Foto: Mark Litvyakov

Rīgas modes nedēļas norises laikā, 31. oktobrī, notika "Schwarzkopf Professional" šovs, kurā tika atspoguļotas trīs aktuālākās dzīvesveida, matu kopšanas un modes tendences – "Genderless", "Athleisure" un "Koolblonds". Ko šie virzieni nozīmē? Lūk, arī skaidrojums.

Mūsdienu tendences atspoguļo to, kā attīstās mūsu sabiedrība un kā mēs patiesībā dzīvojam. Šobrīd uz ielas var novērot dzimumu nodalījumu radikālu izplūšanu. Tāpēc "Genderless" pēta šīs robežas pārvietošanos, ko tas nozīmē mums visiem, un kā tiek radīta iedvesma pilnīgi jaunai pieejai attiecībā uz modi, skaistumu un stilu. Uzmanības centrā atgriezušās zēngalviņas un īsi matu griezumi sievietēm. Šī tendence godina androgīnu, plūstošu identitāti un dumpinieka garu.

"Athleisure" atspoguļo tieši to, kā mēs dzīvojam šodien. Saplūstot mūsu pasaulēm – sports apvienojumā ar atpūtu un sporta zāles apģērbs ar ikdienas stilu, mēs iegūstam pilnīgi jaunu pieeju mūsdienu pilsētas dzīvei. Šai tendencei odziņu piešķir grafiskās formas, izteiksmīgi aksesuāri un retro stils. Visas tendences pamatā ir funkcionalitāte, atturīgums, radošums un pilsētvide.

"Koolblonds" iemieso tradicionālu skandināvu stilu – bālums, ledus, ziemeļi bez mazākā kompromisa. Ledaini blondajā tonī ir kas tāds, kas padara to ikonisku, tāpēc šosezon blondie mati ir īpaši gaiši, gludi, izsmalcināti, klasiski, eleganti, pirmklasīgi un katrā telpā tie ienāk ar nepārspējamu pārliecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!