Foto: Shutterstock

Vasara vairumam cilvēku ir viens no mīļākajiem gadalaikiem. Ilgi gaidītā saule, siltums un dabas krāšņums, kā arī iespēja izbaudīt brīvo laiku pie dabas krūts viennozīmīgi uzlabo noskaņojumu, liekot mums justies laimīgākiem un veselīgākiem un arī izskatīties pievilcīgākiem. Tomēr arī šai bezrūpīgajā gadalaikā ir jāatceras par pienācīgu ādas aprūpēšanu, novēršot izplatītāko tās veselības un izskata problēmu gada siltajā sezonā – ādas sausumu. Šai sakarā piedāvājam dermatologa Sergeja Samkova ieteikumus tās kopšanai.

Kā uzsver speciālists, būtiskākais priekšnoteikums veselīgas un skaistas ādas nodrošināšanai ir rūpīga saules aizsargkrēmu lietošana, izvēloties līdzekļus ar aizsargfaktora indeksu 15 – 20. Tāpat ādu pievilcīgāku padarīs dekoratīvās kosmētikas lietošana, izceļot sejas vaibstus un maskējot nepilnības. Vasarā tā noteikti nav aizliegta, vien jāpielāgo ādas stāvoklim un arī dzīves stilam, lai grims atbilstu tā prasībām.

Šai sakarā gan jāatceras, ka kosmētika tieši vasarā var izraisīt arī dažādas alerģijas, veidojoties ādas apsārtumam un izsitumiem, tāpēc jāizvērtē, vai seja zem grima kārtas spēj pienācīgi elpot.

Tāpat nedrīkst aizmirst par pietiekamu ūdens daudzuma uzņemšanu, tā arī stimulējot vielmaiņu un attīrot organismu. Pretējā gadījumā, vielmaiņas problēmu, kā arī piesārņota organisma dēļ pirmām kārtām cietīs tieši sejas āda, tajā atspoguļojoties kopējā veselības stāvokļa problēmām.

Kā zināms, nav ieteicams arī pārlieku ilgu laiku pavadīt tiešos saules staros. Pārsauļošanās radīs ne tikai vizuālu defektu un fizisku diskomfortu, bet arī negatīvi ietekmēs ādas veselību ilgtermiņā, veicinot tās novecošanu.

Lūk, būtiskākie sejas ādas kopšanas priekšnoteikumi, ko ievērot vasarā, tā nodrošinot veselīgu un starojošu ādas izskatu!

Neaizmirsti par pīlingu

Lai āda būtu gludāka un mirdzošāka, regulāri veic pīlingu, attīrot to no atmirušajām šūnām. Ja izvēlies maigas iedarbības līdzekli, pīlingu vari veikt no rītiem ik pārdienas, savukārt spēcīgākus un raupjākus skrubjus lieto vien reizi nedēļā, lai lieki nekairinātu ādu.

Foto: Shutterstock

Atceries par ādas mitrināšanu

Vasarā mitrums no ādas iztvaiko krietni straujāk nekā gada aukstajā sezonā, tāpēc, lai uzturētu ādu maigu, gludu un tvirtu, rūpējies par regulāru tās mitrināšanu, lietojot atbilstošu kosmētiku. Ja vēlies, lai āda vērtīgās vielas uzsūktu efektīvāk, uzklāj krēmu tai tieši pēc pīlinga veikšanas.

Foto: Shutterstock

Dzer pietiekami daudz ūdens

Lai nodrošinātu vajadzīgo mitruma līmeni ādā ne tikai ārēji, bet arī iekšēji, parūpējies, lai tev vienmēr būtu pieejams ūdens, un regulāri padzeries. Ja esi iecienījusi malkot kafiju, pēc tasītes aromātiskā dzēriena nobaudīšanas noteikti izdzer vienu glāzi ūdens, tā novēršot organisma atūdeņošanos!

Foto: Shutterstock

Parūpējies par saules sakairinātu ādu

Ja saulē tomēr ir gadījies apdegt, jau pirms pirmā apsārtuma parādīšanās dzer daudz ūdens, kā arī uzklāj ādai nomierinošu, atvēsinošu un mitrinošu līdzekli. Nekādā gadījumā nesmērē ādu ar krējumu, jo, lai gan šī metode tautā tiek vērtēta kā efektīva un populāra, patiesībā krējums sakarsušajās ādas porās vien "uzvārīsies", tam nosprostojot poras un nesniedzot ādai vajadzīgo palīdzību.

Noderīgu informāciju par pirmo palīdzību saules radītiem apdegumiem atradīsi šeit!

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!