Sociālo tīklu platformu caurlūkošana ļoti daudziem ir neatņemama dzīves sastāvdaļa. Mēs aplūkojam un priecājamies par citu veiksmēm, jūtam, līdzi neveiksmēm, kā arī iedvesmojamies dzīvot labāk. Nereti fotogrāfijās redzami cilvēki, kas lepojas ar savu ķermeni un to, kādus rezultātus nesis veselīgs uzturs un regulāri treniņi. Tomēr cik ļoti mēs varam ticēt šiem attēliem?

Portāls "Health" ir izcēlis septiņas sievietes, kas bijušas gana drosmīgas, ka ne viss, kas redzam sociālajos tīklos, vienmēr ir tā, kā izskatās bildēs. Lai bildē izskatītos lieliski ļoti svarīgi ir pareizi nostāties un uzņemt attēlu no pareizā leņķa. Piemēram, ja stāvi kājās, vēders izskatīsies slaidāks. Pat ļoti slaidām sievietēm parādīsies kaut kas, ko varētu nosaukt par "riepiņu", ja viņas apsēdīsies un salieks muguru.

Tāpēc nepārmet sev, ja tavs viduklis izskatās tāds, kā bildē tikai tad, kad uzmanīgi sakārto savu apģērbu, sasprindzini ķermeni un pozē. Tu neesi tāda vienīgā! Tā ir visiem.

Lūk, daži piemēri.

Konta "BodyPosiPanda" veidotāja raksta, ka kreisajā pusē redzamais attēls ir iestudēts. "Man sacīja, kā nolikt kājas, kādā leņķī novietot roku, uz kuru pusi pagāzt gurnus un pat kā turēt pirkstus." Tāpat modelei asaroja acis mākslīgo skropstu dēļ. Viņa norāda, ka šīs ir bildes, ar ko sevi ikdienā salīdzinām. Foto ir pozēti, uzlaboti un iestudēti. Bildē pa labi viņa ir redzama dabīga un atbrīvota. Sieviete uzsver, ka mums nevajadzētu sevi salīdzināt ar iestudēto, jo pat žurnālu vāka modeles neizskatās pēc žurnālu vāku modelēm visu laiku.

View this post on Instagram

A post shared by Megan Jayne Crabbe 🐼 (@bodyposipanda) on Mar 21, 2017 at 1:25pm PDT

Arī Konija, kas uzveica cīņu ar anoreksiju (plašāk lasi šeit) savā kontā "My_life_Without_Ana" nekautrējas ievietot dažāda veida attēlus, uzsverot, ka bildes nenozīmē "pirms" un "pēc". Viņa salīdzina to, kā izskatās foto, kur viņa pozē, salīdzinot ar to, kur viņa jūtas atbrīvota.

View this post on Instagram

A post shared by Connie💜🦄Positive.beats.perfect (@my_life_without_ana) on Mar 4, 2017 at 10:54am PST

Instagrama kontā "Millykeepsgoing" ir redzams foto ar parakstu "Tā pati meitene, tā pati diena, tas pats laiks".

View this post on Instagram

A post shared by Milly Bhaskara 🌻 (@millykeepsgoing) on Jan 29, 2017 at 10:45am PST

Līdzīgi ieraksti redzami arī citos kontos.

View this post on Instagram

A post shared by Sara Puhto (@saggysara) on Mar 9, 2017 at 3:50am PST

View this post on Instagram

A post shared by Sophie Kay (@fitology_uk) on Jun 11, 2015 at 6:25am PDT

View this post on Instagram

A post shared by Anna Victoria (@annavictoria) on Jan 16, 2017 at 3:12pm PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!