Foto: Publicitātes foto
Ir virkne preču un pakalpojumu, kurus šobrīd izdevīgāk iegādāties internetā – vai nu ērtību vai arī naudas ietaupījuma dēļ. Mūsdienu straujajā dzīves rimtā cilvēki arvien vairāk novērtē ērtības – un internets to piedāvā. Ar datora vai viedtālruņa palīdzību var iegādāties visdažādākās preces un pakalpojumus, vienlaikus ietaupot gan laiku, gan līdzekļus.

E-komercijas uzņēmumiem ir mazākas uzturēšanas izmaksas, tādēļ viņi savas preces un pakalpojumus patērētājiem var piedāvāt par daudz zemākām cenām.

Turpini lasīt un uzzini, kurus pakalpojumus ērtāk un ātrāk pirkt internetā.

Ceļojumi

Ir ierasts, ka tiešsaistē tiek iegādātas aviobiļetes un citi aviokompāniju pakalpojumi, piemēram, bagāžas pārvadājumi. Iegādāties šos pakalpojumus internetā nereti ir lētāk, nekā uz vietas lidostā.

Viesnīcu numuru rezervēšana tiešsaistē caur trešo pušu vietnēm bieži ir daudz lētāka nekā rezervēšana tieši caur viesnīcām. Parasti šādas vietnes (piemēram, Booking.com un Hotels.com) piedāvā izdevīgas atlaižu programmas un citus labumus, kas naktsmītņu izvēli padara ne vien ērtu, bet arī izdevīgu.

Ir vietnes, kas palīdz atrast pēdējā brīža piedāvājumus – gan pašus ceļojumus, gan arī ekskluzīvas naktsmītnes ar ievērojamu atlaidi. Izmantojot šīs iespējas, ceļojumi kļūs aizraujošāki un arī izdevīgāki. Šādi varianti visvairāk patiks tiem, kuriem patīk pārsteigumi un piedzīvojumi.

Biļetes uz pasākumiem

Dažkārt tiešsaistē izdevīgi iegādāties arī biļetes uz dažādiem pasākumiem. Protams, svarīgi to darīt uzticamā biļešu servisā, lai izvairītos no viltotu biļešu iegādes.

Biļetes uz daudziem pasākumiem iepriekšpārdošanā nopērkamas lētāk – pērkot biļeti pasākuma norises dienā, parasti nākas šķirties no lielākas naudas summas. Arī tiešsaistes platformas, piemēram, bezrindas.lv vai biļešuserviss.lv nodrošina ērtu biļešu tirdzniecību un palīdz nepārmaksāt. Īpaši izdevīgi tas ir tiem, kuriem apmeklēt biļešu kases klātienē ir neparocīgi.

Apdrošināšana

Vēl viens pakalpojums, ko izdevīgi un ērti iegādāties internetā, ir apdrošināšana – pirmkārt, tas ir ērtāk, jo nav nepieciešams apmeklēt neskaitāmus apdrošināšanas kompāniju birojus, lai atrastu piemērotāko variantu. Otrkārt – tiešsaistē iespējams atrast patiešām izdevīgus piedāvājumus, kas ļaus būtiski ietaupīt.

Piemēram, ja aktuāla auto apdrošināšanas iegāde, labs risinājums ir OCTA kalkulatori, piemēram Octas.lv, kas dažu sekunžu laikā parāda visus apdrošināšanas kompāniju piedāvājumus. Autovadītājam atliek vien izvēlēties sev piemērotāko. Līdzīgi var atrast un iegādāties arī cita veida apdrošināšanas polises, piemēram, KASKO, ceļojuma apdrošināšanu, nekustamā īpašuma apdrošināšanas polisi un citas. Izvērtē sev nepieciešamos riska segumus un iepazīsties ar dažādiem piedāvājumiem, lai izvēlētos piemērotāko risinājumu.

Sabiedriskā transporta biļetes

Šobrīd tiešsaistē izdevīgāk iegādāties arī sabiedriskā transporta biļetes. Pirmkārt, tas ir daudz ērtāk, jo nav jātērē laiks garās autoostas un stacijas rindās. Otrkārt, iegādājoties biļeti internetā, garantēsi sev sēdvietu.

Laba ziņa arī vilcienu pasažieriem – par tiešsaistē iegādātām biļetēm jāmaksā mazāk. Visām biļetēm, kas iegādātas internetā un mobilajās lietotnēs, tiek piešķirta 5% atlaide. Būtiski, ka atlaide tiek piešķirta visām vilcienu biļetēm, kas šobrīd nopērkamas elektroniski – gan vienvirziena un divvirzienu biļetēm, gan bagāžas biļetēm un arī tām biļetēm, kam jau iepriekš bijušas atlaides, piemēram, 3+ ģimenes biļetei.

Izglītības un sevis pilnveidošanas iespējas

Interneta sniegtās iespējas ir labi izmantot arī, lai apgūtu jaunas prasmes. Variantu ir daudz – sākot no vebināriem (kas bieži vien ir pilnīgi bez maksas vai arī par simbolisku samaksu), beidzot ar dažādiem video materiāliem un citiem resursiem. Lielu popularitāti iemantojušas arī e-grāmatas, kas ir daudz lētākas kā drukātās grāmatu versijas.

Daudzi izvēlas tiešsaistē iegūt arī izglītību – apzinoties cilvēku dažādās vajadzības, tālmācības iespējas piedāvā arvien vairāk izglītības iestāžu. Šāda mācību forma ļauj ietaupīt gan laiku, gan līdzekļus, jo mācību maksa mēdz būt zemāka, turklāt mācīties var no jebkuras vietas, kur vien pieejams dators ar interneta pieslēgumu – nav jātērē laiks un līdzekļi, lai nokļūtu konkrētā mācību iestādē.

Internets nodrošina daudz lielisku iespēju – tai skaitā nodrošina ērtāku un ātrāku preču un pakalpojumu iegādi. Lietotāju ērtībām tiek izveidotas dažāda veida mobilās aplikācijas, vietnes un servisi, kas apmierina dažādās interneta lietotāju vajadzības. Atliek vien izvērtēt, kas no tā visa ir derīgs un izdevīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!