Foto: Shutterstock
Seja ir gluži kā cilvēka vizītkarte - no tās iespējams nolasīt cilvēka domas un emocijas, kā arī noteikt to, cik lielu uzmanību cilvēks pievērš sevis kopšanai. Mūsdienās pieejamas dažādas sejas procedūras, kuras katra veic savas funkcijas un paredzētas dažādiem nolūkiem. Taču, aplūkojot procedūru sarakstu, nereti nākas apmaldīties starp daudzajiem svešvārdiem, tā arī ļaujot skatienam pārslīdēt nedzirdētākajiem nosaukumiem un izvēloties labi zināmās procedūras, lieki neriskējot.

Lai gan šobrīd hromoterapija jau ir iemantojusi cilvēku sirdis, daži tā arī nav sadzirdējuši tās dziedējošo spēku. Taču, kas slēpjas aiz svešvārda 'hromoterapija'? Stāsta salona "Māra Spa" jeb "Lestetique" vadītāja Inese Pluše.

Kosmetoloģija nav tikai praktiska, tā ir arī sajūtu līmenī. Pēc procedūrām ir sajūta, ka no sejas ir noņemts kāds kilograms.
Inese Pluše

Kas ir krāsu terapija?

"Māra Spa" vadītāja Inese Pluše stāsta, ka hromoterapija jeb krāsu terapija ir sena un plaši izmantota terapija, kura šobrīd pieejama arī kosmetoloģijā. Krāsa ir galvenais hromoterapijas instruments. Esot krāsu terapijā, galva jānogulda uz speciāla paliktnīša, un uz seju tiek virzīti gaismas stari. Īpašajai lampai, kura raida šos starus, ir vairāki krāsu režīmi – zaļš, zils, dzeltens, rozīgi sarkans.

Salonā "Māra Spa" hromoterapija tiek piedāvāta kopā ar masāžu. Vispirms, atnākot uz procedūru, klientam tiek notīrīta āda - kosmētika vai vienkārši pilsētas putekļi, pēc tam tiek veikta virskārtas attīrīšanu, jo āda strādā kā barjera un tai jābūt attīrītai. Līdz ar to jāveic tīrīšana ar ultraskaņu, taču pēc tam tiek uzklāta maska. Kopā procedūra ilgst 60 minūtes, no kurām 20 tiek atvēlētas tieši hromoterapijai.
Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!