Foto: LETA
"STV Pirmā!" raidījumā "Starp mums runājot" Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte stāsta par savu dzīvi, kas sastāv no diviem posmiem – pirms un pēc auto avārijas. Pēs smagas auto avārijas Daigai, agrāk veselai divdesmit sešus gadus vecai meitenei, dzīve bija jāsāk no jauna, aprodot ar pārvietošanos ratiņkrēslā. Ar Strēlnieka mērķtiecību apveltītā sieviete nepadodas un stāsta, kā īss brauciens un viens mirklis var mainīt visu dzīvi.

"Vai, tas bija tik sen. Mana ikdiena bija tāda pati kā jebkuram citam veselam cilvēkam. Pie ārstiem negāju gandrīz nemaz, tikai tad, ja kādreiz vajadzēja kādu poti. Audzināju gan savu meitu, gan savu māsu. Dzīvē sanāca tā, ka diezgan ātri nomira mūsu mamma, tāpēc apgādībā paņēmu arī viņu, kurai tajā laikā bija septiņi gadi. Man tad bija 22 gadi, bet tad, kad cietu avārijā, biju 26 gadus veca. Jauna cilvēka dzīve tika sagriezta kājām gaisā, jā, sākums bija diezgan traģisks," par dzīvi pirms avārijas stāsta Daiga.

Pirms avārijas Daiga strādājusi gan par bārmeni, gan par pārdevēju. Pēc tam autoskolā "Krasts" bijusi direktora vietniece un arī pieņēmusi skolas braukšanas eksāmenus. Viņa vienmēr bijusi mērķtiecīga, kā jau Strēlnieka horoskopa zīmju pārstāvji. Īsi pirms avārijas sākusi strādāt starptautiskā firmā par komercdirektori.

"Tā bija parasta avārija. Mēs ar draugiem braucām izklaidēties uz Jūrmalu. Starp citu, tās bija Lieldienas, ja nemaldos – Lielā Piektdiena. Sagadījās tā, ka šoferis neievēroja, ka viņš brauc pretējā virzienā pa vienvirziena ielu. Es pati nebiju dzērusi, bet šoferis – gan. Patiesībā man bija jābūt pie stūres, bet es iesēdos mašīnas aizmugurē. It kā jau nebija tālu jābrauc..."

Šobrīd attiecības ar šoferi esot neitrālas, bet viņš esot palīdzējis gan finansiāli, gan rehabilitācijas laikā. Sanācis tā, ka no pieciem cilvēkiem, kuri bijuši automašīnā, pārējiem smagākā trauma bijusi smadzeņu satracinājums. Lai cik paradoksāli tas nebūtu, Daiga, kura alkoholu nelietoja, cieta visvairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!