Ikviena no mums zina, cik īpaša ir savam mīļotajam, tomēr kā Latvijas vīrieši mūs, sievietes, vērtē kopumā? Lūk, trīs Latvijā zināmi un cienīti vīrieši – mūziķis Jānis Holšteins-Upmanis, improvizācijas meistars un fotogrāfs Kaspars Breidaks un aktieris Andris Bulis raidījumā Mums viņas ir visskaistākās pauž savu viedokli par Latvijas sievietēm. Pirmā, īstā un viņa. Kādas šīs sievietes bija un joprojām ir šarmantajiem kungiem?

Jānis Holšteins-Upmanis

"Par mammām cilvēki sāk domāt tai brīdī, kad paši kļūst par vecākiem. Tikai tad tu spēj pa īstam novērtēt, kas ir mamma un kāda ir mammas loma cilvēka dzīvē. Viņa sniedz gādību un atbalstu dažādās dzīves situācijās. Mūzikā, sadzīvē, jebkurā citā sfērā. Un mamma sniedz nedalītu mīlestību. Tā nav tā mīlestība, ko varam piedēvēt vīrietim un sievietei. Tās ir pilnīgi cita veida jūtas."

Kaspars Breidaks

Savā sievietē es visaugstāk vērtēju to, ko viņa ir spējusi ar mani izdarīt. Tikai tagad esmu sapratis, cik daudz, apzināti vai neapzināti, mācos no savas sievietes. Man šķiet, ka ar katru skatienu viņa man iemāca vairāk uzmanības pievērst detaļām. Ar katru smaržu viņa man ir iemācījusi, kā ar acīm ciet atrast mājas. Ar savu klātbūtni un balsi viņa man reizēm iemāca pacietību un iecietību. Ar savu pieskārienu viņa man ir iemācījusi to, cik forši ir ātri un viegli nomierināties un nesatraukties par lietām vai, tieši pretēji, aizšķilties kā tādai uguņojošai dzirkstelei.

Tās ir tās lietas, ko visaugstāk vērtēju. To, ka varu kopā ar viņu augt, kļūt par labāku cilvēku. Vismaz tā viņas klātbūtne liek gribēt būt labākam cilvēkam. To arī vērtēju visaugstāk."

Andris Bulis

"Esmu bijis kopā ar sievietēm, no kurām esmu ļoti daudz ko mācījies. Esmu mācījies, to ļoti novērtējis, viņas apbrīnojis. Tas nav tā, ka ieraugu viņu un viņa ir mana mūza. Es augstu novērtēju tās latviešu sievietes, kuras ir biznesā un ar kurām man ir bijis jāstrādā. Visi zina, ka krievu sievietes ir krievu sievietes, franču sievietes ir franču sievietes, stereotipu piepildītas. Āfrikā viņas droši vien ir citādākas un Amerikā arī.

Es uzskatu, ka latviešu sievietes ir brīnišķīgas tādas, kādas viņas ir. Vienīgais novēlējums ir, lai viņas vairāk mīl tos mūsu latviešu vīriešus, lai kādi viņi arī ir, jo ārzemnieki vienmēr būs iekārojamāki un vairāk valdzinās, jo viņi taču ir ārzemnieki. Tas pats jau attiecas arī uz tām aizrobežu sievietēm, bet es domāju, ka latviete ir radīta latvietim un latvietis ir radīts latvietei."

Raidījumu "Mums viņas ir visskaistākās" skaties televīzijas kanālā STV Pirmā! otrdienu vakaros pulksten 21!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!