Izstrādāta on-line sistēma intelekta attīstībai.
Mūsdienās apmācību tirgū eksistē vairums attīstošo metodiku. Mēs apmeklējam seminārus un treningus, lasām specializētu literatūru, sūtam bērnus uz pulciņiem un attīstības studijām. Bet šādu attīstošo kursu apmeklēšana aizņem daudz laika, liek mums mainīt savus plānus, dažkārt liek veikt izvēli starp noderīgo, ērtāko un lētāko.

Pagājušajā nedēļā masu mediji paziņoja, ka internetā ir parādījies jauns produkts - on-line sistēma intelekta attīstībai "BrainPlus". Mēs nolēmām uzzināt, kā strādā jaunais attīstošais portāls.

Uz jautājumiem atbild Aleksandrs Obuļevičs, izstrādātāju komandas vadītājs.

Paskaidrojiet, lūdzu, kāda ir "BrainPlus" ideja?

Salīdzinoši nesen zinātnieki atklāja neiroplastiskuma parādību. Atklājuma jēga ir tajā, ka ne tikai bērna smadzenes, bet arī pieauguša cilvēka smadzenes spēj attīstīties noteiktos "apmācības" apstākļos. Viss ģeniālais ir vienkāršs: nav nepieciešams nekādu laboratorijas apstākļu, sarežģītu trenažieru un aparatūras, bet gan ir vajadzīgas vienkāršas, bet regulāras nodarbības un pareizi izvēlēts vingrinājumu komplekss ar pakāpeniskiem sarežģījumiem.

Dažādi semināri un kursi piedāvā programmas, atsevišķu spēju attīstībai. Piemēram, piedāvā attīstīt tikai uzmanību vai reakcijas ātrumu, vai arī uzlabot atmiņu.

Mēs izveidojām attīstošo nodarbību sistēmu kompleksai un sabalansētai smadzeņu pamatfunkciju attīstībai, faktiski - unikālu on-line apmācības kursu.

Pastāstiet, kā strādā attīstošo nodarbību sistēma "BrainPlus"?

Viss ir vienkārši: reģistrējies mājaslapā un saņem ikdienas uzdevumus uz savu e-pastu. Nodarbojies 15-20 minūtes dienā un sāc ievērot to, kā paaugstinās produktivitāte, uzlabojas atmiņa, uzmanība, domāšanas asums.

Sākumā var parādīties, ka sarežģītības līmeņi ir ļoti vienkārši, un ar tiem var tikt galā katrs. Bet pakāpeniski līmeņi kļūst arvien sarežģītāki. Vienkāršs piemērs tam: pirms treniņa sportists iesildās, tādejādi paātrinās vielmaiņas un asinsrites process. Tāpat notiek arī portālā "BrainPlus", mēs no sākuma "iesildam" smadzenes ar vienkāršiem līmeņiem, bet vēlāk palīdzam sasniegt tam pilnus apgriezienus ar sarežģītākiem un progresīvākiem uzdevumiem.

Mājaslapā jums tiek atvērts "Privātais kabinets", kur tiek saglabāta visa nodarbību vēsture, nopelnītās balles, izaugsmes datu dinamika.

Starp citu, kāpēc tieši internetā, nevis vienkāršu kursu vai pat grāmatu veidā?

Pirmkārt, mēs nodrošinam ļoti svarīgu nosacījumu - nodarbību sistemātiku. Speciāls nodarbību algoritms palīdz sistemātiski attīstīt uztveri, uzmanību, atmiņu, loģisko un radošo domāšanu, intelektu.

Otrkārt, on-line apmācība ļauj mums izmantot spēles metodiku. Spēles procesa laikā mes apmācamies daudz labāk. Rezultātā, cilvēks pilda uzdevumu ar interesi un tas ir ļoti svarīgi, kad runa iet par apmācību.

Treškārt, tas ir ērti lietotājam - vinš var nodarboties jebkurā laikā un jebkurā vietā.

Ko jūs redzat kā projekta "BrainPlus" pamatlietotājus?

Man liekas maz ticams, ka kāds atteiksies kļūt vēl "mazliet" gudrāks. Iegūt labāku atmiņu, elastīgāku un ātrāku domāšanu, kļūt efektīvākam savā darbā vai mācībās.

Sistēma "Brain-Plus" būs noderīga jebkuram lietotājam. Kādam tā kļūs par savu spēju attīstības instrumentu, bet kādam - klātienes kursu alternatīva, citam - rīta vingrošana. Priekš kāda - interesanta un noderīga uzmanības novēršana darba dienas laikā ofisā. 

Novērtēs projektu arī ģimenes ar bērniem, kuru vecāki vienmēr grib, lai viņu bērni labāk mācītos, macētu koncentrēties, saņemtu un pielietotu jaunas zināšanas. Un pat vecmātes un vectēvi, jo nodarbības ir piemērotas visiem vecumiem.

Ceram, ka to novērtēs arī topošās un jaunās māmiņas. Mammas, kā zināms ļoti rūpējas par savu bērnu attīstību. Mūzika un māksla, ka arī intelektuālas nodarbības dod iespēju attīstīt bērnu vēl līdz  dzimšanai. Turēt smadzenes tonusā jebkurā vecumā ir vienkārši nepieciešams, tas ir zinātniski pierādīts fakts!

Tikai līdz 15. aprīlim BrainPlus abonementiem - īpaši pavasarīgas cenas.

Vairāk informācijas uzzini www.BrainPlus.eu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!