Foto: AFP/Scanpix

Supermodele Keita Mosa, kura savas karjeras laikā ir rotājusi gan ietekmīgākos modes žurnālus, gan pārstāvējusi daudzus augsto plauktu dizaineru zīmolus, ne reizi vien pierādījusi, ka nebaidās iziet no mājas bez bieza kosmētikas slāņa. Tajā pašā laikā, nonākot uz "mēles" spožajā rampu gaismā vai reportieru ielenkumā uz sarkanā paklāja, viņa spēj apžilbināt fanu pūļus ar sev vien raksturīgu šarmu un stila izjūtu.

Uzzini, ko par savu attieksmi pret sauļošanos, aizraušanos ar jogu un ideālu acu meikapa tehniku "Marie Claire" atklāj supermodele un daudzu pasaulslavenu dizaineru mūza Keita Mosa.

"Es dievinu dažādas eļļas, ko izmantoju gan sejas, gan ķermeņa kopšanā. Pēc šīm procedūrām āda kļūst valga, un eļļā piešķir tai delikātu un seksīgu spīdumu, tikai nedrīkst pārcensties."

"Regulāri izmantoju arī sejas masāžu, ko uzticu tikai un vienīgi Nikolai Džossai. Viņa izmanto brīnišķīgu limfodrenāžas masāžu, pēc kuras āda iegūst mirdzumu, bet sejas ovāls kļūst tvirts. Galvenais, ka efekts ir redzams un jūtams jau uzreiz pēc šīs masāžas un saglabājas ilgu laiku."

Kate for Harper's Bazaar US, October '92, "Petal Pushers." @katemossagency Photo: @stevenkleinstudio Hair: @sammcknight1 Make up: @kevynaucoin

A photo posted by ⚡️Daily Dose Of Moss⚡️ (@katemoss_supermodel) on Dec 28, 2016 at 12:05pm PST

"Uzklājot meikapu, galvenokārt akcentēju acu zonu, bet nekādu īpašu noslēpumu man nav. Parasti ar tievu, galā augšupvērstu svītriņu iezīmēju augšējā plakstiņa skropstu līniju – šādi skatiens kļūst atvērtāks. Skropstas pārklāju ar apjomīgu, vairākos slāņos uzklātu tušas kārtu. Tas ir vienkāršs un tajā pašā laikā arī ļoti efektīgs paņēmiens."

A photo posted by Kate Moss (@__katemoss) on May 15, 2016 at 8:16am PDT

"Bieži izmantoju spilgti sarkanu lūpu krāsu. Man patīk, ja seja un acis ir maksimāli neitrālas, bet lūpas akcentē sarkanais tonis. Nemanāms "nude" stila meikaps un spilgtas lūpas – tas ir mans stils."

"Tā kā mani mati ir diezgan plāni un sausi, reizi nedēļā es tos palutinu ar kādu barojošu masku, bet to krāsošanu uzticu tikai "John Frieda" speciālistei Nikolai Klarkai. Man ir bijuši arī tumši mati, bet pašai tie neiepatikās, jo šķita briesmīgi. Lai es neizskatītos tik bāla, nācās spilgti krāsot acis. Līdz ar to tagad es cenšos eksperimentēt tikai pie gaišajiem matu toņiem."

"Protams, blondās krāsas ļoti ātri izmazgājas, tāpēc, lai pēc iespējas ilgāk saglabātu piesātināto un spilgto toni, matus mazgāju ar speciāliem violetu pigmentu saturošiem šampūniem. Tie ne tikai paildzina matu krāsas mūžu, bet arī piešķir skaisti vēsu blondo toni, neļaujot matiem kļūt dzeltenīgiem."

"Es uzskatu, ka sauļoties pludmalē ir ļoti garlaicīgi un pat bīstami, jo var nodarīt pāri savai ādai, tāpēc atzīstu tikai paštonējošos līdzekļus. Tas gan prasa nelielu piepūli, bet rezultāts ir pārsteidzošs un bez kaitīgām sekām. Man patīk būt pie jūras kopā ar ģimeni un draugiem, lai tur pastaigātos un visādi citādi izklaidētos, nevis stundām cepinātos saulē."

A photo posted by @_katemoss_official_fansite on May 16, 2016 at 8:11pm PDT

"Jau 15 gadus es nodarbojos ar jogu, kas palīdz man gan sakārtot domas, gan saglabāt savu ķermeni lieliskā formā. Tāpat neatņemama manas dzīves sastāvdaļa ir garas brīvdienu pastaigas ārpus pilsētas. Pēc šādas izstaigāšanās es jūtos absolūti atpūtusies un laimīga."

"Katru jaunu dienu es sāku ar kontrastdušu. Vispirms aplejos ar karstu ūdeni, lai atmiekšķētu ādu, un pēc tam ar skrubi noberžu atmirušas ādas šūnas. Tad seko aukstā duša, kas ķermenim dod tonusu un pilnībā atmodina."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!