Foto: Vida Press

Modes pasaulē revolūcijas notiek laiku pa laikam. Mūsdienās mēli iekaro modeles pēc 50 gadu vecuma un viņas no sava vecuma nekautrējas! Pašlaik slavas virsotnē ir tās modeļu aģentūras, kas specializējas uz "mature" modelēm jeb modelēm "pieklājīgā vecumā". Skaistas sievietes, pēc 50, izgriež pogas savām krietni jaunākajām kolēģēm.

Vaicāsiet, kur pierādījumi? Lūk, vairāki pavisam reāli un iedvesmojoši piemēri!

Nikola Grifina

Foto: Vida Press

Britu modele Nikola Grifina no aģentūras "Milk Management" nekad nav kaunējusies par savu ķermeni. Sirmā dīva aktīvi izmanto sociālos tīklus, kur publisko fotogrāfijas no aizkulisēm.

Aprīļa sākumā 56 gadus vecā modele Nikola Grifina piedalījās žurnāla "SLiNK" foto sesijā vienā apakšveļā. Nikola, kura valkā 44. izmēra apģērbu, fotosesijas vajadzībām pozēja zīda apakšveļā un rītasvārkos.

Imana

Foto: Reuters/Scanpix

70. gadu topmodele, brīnišķīgā Imana, britu mūziķa Deivida Bovija atraitne, vēl joprojām labprāt pozē vislabākajiem pasaules modes fotogrāfiem. Sešdesmitgadīgā somāliešu izcelsmes modele Imana Abdulmadžida vēl joprojām mirdz kameru priekšā un ne tikai tur.

#fbf What goes around comes around in fashion... Slip dresses are back #imanarchive

A photo posted by IMAN (@the_real_iman) on Apr 8, 2016 at 1:59pm PDT

3. Pia Gronninga

Foto: Publicitātes attēli

Pia Gronninga ir viena no vispieprasītākajām modelēm amerikāņu aģentūrās "Iconic Focus Models NYC" un "LA Models". Starp citu 65 gadus vecā modele un aktrise no Dānijas, kas tagad dzīvo Ņujorkā, tikai vienreiz ir krāsojusi savus matus – darba dēļ.

4. Jasmīna Rossi

Foto: Publicitātes attēli

Par sešdesmitgadīgo franču izcelsmes amerikāņu modeli Jasmīnu ir rakstīts daudz. Viņa ir veselīga dzīvesveida piekritēja – Jasmīnas sabiedrotie ir veģetārisms un sports svaigā gaisā. Rezultāts ir acīmredzams: Jasmīna izskatās ļoti cienīgi uz savu jaunāko kolēģu fona un filmējas peldkostīmu un apakšveļas reklāmas projektos.

Viņa ir sadarbojusies ar tādiem modes namiem, kā Īvs Senlorāns, Hermes, Marks & Spencer un Jil Sander, kā arī reklamējusi populāro veikalu Macy`s un bijusi MasterCard reklāmas seja.

5. Olga Kondraševa

Foto: Ekrānuzņēmums
Krievu "mature" modele Olga Kondraševa sevi uztur formā ar jogas palīdzību.

6. Dafna Selfa

Foto: Vida Press

Kas attiecas uz pašu pieredzējušāko modeli Lielbritānijā, tad šo titulu ir izpelnījusies un ar lepnumu nēsā 88 gadus vecā Dafna Selfa. Viņa rotājusi arī žurnālu "Vogue" un "Marie Claire" vākus.

Dafne ir modele aptuveni 60 gadus un, kas interesanti, viņa nekad nav veikusi plastiskās operācijas. Viņai ir trīs bērni un vairāki mazbērni.

7. Linda Rodina

Foto: Vida Press

66 gadus vecā skaistule Linda Rodina – karsta sociālo tīklu piekritēja, kur uztur savas smagās darba dzīves fotogrāfiju hronoloģiju. Modelei ir vairāk nekā 88 tūkstoši sekotāju Instagram profilā.

Pirms dažām nedēļām viņa fotografējās franču versijas Vanity Fair žurnālam un briļļu kolekcijas Karen Walker reklāmas kampaņai.

And the winner is...mr winks👆🏼 see our link in the bio to read more. https://oliolusso.com/blogs/diary. #rodinbluecouch

A video posted by Linda Rodin. @rodinoliolusso (@lindaandwinks) on Feb 18, 2016 at 9:20am PST

8. Džekija Mērdoka

Foto: Vida Press

Džekija Mērdoka ir visvecākā modele Ņujorkā. Visas iepriekš minētās modes pasaules dāmas bijusī dejotāja ir apsteigusi galvu reibinošos tempos. Kāpēc? Viņa savu modeles karjeru sākusi tikai pirms četriem gadiem un nemaz negrasās apstāties vai doties pensijā!

Kā vēsta The Daily Mail, 82 gadus veco Džekiju pirmoreiz pamanīja zināmais zīmols "Lanvin", un, pateicoties šim notikumam, viņa modes industrijā piedzīvoja galvu reibinošu karjeru.

9. Lorēna Hatone

Foto: Scanpix

Modele, kas fotografējusies "Vogue" žurnālam vairāk nekā 25 reizes, ar lepnumu ir pelnījusi saukties par supermodeli, kamēr vien tas pašai neapniks. 72 gadus vecā Lorēna Hatone iekarojusi modes industriju 60. gados, aktīvi filmējas un fotografējas vēl šodien.

2013. gadā Hatones seja rotāja žurnālu "Muse", "The Edit" un "Harper's Bazaar" spāņu izdevuma vākus.

10. Karmena Del Orefiče

Foto: Vida Press

Talants turēties virsotnēs, ar ko ir apveltīta modele Karmena Del Orefiče, ir atzīts oficiāli. 84 gadus vecā modele ir ierakstīta Ginesa rekordu grāmatā kā tērpu demonstrētāja, kas visvairāk gadus ir staigājusī pa mēli. Pirmo reizi uz Vogue vāka viņa bijusi jau 15 gadu vecumā.

Karmena ir pārstāvējusi praktiski visus zināmos zīmolus. Viens no pēdējiem viņas darbiem – glancētā žurnāla New York vāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!