Foto: Shutterstock
Āda ir mūsu ķermeņa lielākais orgāns, tās kopējā virsma ir aptuveni divus kvadrātmetrus liela. Ādas slāņi nepārtraukti atjaunojas, bet atmirušās ādas šūnas ne vienmēr gana ātri nolobās pašas no sevis. Šādās reizēs ļoti var palīdzēt skrubis – pēc tā lietošanas āda būs maiga, gluda un zīdaina. Turklāt lieliskus skrubjus var pagatavot mājas apstākļos, ieguldot pavisam nelielus līdzekļus!

Lieliskā kafijas skrubja pagatavošana ir ļoti vienkārša un ātra. Turklāt visas sastāvdaļas varam atrast virtuves plauktiņā, līdz ar to sanāk arī ietaupīt.

Maģiskās skrubja komponentes ir četras – kafija, sāls, medus un eļļa.

Kafija – noņems atmirušās ādas šūnas, tajā esošie antioksidanti pasargās ādu no brīvajiem radikāļiem, bet kofeīns uzlabos ādas asinsriti.

Sāls – vēl spēcīgāk nolobīs atmirušās ādas šūnas, iztīrīs poras un uzlabos ādas asinsriti.

Medus – ar savu antibakteriālo un ārstniecisko iedarbību padarīs ādu maigāku, gludāku un arī pabaros to.

Eļļa – mitrinās, pabaros un liks ādai starot. Eļļas ir bagātīgas ar barības vielām un vitamīniem. Daži labi piemēri eļļas izvēlei – argana, vīnogu kauliņu, kokosriekstu, olīvu vai naktssveces eļļa.

Pamata sastāvdaļu kafiju (nevis kafijas biezumus) samaisa ar sāli, vēlams jūras sāli, medu un kādu no labajām eļļām. Derēs gan kokosriekstu, gan olīvu, gan kāda cita laba un kvalitatīva eļļa. Sastāvdaļas kādā bļodiņā vai spainītī samaisa viendabīgā masā.

Foto: DELFI

Skrubis lieliski derēs ne tikai sejas ādai, bet arī visam ķermenim. Pirms uzklāšanas uz sejas ieteicams noņemt kosmētiku un visus netīrumus. Skrubi uzklāt un iemasēt ādā ar apļveida kustībām. Kad liekais ādas slānītis kārtīgi noberzts, var kārtīgi noskaloties. Uzmanies – vannas istaba pēc tam būs jāuzkopj, jo kafijas daļiņas var nonākt vistālākajos stūros.

Atceries, ar skrubi labāk nogaidīt, ja tev ir kādas brūces vai pušumi, sāls brūcē var izraisīt asas sāpes un kairinājumu!

Pēc skrubja āda ir mīksta, maiga un gluda, tā vēl ilgi garšīgi smaržos pēc kafijas!

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!