Foto: PantherMedia/Scanpix
Dodoties tuvos un tālos ceļojumos, nereti rūpes sagādā kosmētikas maciņa nokomplektēšana – ko ņemt līdzi un ko atstāt mājās, lai lieki neaizņemtu vietu bagāžā? Iepazīsties ar "MSN Living" piedāvātajiem padomiem, kas atvieglos gatavošanos ceļojumam, nosaucot deviņas pamatlietas, kas lieti noderēs, lai izskatītos lieliski ikvienā situācijā!

BB krēms

BB krēms ietver vairākas funkcijas – tas pasargā ādu no saules kaitīgās ietekmes, maskē tās trūkumus, mitrina un izlīdzina ādas toni. Tādējādi vairāku kosmētikas produktu vietā tev nākas kosmētikas maciņā ielikt vien BB krēmu, ievērojami ietaupot bagāžai paredzēto vietu.

Līdzekļi pret akni

Ceļojuma laikā āda tiek pakļauta stresam – netīrumi, sviedri, putekļi un mikrobi – tas viss nosēžas uz sejas, radot iekaisumus un izsitumus. Lai to mazinātu, notīri seju ar antibakteriālu līdzekli, kas aktīvi iedarbojas uz izsitumiem, likvidējot tos jau sākumā.

Matējošās salvetes

Lai novērstu ādas spīdēšanu ne vienmēr nepieciešams pūdera pieskāriens. Ieliec somiņā matējošās salvetes, kas atbrīvos ādu no eļļām un radīs matējuma efektu. Sajūta, tās izmantojot, būs krietni patīkamāka nekā tad, ja centīsies nopūderēt dienas gaitā sasvīdušu seju.

Attīrošs līdzeklis

Lai maigi attīrītu ādu, izvēlies līdzekli, kas to ne tikai atbrīvos no kosmētikas un netīrumiem, bet arī mitrinās un tonizēs. Tādējādi varēsi izvairīties no tonika līdzi ņemšanas, kā arī ietaupīsi sejas kopšanai veltīto laiku.

Saules aizsargkrēms

Ja dodies uz kādu siltu un saulainu valsi, parūpējies, lai līdzi tiktu paņemts arī SPF līdzeklis ar pietiekami augstu aizsargfiltru. Pat, nedodoties uz pludmali, iespējams ātri apdegt un iedzīvoties pigmentācijas plankumos, kā arī vasarraibumos!

Acu ēnas

Lai izceltu acis, izmanto acu ēnas bez perlamutra. Iegādājies standarta toņu paleti, savukārt lainera vietā vari izmantot tumšākās ēnas, ar otiņu rūpīgi izveidojot līniju gar augšējo skropstu malu.

Skropstu tuša

Skropstu tuša ir teju katras sievietes must have lieta – dodoties ceļojumā, vari iegādāties mazākā iepakojumā iepildītu produktu, kas paredzēts ceļošanai. Atceries, ka, ja izvēlēsies ūdensnoturīgu tušu, obligāti jāpadomā par atbilstoša acu kosmētikas noņemšanas līdzekļa iegādi!

Noturīgs lūpu spīdums

Ceļojot lūpas var sasprēgāt, tāpēc izvēlies noturīgu lūpu spīdumu, kas tās mitrinās, būs krietni piemērotāks ikdienas gaitām nekā lūpu krāsa, kā arī pildīs savu funkciju – vizuāli palielinās lūpas un atsvaidzinās seju!

Šampūns un kondicionieris

Lai gan viesnīcās ir pieejami līdzekļi matu mazgāšanai, izvēlies pārbaudītus produktus, iepildot tos ceļošanai paredzētās pudelītēs pati vai iegādājoties attiecīga tilpuma līdzekļus uzreiz!

Sausais šampūns

Ja dodies piedzīvojumu ceļojumā, kas negarantē regulāru iespēju nomazgāties, līdzi ņem sauso šampūnu – tas attīrīs matus no taukvielām un netīrumiem, kā arī piešķirs apjomu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!