Foto: Shutterstock
Ne sevišķi bieži, no rīta uzklājot skropstu tušu, mēs padomājam par to, lai skropstas ne tikai labi izskatītos, bet arī būtu veselīgas un kādreiz tiktu palutinātas. Un tomēr, ja reiz arī šāda ideja iešaujas prātā, ne vienmēr mēs zinām, ar ko sākt. Ieteikumus par to, kā pareizi rūpēties un lutināt skropstas, lasi raksta turpinājumā!

Noslēpumos par skropstu augšanas paātrināšanas procesu un vispārēju rūpēšanos dalās "Marly Estetica" kosmetoloģe Silva Zelvere: "Lai vienmēr būtu skaistas, koptas skropstas, vajag par tām rūpēties tāpat kā par ādu, lūpām vai matiem. Skropstām patīk, ja tās lutina. Šeit mums var nākt palīgā visiem pazīstamais brīnumlīdzeklis – rīcineļļa! Tā palīdz skropstām kļūt biezākām, garākām un ātrāk augt. Vēl vērts izcelt vitamīnu E, kā arī dabiskās eļļas – olīveļļa, kokosriekstu, mandeļu, sezama eļļa un citas."

"Jaunu skropstu augšanu stimulēs zaļā tēja. Process pietiekami vienkāršs – vates plāksnīti jāiemērc tējā un vieglām kustībām jāsamitrina plakstiņi un skropstas. Ne tikai matiem, bet arī skropstām patīk, ja tās ķemmē un masē. Ķemmēšanai vajag izmantot speciālu birstīti, tā atbrīvos skropstas no netīrumiem un putekļiem. Masēt skropstas var ar ļoti maigām pirkstu kustībām, lai tās netraumētu. Regulāri masējot skropstas, var pamanīt, ka tās aug ātrāk, ir garākas un spēcīgākas," tā eksperte.

Foto: Shutterstock

Kosmetoloģei Sarmītei no salona "Marieta" arī ir savi ieteikumi. "Es neiesaku ikdienā izmantot skropstu atliecēju, jo tas lauž skropstas. Tāpat pirms skropstu tušas uzklāšanas nepieciešams uz tām uzklāt bāzi, radot arī apjomīgāku skropstu izskatu. Ja ir vēlēšanās radīt vēl apjomīgāku skatienu, iesaku izmēģināt skropstu liftinga procedūru vai skropstu ilgviļņus. Pēc šīm procedūrām skropstas izskatās biezākas un garākas."

Runājot par pareizās skropstu tušas izvēli, speciāliste atzīst, ka tomēr cenai ir nozīme skropstu tušas kvalitātē, taču Sarmīte aicina aizdomāties ne vien par cenu, bet arī skropstu tušas nolūku.

Apspriežot dažādus līdzekļus skropstu augšanai, Sarmīte dalās ar klientu sūro pieredzi: "Ir dažādi līdzekļi, ko lieto skropstu augšanas veicināšanai, taču no klientiem ir dzirdēts, ka daži bojājot pat redzi, jo satur kādus hormonus."

Kopā ar visiem minētajiem ieteikumiem, kosmetoloģes aicina arī izvairīties no niķa vakaros nenotīrīt sejas kosmētiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!