu izstādi, kurā apskatāmi mammas ar mīlestību radītie rokdarbi, starp tiem ir gan kleitas, gan adījumi, tamborējumi, gan arī dažādi dizaina un interjera elementi. Mammas zaudējums bija vienlīdz sāpīgs pārdzīvojums arī citiem ģimenes locekļiem, tuviniekiem un draugiem, tāpēc izstādē ir apskatāmi ne tikai mammas radītie darbi, bet arī tuvinieku videostāsti par esamību, pārdzīvojumiem, tuvību un atziņām, kas nākušas līdz ar postošo slimību un dzīvi pēc tās. Izstāde ir pielāgota šī brīža situācijai pasaulē – ikviens to var apskatīt virtuāli: ''Dzīvības koks'' mājaslapā, ''Facebook'', ''Instagram'' vai ''Youtube'' kontā.

Labdarības ideju atbalsta biedrība "Dzīvības koks", RīgaTV 24, Latvijas mūziķi un citi labi cilvēki, tādējādi palīdzot īstenot Dzintara ieceri uzrunāt plašāku sabiedrību un iedrošināt: tu neesi vientuļš, arī tad, kad paliec viens savās bēdās un izdzīvo atvadīšanos no vistuvākā cilvēka.

Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība "Dzīvības koks" kopš 2009. gada ievieš psihosociālās rehabilitācijas programmu cilvēkiem pēc onkoloģiskas slimības. Kopš 2012. gada biedrība par ziedojumos piesaistītiem līdzekļiem atjauno un rekonstruē ēku Dignājas pagastā, kurā varēs īstenot psihosociālo rehabilitāciju cilvēkiem pēc onkoloģiskas slimības. Šobrīd ieguldīti 230 000 EUR, bet, lai turpinātu darbus pie centra iekārtošanas 2021. gadā mums nepieciešami 50 000 eiro. Piecu gadu laikā psihosociālās rehabilitācijas centrs ir pabeidzams, jo tam kopumā būs vēl nepieciešami 190 000 eiro.

Ziedojums Dignājas rehabilitācijas centram tiešsaistē – šeit.
Vairāk informācijas atrodama te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!