Foto: Shutterstock
Ja vēlies iegūt dabiski mirdzošu sejas ādu, iztiekot bez speciāliem kosmētikas līdzekļiem, pievērs uzmanību savam dzīvesveidam un ikdienas paradumiem! Šai sakarā skaistumkopšanas speciālistu būtiskākos ieteikumus veselīgas sejas ādas iegūšanai, apkopojusi blogere Marija del Ruso, piedāvājot svarīgākos faktorus, kas nosaka - cik mirdzoša un pievilcīga būs mūsu seja bez prasmīga kosmētikas lietojuma.

Gatavo sejas maskas pati

Lai āda uzsūktu pēc iespējas vairāk vitamīnu un vērtīgo vielu, vari lietot nevis veikalā iegādātus kosmētikas produktus, bet pagatavot tos pati. Piemēram, pēc maltītes gatavošanas, kurā izmantoji avokado, tā pārpalikumus nevis izmet, bet uzliec uz sejas, paturot 10 minūtes un noskalojot. Tāpat lielisks antioksidantu avots būs, piemēram, zemeņu un medus maska.

Izgulies

Ātrākais ceļš uz saucu un pelēcīgu ādu, ir nepietiekams miega daudzums un nekvalitatīvs nakts miers kopumā. Nepieļauj to, guļot vismaz astoņas stundas, kā arī guļamistabā atsakoties no tehnoloģiju lietošanas un citiem miegam kaitīgiem paradumiem.

Kusties

Fiziskās aktivitātes uzlabos tavu asinsriti, veicinās vielmaiņu, vairos enerģiju un sniegs virkni citu veselībai un pašsajūtai noderīgu ieguvumu. Tāpat tās ir vitāli svarīgas, ja vēlies saglabāt starojošu un veselīgu sejas ādu un tās toni. Centies izkustēties ik dienas vai vismaz dodies garākās pastaigās un neizmanto liftu!

Dzer ūdeni

Neskaitāmos eksperimentos un pētījumos ir pierādīts, ka, dzerot pietiekamā apjomā ūdeni (vismaz 1,5 litrus dienā), uzlabosies ne tikai pašsajūta un veselība, bet arī ādas izskats. Mitrini to, atsakoties no kafijas un tējas, kā arī saldajām limonādēm, un to vietā dzer tīru ūdeni vai zāļu tējas!

Ievēro noteiktu rutīnu

Kopjot sejas ādu, ievēro noteiktu rutīnu. Piemēram, nedēļas nogalē veic sejas pīlingu, savukārt reizi mēnesī apmeklē kosmetologu. Āda pie tā pieradīs. Tāpat ieteicams atrast to kosmētikas produktu sēriju, no kuras tavai ādai atbilstoši būs visi kopšanas līdzekļi – gan toniks, gan krēms, gan līdzeklis ādai ap acīm, iesaka dermatologi.

Domā par nākotni

Rūpējoties par ādu, domā ilgtermiņā. Tuvojoties pavasarim, īpaši vērts veikt ādu atjaunojošas procedūras, kā arī atbrīvot to no atmirušajām šūnām un papildus mitrināt. Savukārt, gatavojoties vasarai, neaizmirsti par papildus SPF līdzekļu lietošanu, bet gada aukstās sezonas sākumā parūpējies par ādas barošanu.

Ēd veselīgus produktus

Ādas izskatu nosaka ne tikai iepriekš minētie faktori, bet arī mūsu uzturs un dzīvesveids. Nekādi kosmētikas līdzekļi nespēs labot smēķēšanas nodarīto kaitējumu vai "piebarot" ādu ar tai vajadzīgajām vielām nepietiekama uztura gadījumā. Atceries to un uzņem papildus vitamīnus un minerālvielas, ja tas vajadzīgs, lai iegūtu patiešām mirdzošu, veselīgu un jauneklīgu sejas ādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!