Foto: Publicitātes foto
Skaisti zobi ir ļoti nozīmīgs ārējā izskata elements, kas ietekmē cilvēka fizisko pievilcību. Pētījumi sociālās psiholoģijas jomā apliecina, ka pievilcība ir cieši saistīta ar pašapziņu un veiksmi gan profesionālajā, gan personiskajā dzīvē. Atklāts smaids darba intervijā vai iepazīstoties ar jauniem cilvēkiem palīdz iegūt apkārtējo simpātijas.

Diemžēl ne visi var lepoties ar skaistiem zobiem, nereti plati smaidīt un būt pārliecinātam par sevi neļauj šķībi, saspiesti un nepareizi izvietoti zobi. Šeit palīgā nāk ortodontija – zobārstniecības nozare, kas ar dažādām metodēm veic zobu koriģēšanu un izlīdzināšanu.

Kādu zobu izlīdzināšanas metodi izvēlēties?

Ilgu laiku par vienīgo drošo zobu izlīdzināšanas metodi tika uzskatītas breketes. Tās ir tiešām efektīvas, tomēr modernam un aktīvam cilvēkam, kurš rūpējas par savu izskatu, šī ārstēšanas metode var kļūt par patiesu izaicinājumu. Tam piekrīt arī Dr.Žukovas ortodontijas klīnikas ārste, ortodonte Ina Žukova: "Ortodontiskos pacientus konsultēju un ārstēju jau vairāk kā 13 gadus un esmu secinājusi, ka ļoti daudzus pacientus mulsina brekešu nepievilcīgais izskats. Diemžēl, taisnojot zobus ar šo metodi, nekādi neizdosies izvairīties no apkārtējo skatieniem, vērstiem tieši uz breketēm. Turklāt breketes stiprina pie zoba ārējās virsmas, tādēļ cilvēki raizējas ne vien par savu izskatu, bet arī par iespējamiem mutes dobuma gļotādas un zobu virsmas bojājumiem," stāsta speciāliste.

Ortodonte Ina Žukova uzsver, ka moderno dzīvesveidu ir grūti savienot ar brekešu lietošanu: "Nēsājot breketes, pēc katras ēdienreizes ir nepieciešama ļoti rūpīga tīrīšana. Darbos noslogotam cilvēkam tam vienkārši neatliek laika. Turklāt, taisnojot zobus ar breketēm, bieži jādodas kontroles vizītēs pie ārstējošā ortodonta, un arī tas ir apgrūtinoši."

Moderns risinājums — neredzama zobu taisnošana

Par laimi, šodien ikvienam, kas vēlas iegūt ideālu smaidu, nav jācieš no brekešu izraisītajām neērtībām. Risinājums ir novatoriskā metode - zobu taisnošana ar caurspīdīgām kapēm, kas maina mūsu priekšstatus par ortodontisko ārstēšanu.

"Mūsu klīnikā pacientu ārstēšanā izmantojam Itālijā ražotās caurspīdīgās un vieglās ortodontiskās kapes AirNivol, kas šobrīd ir ērtākais un estētiskākais risinājums zobu izlīdzināšanai un jauka smaida iegūšanai, " informē Dr.Žukova. Pacienti, kuri ir izmēģinājuši ortodontiskās kapes, atzinīgi novērtē to, ka zobu taisnošana apkārtējiem nav pamanāma. Kapes ir caurspīdīgas un ļoti plānas, tāpēc tās var ievērot, tikai skatoties no ļoti tuva attāluma. Ortodonte Žukova min arī citas priekšrocības: "Kapēm nav nepieciešama sarežģīta kopšana. Tās ir jānoņem ēdot vai dzerot karstus dzērienus, un tās ir viegli iztīrīt ar zobu birsti. Turklāt, taisnojot zobus ar šo metodi, ārsts ir jāapmeklē tikai reizi divos vai pat trijos mēnešos. Tas ļauj pacientam ietaupīt daudz vērtīgā laika," skaidro zobārste.

Inovatīvās ortodontiskās metodes princips ir ļoti vienkāršs — ārstēšanas sākumā pacients saņem individuālu kapju komplektu pēc plāna, kas izveidots balstoties uz iepriekš veiktajiem izmeklējumiem (pacienta foto, zobu nospiedums un rentgens). Nomainot kapes ik pēc divām nedēļām, zobi pakāpeniski tiek novirzīti vēlamajā un pareizajā stāvoklī. Izlīdzināšana parasti ilgst no 8 līdz 18 mēnešiem, atkarībā no klīniskās situācijas, skaidro ortodonte.

Ja cilvēks izvēlas šo nemanāmo ortodontisko ārstēšanu, viņš var droši piedalīties lietišķās sapulcēs, plati smaidīt, aktīvi sportot vai piedalīties jebkurās citās ierastajās ikdienas aktivitātēs. "Manuprāt, zobu taisnošana ar caurspīdīgajām kapēm ir ideāli piemērota aktīvam un komfortu mīlošam cilvēkam. Pēc ārstēšanas pacienti bieži vien secina, ka viņi ne vien smaida ar prieku, bet arī vēlas un spēj sasniegt lielākus mērķus," ar gandarījumu secina Žukova.

Ikviens, kas vēlas iegūt līdzenus zobus un pievilcīgu smaidu, ir laipni gaidīts Dr.Žukovas ortodontijas klīnikā Aleksandra Grīna bulvārī 1, Rīgā. Kontakttālrunis: 29 242 384.

Dr. Žukovas ortodontijas klīnikā pieejami arī cita veida zobārstniecības pakalpojumi - zobu labošana, zobu estētiskā restaurācija, endodontija, mutes dobuma higiēna un zobu balināšana, kā arī ir iespējams iegādāties mutes dobuma kopšanas līdzekļus no pasaulē labākajiem ražotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!