Līga Fātima Legzdiņa pirms 10 gadiem pieņēma islāmu un jau sešus gadus valkā arī tradicionālo galvassegu, kas aizsedz seju – nikābu. "Re: TV" viņa stāsta, ka ticību pieņēma pakāpeniski, vairāku gadu laikā. Viss, kas saistīts ar šo reliģiju, Līgai Fātimai šķita tīrs un patiess. Sieviete arī uzsver, ka korāns neaicina cilvēkus uz vardarbību, bet cilvēki to nepareizi interpretē, lai sasniegtu savus politiskos mērķus un veidotu radikālus grupējumus.

Līgai Fātimai interese par islāmu parādījās jau laikā, kad viņa vēl mācījās vidusskolā. Tad viņa arī izlasīja korānu un sāka mācīties arābu valodu. Pēc tam, kad meitene bija pabeigusi 11. klasi, viņa aizbrauca uz Ēģipti mācīties arābu valodu. Gadu vēlāk viņa oficiāli pieņēma islāmu. Tas notika Rīgā. Nikābu Līga Fātima sāka valkāt tikai pēc kāzām. Arī viņas vīrs pieņēma islāma ticību.

Tā problēma ir nevis tāpēc, ka korāns ir tāds, kāds viņš ir, bet cilvēki ir tādi, kādi viņi ir.
Līga Fātima
Sieviete norāda, ka nikābs palīdz viņai praktizēt reliģiju un sasniegt savus iekšējos mērķus. Viņai ir nācies piedzīvot arī nievas un apvainojumus tradicionālās galvassegas dēļ. Sākumā cilvēki bieži viņu noturējuši par mūķeni, bet pēc tam, kad medijos tika izvērstas plašas diskusijas par bēgļu uzņemšanu, Līga Fatima piedzīvojusi arī daudzus nepatīkamus brīžus.

Islāmā un kristietībā ir daudz līdzīga, pārliecināta sieviete. Viņa gan norāda, ka islāmā svarīgāka ir ģimene, arī ikdienas dzīve ir reliģijas caurausta, un ar baznīcas apmeklēšanu reizi pa reizei ir krietni par maz. Viņa norāda, ka islāms nav agresīva reliģija, un radikālie grupējumi savu mērķu sasniegšanai izmanto sagrozītas korāna interpretācijas. "Tā problēma ir nevis tāpēc, ka korāns ir tāds, kāds tas ir, bet cilvēki ir tādi, kādi viņi ir," piebilst Līga Fātima.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!