Foto: Publicitātes foto
Iestājoties vēsākiem, mitrākiem un vējainākiem laikapstākļiem, steidzam saģērbties siltākās drēbēs un mēdzam vairāk uzturēties telpās. Tomēr, vai atceramies padomāt arī par to, kā sezonu maiņa ietekmē mūsu sejas ādu?

Konsultē BENU Aptiekas skaistuma konsultante Natālija Gavriļčenko:

Galvenā atšķirība, kas jāņem vērā, iestājoties vēsākam un drēgnākam laikam, – āda kļūst sausāka. Tādēļ pirmais solis ādas kopšanā ir izvēlies bagātīgākus krēmus, kas nodrošinās ādu ar vajadzīgajām barības vielām un mitrinās to. Šajā laikā retāk lieto eksfoliējošus jeb ādu nolobošos produktus un izvēlies maigus attīrošus līdzekļus, kas nekairina un nesausina ādu.

Visbiežāk pieļautās kļūdas ādas kopšanā šajā laikā ir nepareiza ādas attīrīšana, pārmērīga eksfoliācija, kā arī neatbilstošu sejas krēmu lietošana. Tādēļ ādas kopšanas līdzekļi ir rūpīgi jāizvēlas, ņemot vērā gadalaika un jūsu dzīvesveida īpatnības.

Centrālās apkures negatīvā ietekme

Līdz ar vēsāku laikapstākļu iestāšanos, pievienojas arī tāds ādu kairinošs faktors kā centrālā apkure, bet autovadītājiem – arī siltais gaiss no kondicioniera vai klimata kontroles. Lai arī vēsā laikā tiecamies pēc siltuma, jāpatur prātā, ka šie abi faktori ievērojami sausina mūsu ādu. Tādēļ vēsā laikā āda daudz biežāk izjūt velkošu un kairinošu sajūtu un pieprasa bagātīgāku barošanu un mitrināšanu. Tāpēc nedrīkst aizmirst arī par ūdens uzņemšanu, kas palīdzēs ādu apgādāt ar tai tik nepieciešamo mitrumu. Tāpat šajā laikā labi sabiedrotie būs barojošās sejas maskas un lūpu balzami.

Rūpes par roku ādu: Šis ir laiks, kad roku ādai ir nepieciešama pastiprināta kopšana un aizsardzība. Aptiekās var iegādāties roku kopšanas līdzekļus, kuri darbojas kā cimdiņš, pārklāj roku ādu, intensīvi mitrinot un pasargājot to no izžūšanas. Efekts saglabājas līdz pat desmit mazgāšanas reizēm, tādēļ tas ir efektīvs veids ilgstošai aizsardzībai.

Sejas ādas kopšana: Sejas āda šajā laikā ar vēso un mitro āra gaisu saskaras visvairāk, tādēļ arī visvairāk izjūt tā iedarbības sekas. Lai pasargātu sejas ādu no nelabvēlīgās ietekmes, tās kopšanai izvēlieties krēmus, kuru sastāvā ir avokado eļļa, šī sviests vai citas vērtīgas eļļas, kas izveidos uz ādas neredzamu aizsargplēvīti, kura palīdzēs uzturēt ādā mitrumu.

Ķermeņa ādas kopšana: Ķermeņa āda vienmēr ir nedaudz sausāka par sejas ādu, un rudens-ziemas periodā tā kļūst vēl sausāka, jo to sedz vairāki apģērba slāņi. Tādēļ šajā sezonā ieteicams izvēlēties tādus ķermeņa mazgāšanas līdzekļus kā dušas eļļas vai krēmus ķermeņa attīrīšanai. Tie nesausinās ādu un maigi attīrīs to. Vienmēr lieto mitrinošu pieniņu vai losjonu pēc dušas vai vannas. Sausākas ādas īpašnieki var izvēlēties arī biezākas un bagātīgākas tekstūras līdzekļus.

Pamatlikums visos gadalaikos – piemērotas kosmētikas izvēle!

Bieži vien apjūkam plašā produktu klāsta priekšā... Pirmais un svarīgākais solis, kas palīdzēs izvēlēties tieši tev piemērotus produktus, ir sava ādas tipa un stāvokļa noskaidrošanu. Visprecīzāk to palīdzēs noteikt speciālists, izmantojot tam paredzētas iekārtas. Šādu pārbaudi var ātri un vienkārši veikt uz vietas BENU Aptiekās, iepriekš piesakoties ērtākajam laikam un vietai aptiekas mājaslapā.

Pārbaudes laikā skaistuma konsultants noteiks ādas mitruma līmeni, U-zonas taukainību, T-zonas taukainību un ādas elasticitāti. Šie rādītāji ļaus precīzi noteikt tavu ādas tipu un stāvokli, kā arī izvēlēties kopšanas līdzekļus, kas atbilst tieši tavai ādai.

Skaistuma konsultante uzsver – bieži vien mums ir nepareizs priekšstats par to, kāds ir mūsu ādas tips un stāvoklis, kā rezultātā ilgstoši tiek lietota nepiemērota kosmētika un pastiprinātas vai radītas ādas problēmas.

Rūpējieties par savu ādu un matiem pareizi!

Veicot ādas vai matu stāvokļa pārbaudi, tās dienā saņemsiet 25% atlaidi jums rekomendētajai dermokosmētikai un matu kosmētikai, kā arī skaistuma vitamīniem un vitamīniem matu veselībai vai 10% atlaidi rekomendētajai Dr. Hauschka dermokosmētikai un DSD matu kopšanas kosmētikai.

Pieteikties pārbaudēm varat šeit.

Vairāk informācijas par pārbaudēm lasiet šeit.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!