Foto: Publicitātes foto
Vēsāka laika iestāšanās ietekmē ne vien mūsu garderobi, bet arī ēšanas paradumus. Bieži vien ir dzirdēts un novērtos, ka rudenī sākam ēst vairāk un diemžēl arī fizisko aktivitāšu apjoms mēdz krietni samazināties. Vairs nav tik vienkārši kā vasarā aiziet paskriet saulainā parkā vai mežā, spēlēt bumbu pludmalē vai doties ģimenes izbraucienā ar riteņiem. Kā motivēt sevi veselīgam dzīvesveidam? Sāc ar ķermeņa sastāva pārbaidi!

BENU Aptiekas skaistuma konsultante Natālija Gavriļčenko skaidro – mūsdienu dzīvesveids ir ienesis būtiskas korekcijas cilvēku ikdienas paradumos. Daudz vairāk laika pavadām sēžot, lietojot viedierīces, mazāk kustoties un daudz vairāk uzturā patērējot pārstrādātus un bieži vien bagātīgi saldinātus pārtikas produktus. Turklāt, beidzoties siltajai sezonai, mēdzam daudz biežāk "grēkot" ar neveselīgajiem našķiem...

Šo faktoru kopums atstāj nopietnu iespaidu uz pašsajūtu – rodas nogurums, liekais svars, samazinās muskuļu masa. Turklāt ikviens no mums ir atšķirīgs, un, lai veiksmīgāk veiktu dzīvesveida korekcijas un izvēlētos piemērotāko ceļu, ir jāsāk ar sava ķermeņa sastāva pārbaudi.

Ko nosaka ķermeņa sastāva pārbaudē?

Ķermeņa sastāv pārbaude ļauj noteikt ne vien jūsu ķermeņa svaru, ĶMI (ķermeņa masas un auguma samēru), ķermeņa tauku masas procentuālo attiecību pret ķermeņa kopējo masu, bet arī ūdens procentuālo saturu ķermenī, ķermeņa muskuļu masu, kaulu masu, ķermeņa bioloģisko vecumu un viscerālo tauku daudzumu.

Šo pārbaudi veic profesionāli veselīgā uztura konsultanti un farmaceiti, kas arī izskaidros pārbaudē iegūtos datus un sniegs tieši jums piemērotus veselīga dzīvesveida ieteikumus par uzturu, fizisko slodzi un ieteicamajiem uztura bagātinātājiem.

Kāpēc tas ir svarīgi?

N. Gavriļčenko uzsver – šāda pārbaude palīdz redzēt visu kopainu: kādi ir muskuļi, kāds ir tauku daudzums, arī iekšējos taukus, kas ir ļoti svarīgi! Šādi uzzinām arī informāciju par kaulu masu, redzam atsevišķi katras rokas un kājas muskuļu masu – tas ir ne vien interesanti, bet arī noderīgi. Šādi varam saprast, ko nepieciešams koriģēt ēdienkartē un fiziskajās aktivitātēs. Tāpat ūdens procentuālo saturu ķermenī, kas arī ir ļoti aktuāls jautājums, jo, lai arī atgādinājumus par pietiekamu ūdens uzņemšanu ikdienā dzirdam bieži, diemžēl joprojām pārsvarā ikdienā cilvēki dzer par maz ūdens. Kad redzat šos datus par savu ķermeni, ir daudz skaidrāk, ko darīt tālāk. Turklāt uz vietas tiek sniegta arī konsultācija un turpmākie ieteikumi.

Izaicini sevi apdomīgi!

Veselīgs dzīvesveids nav vienas nedēļas vai mēneša projekts. Tā ir ieradumu maiņa, kas nes paliekošus rezultātus un kļūst par dzīvesveidu. Konsultante iesaka – izaiciniet sevi nevis īsām un krasām dzīvesveida izmaiņām (tas nesniegs noturīgus rezultātus un var atstāt nopietnas negatīvas sekas), bet apzinātai un pakāpeniskai dzīvesveida maiņai. Regulāri, piemēram, reizi pusgadā, sekojiet līdzi tam, kādas izmaiņas ir notikušas ķermeņa masas sastāvā. Tā ne vien varēsiet novērot savu progresu, bet arī kopā ar konsultantu ikreiz izrunāt, kas tieši jums šajā posmā ir vispiemērotākais.

Kur var veikt pārbaudi?

Ķermeņa sastāv pārbaudes pieejamas BENU Aptiekās Rīgā, kā arī Jelgavā un Salaspilī. Pieteikties pārbaudei iespējams aptiekas mājaslapā, izvēloties sev ērtāko vietu un laiku.

Jāņem vērā! Pārbaude tiek veikta, basām kājām nostājoties uz svariem. Kopā ar konsultāciju tā ilgst nepilnu pusstundu. Šo pārbaudi nedrīkst veikt grūtnieces un cilvēki, kuriem uzstādīts kardiostimulators.

Veicot pārbaudi, tās dienā saņemsiet arī 25%* atlaidi rezultātu apkopojumā rekomendētajiem uztura bagātinātājiem vai 10 % atlaidi Orthomol Sport produkcijai.

Vairāk informācijas par ķermeņa sastāv pārbaudēm lasiet te.

Pieteikties pārbaudei varat te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!