Nav noslēpums, ka mati ir sievietes rota. Nav svarīgi, vai sievietei ir īsi vai gari mati, tiem ir jābūt veseliem un koptiem. Straujais dzīves temps, mainīgie laikapstākļi, matu krāsošana un veidošana ir liels pārbaudījums galvas rotai, tāpēc ik pa laikam tiem ir nepieciešana atjaunošana un īpašas rūpes.

Rīcineļļas vērtīgās īpašības bija labi zināmas jau mūsu vecmāmiņām. Šī eļļa tika un tiek izmantota medicīnā visdažādāko veselības problēmu ārstēšanai – no sāpēm muskuļos līdz pat Parkinsona slimībai. Šodien paliksim pie rīcineļļas izmantošanas kosmētikā, jo šī eļļa spēj pat visnovājinātākos matus pārvērst par karalisku rotu. "Delfi Woman" piedāvā brīnumlīdzekli novājinātiem matiem.

Tātadsuperlīdzeklis matiem. Ar rīcineļļu.

Nopērc aptiekā rīcineļļu, pārlej to katlā un uzsildi tā, lai eļļa nevārītos, bet tās temperatūra būtu jūtami augstāka par ķermeņa temperatūru. Ar matu krāsas otiņu vai zobu birsti uzklāj rīciņeļļu uz galvas ādas, saknēm un pašiem matu galiņiem. Aptin galvu ar polietilēna plēvi un uzliec pa virsu dvieli vai vilnas šalli.

Tālāk ļoti svarīgs mirklis: lai iegūtu redzamu efektu, rīcineļļas maska jātur ne mazāk kā piecas stundas. Ideālā variantā – jāatstāj uz visu nakti.

Kad šis laiks pagājis, eļļa ir jāizmazgā ar šampūnu, kas paredzēts taukainiem matiem. Lai pilnībā rīcineļļu izmazgātu no matiem, dažkārt ir nepieciešams tos mazgāt atkārtoti.

Šo rīcineļļas masku ir vēlams lietot ne retāk kā reizi nedēļā. Pirmais redzamais efekts parādīsies jau pēc trim mēnešiem. Ja sistemātiski to darīsi veselu gadu, rīcineļļa palīdzēs tikt vaļā no matu lūšanas un izkrišanas.

Brīdinājums: gaišmatēm ir jāatceras par to, ka ar laiku rīcineļļa matus padara tumšākus.

Noteikti ir jāpērk auksti spiesta rīcineļļa. Izvairies no zemas kvalitātes rafinētajām eļļām, kas var aizsprostot ādas poras. Auksta spieduma rīcineļļa saglabā visas vērtīgās uzturvielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!