Foto: Andrew Poplavskyy

"Esmu sieviete-kustība. Man gandrīz nekad nav miera, jo vienmēr sevi izaicinu jauniem sasniegumiem, jauniem projektiem un idejām. Vēlos iedvesmot jūs, dāmas, un ar savu stāstu parādīt, ka ir iespējams atgūt skaistu augumu pēc bērniņa piedzimšanas.

Protams, tas prasa smagu darbu un sevis pārvarēšanu, jo ir taču tik daudz iemeslu, lai to nedarītu. Bet, lai mīlētu sevi, ir jājūtas harmonijā ar savu ķermeni. Pastāstīšu jums savu stāstu!" tā blogā "Mākoņoga" savu stāstu par ceļu pretim slaidam augumam un iekšējai harmonijai atklāj jaunā māmiņa Linda Ķuze, kura sev pēc meitas piedzimšanas izvirzīja mērķi – 90 dienās uzlabot fizisko formu.

"Kad biju gaidībās, apmeklēju jogu un peldēšanas nodarbības. Grūtniecības laikā man klāt bija nākuši 16 kilogrami. Pateicoties mātes dabas spēkam, kilogrami bija pazuduši jau divu nedēļu laikā pēc dzemdībām, taču tur, kur kādreiz bija muskuļi, tagad bija tauku kārtiņa.

Tā kā mazuli baroju ar krūti, tad neriskēju ar augstas intensitātes treniņiem. Sāku ar pastaigām, iesākumā īsām, tuvojoties pavasarim, jau garākām. Staigāju trīs reizes nedēļā no sešiem līdz astoņiem kilometriem. Ēdu pilnvērtīgi, taču man ļoti gāja pie sirds kūciņas, gribējās sevi kaut kā apbalvot, un latte ar gardo "Misters biskvīts" kūciņu bija perfekts komplekts," raksta Linda.

"Kad Lizetei bija divi mēneši, es izdomāju, ka iešu uz jogu reizi nedēļā, bet mana jogošana diemžēl ātri vien beidzās, jo mazulīte mājās neuzvedās mierīgi.

Dažkārt es devos pavingrot uz vietējo stadionu, izpildīju dažādus pietupienus, stumdot ratus šurpu turpu, vai centos vingrot mājās.

Pienāca vasara, un tas ir laiks, kad mums noris aktīvs darbs pie nometnēm un citiem projektiem, tāpēc pastaigu vietā izvēlējos mazo izstumt uz terases un tikmēr pati tās kādas divas stundas dienā pastrādāt. Bieži tas beidzās ar to, ka man "uzbruka" netīrās veļas un trauku kalni, atkal vēlējos iedzert kafiju, un bija jāpagatavo arī pusdienas, bet tikmēr mazā jau bija pamodusies."

"Gāja mēneši, un es jutu, ka man trūkst enerģijas, sapratu, ka man "aizbrauks jumtiņš", ja nesākšu sportot. Tik ļoti biju noilgojusies pēc laika sev! Kad Lizetei bija gandrīz deviņi mēneši un viņa jau aktīvi ēda arī dažādus piebarojumus, tad aizgāju uz pirmo tikšanos ar savu treneri. Izaicinājums tapa šāds – treniņi trīs reizes nedēļā trenera vadībā, kas ilgs trīs mēnešus, lai beigās es sevi apbalvotu ar fotosesiju pie fotogrāfa," tā Linda.

"Atradām lielisku auklīti, kas pieskatīs Lizeti, kamēr es būšu treniņos. Uz tiem devos viņas diendusas laikā, lai viņa pēc iespējas mazāk laika pavadītu bez manis. Atceros, kad pirmo reizi pēc treniņa es aizbraucu paēst un iedzert kafiju viena pati, man tas šķita kaut kas tik ļoti "Wow!". Mani sapratīs jaunās māmiņas.

Tā nu kopumā pagāja četri mēneši, kas bija pilni ļoti smagu treniņu, sviedru, cīņas ar sevi, savu limitu pārvarēšanas. Slodze palielinājās, treneris dažādoja treniņu veidus. Mums abiem bija interesanti – kas no manis sanāks? Pirmie mazie rezultāti parādījās jau divas nedēļas pēc aktīvas trenēšanās un kūku samazināšanas ikdienā. Kad pirmie rezultāti ir pamanīti, tad rodas dubultspars – kas būs pēc vēl divām nedēļām?

Tā nu pienāca mana izaicinājuma fināls, un arī fotosesija bija nobukota. Uz to devos ar lielu prieku, jo zināju, ka esmu sevi uzvarējusi un piepildījusi savu mērķi par ķermeni, kurā atkal jūtos harmonijā ar sevi.

Ar savu stāstu es vēlos iedvesmot jūs, mīļās sievietes! Pats grūtākais ir sākt, bet, kad pirmā tikšanās ar treneri ir sarunāta, tad atpakaļceļa vairs nav."

Lindas padomi un knifiņi jeb tips and tricks motivācijai:

  • Iesākumā uzraksti sev vēstuli ar savu mērķi, vēlmēm un iemesliem, kāpēc tu to dari un ko gribi sasniegt. Ja tu sapratīsi, kādēļ tu to dari, būs daudz vieglāk sasniegt mērķi.
  • Pasaki savu apņemšanos skaļi kādam un sarunā, ka, ja nu pienāks brīdis, kad vairs nevari, tad zvanīsi un viņam būs jāmēģina motivēt tevi nepadoties.
  • Iet trenēties kopā ar kādu, jo, ja būs sarunāts treniņš, tad būs grūtāk atteikt.
  • Atrodi savu iedvesmas personu, kas tevi iedvesmo!
  • Sameklē labu treneri!
Sekot līdzi citiem iedvesmojošiem stāstiem var Lindas blogā www.makonoga.lv.

Ja arī tev ir iedvesmojošs stāsts par to, kā realizēji sen plānotas pārmaiņas, uzlaboji savu izskatu un atguvi iekšējo harmoniju, un vēlies iedvesmot citas sievietes, raksti uz sieviete@delfi.lv! Lai izdodas viss, kas iecerēts!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!