Foto: London 2012
Laikam jau nebūs uz pasaules nevienas tādas sievietes, kas jebkurā vecumā gribētu izskatīties starojoši, taču gadi dara savu, un laika rata apgriezienus cilvēki vēl neprot ietekmēt. Mūsdienās ir tik daudz iespēju, kā gados vecākam kļūt par pāris gadiem jaunākam, kā ilgāk noturēt savu ķermeni stāvoklī, kad nav jābaidās no spoguļa. Apkopojām "Delfi" lasītāju pārdomas un ieteikumus, kā kopt sejas ādu tad, kad ir pāri 40.

"Man izbeidzās krēms, ko lietoju, bet kamēr nav nopirkts jauns, tikmēr man ieteica pasmērēt alveju. Un ziniet, liftinga efekts ir acīmredzams. Bet pirkšu jau vienalga kādu krēmu, jo ķēpa ar to alveju. Iesaku pamēģināt, vismaz kursa veidā."

"Neviens, pat pasaules dārgākais krēms, neuzvarēs cīņā ar gravitāciju, toties sejas fitness, kas nostiprina sejas, kakla, zoda un plecu muskulatūru, ir ideāls šādai problēmai. Tas ir tāpat kā ar ķermeni, - vingro un ķermenis ir tvirtāks. Un galvenais, ka nemaksā neko, protams, ir labāk iztērēt summiņu, lai treneris ierādītu individuālus vingrojumus, bet arī internetā ir daudzas pamācības. Otrkārt, skalpelis nebūt nav vienīgā izeja, ļoti laba un iedarbīga, procedūra bez ķirurģiskās iejaukšanās ir radiofrekvenču liftings, kuru, taisa praktiski visās estētiskās klīnikās un nemaksā lielas naudas summas. Krēmam, protams, arī ir nozīme, bet tas nebūs efektīvākais līdzeklis."

"Es šobrīd nosliecos uz lāzerslīpēšanu, tā arī nav nenormāli dārga procedūra, bet rezultāti labi, ideāli arī tieši sejas ovālam. Iesaku pameklēt vingrojumus sejai un sākt vingrot. Nē, nu var, protams, procedūras un tā, bet, īpaši, ja nav pieejami naudas līdzekļi, ļoti laba alternatīva, saku no personīgās pieredzes. Un ar ledus gabaliņu no rītiem norīvēt seju."

"Es jau tagad, skatoties spogulī, radinu sevi pie smieklu krunciņām un kukulīšiem, lai vēlāk var atminēt to un priecāties. Palasīju par lāzerslīpēšanu un radiofrekvenču liftingu, un man par to smiekli sanāca. Izklausās līdzīgi kā TV vienā reklāmā stāstīja, kā ar aparātu pārbraukājot, uz vēdera pazūd/saplīst/sadeg/ taukšūnas, kas tā arī nekad vairs neatdzīvojas. Tas viss ir vairāk ir tāda pašiedvesma."

"Mans īgņas viedoklis - nav tādu procedūru. Jākopj sevi, jāseko līdzi, jāizskatās labi, bet nav jāpārdzīvo par katru vecuma pazīmi. Tāpat tas vecums būs jāpieņem."

"Izmaiņas parasti notiek pakāpeniski, bet notiek. Viss jau atkarīgs no gēniem. Zināju kādu 43 gadus vecu sievieti, kura taisīja plastisko operāciju - seja bija ļoti grumbaina. Ņēma speciāli kredītu."

"Man liekas, ka ovālu visvairāk uzlabo masāža pareizajos virzienos, pa pareizajām līnijām, kaut vai slaukot seju ar dvielīti. Līdz 40 gadiem nelietoju vispār neko un krunku nebija, kamēr man uzdāvināja pretgrumbu krēmu ( tagad domāju, kāpēc man to vajadzēja lietot), pēc kura man zem acīm ievilkās mazas strīpiņas, kuras smaidot izcēlās kā krunkas. Pagaidām par labāko līdzekli esmu atzinusi kokosriekstu eļļu, parasto, lielveikalā nopērkamo. Krēmi manu seju padara nesmuku un uzpampušu."

"Shēma ir ļoti vienkārša - ar gadiem cilvēks zaudē muskuļu apjomu. Āda nošļūk ne jau virsējās kārtas novecošanas dēļ, bet tāpēc, ka zem tās rūk muskuļu apjoms. Un attiecīgi to labot var ar regulāriem vingrinājumiem, kas palielina muskuļu apjomu."

Lai saglabātu labu sejas izskatu vajag: labus gēnus, aktīvu dzīvesveidu un svaru bez liekiem kg, piedomāt pie pārtikas, ko ēd un piedomāt, ko smērē uz sejas.
Sieviete

"Es esmu ar abām rokām par ķirurģiju, procedūrām, botoksu utt., bet mani kaitina, ka kāds cenšas iegalvot, ka brīnumlīdzeklis ir krēms. Par vingrošanu nezinu, Ziņģīte (netradicionālās ārstēšanās eksperte Inese Ziņģīte) labi izskatās savos - ap 70, viņas metode arī darbojas. Viņa arī rīvē seju - bet maigi, saprotams, pati saka, ka "ģīmi nedrīkst ne rīvēt ,ne spiest - kurs gan to nezina."

"Tiešām uzskatu, ka daudz kas atkarīgs no gēniem, jo manai mammai vienmēr visi devuši vismaz 10 gadus mazāk, un viņa visu mūžu pamatā ir lietojusi tikai vienkāršos krēmus."

"Sejas ovālam īpaši krēmi nepalīdzēs, tas nu fakts. Atliek vai nu sejas/kakla vingrinājumi vai procedūras. Vēl man savulaik viena laba kosmetoloģe teica, ka, - jo ātrāk sāk lietot visādus pretgrumbu, liftinga krēmus, jo savā ziņā trakāk, āda pierod un bez tiem vairs nekādi neiztikt. Vajag arvien nopietnāku kosmētiku. Tāpēc neaizraujos ar tādiem."

"Vispār nezinu, cik tur patiesība, bet kādu brīdi atpakaļ vienā lielveikalā pabiju kaut kādas dārgās kosmētikas prezentācijā, nosaukumu neatceros. Uzlika man tieši krēmu ovālam vienā sejas pusē, un man pat šķita, ka redzu pārmaiņas uzreiz Varbūt pašiedvesma."

"Lai saglabātu labu sejas izskatu vajag: a) labus gēnus (paskatieties savu vecāku bildes vecumā ap 40), b) aktīvu dzīvesveidu un svaru bez liekiem kg, c) piedomāt pie pārtikas, ko ēdat (jā, jā, tas arī ietekmē ādas stāvokli), d) piedomāt, ko ziežat uz sejas (nekādā gadījumā nesmērēt krēmus, kas vēl nav domāti jūsu gadiem!)."

"Līdz šim tiku cauri tikai ar dabīgām eļļām, jo krēmi par "smagu" manai ādai, arī mana kosmetoloģe joprojām uzskata, ka neko spēcīgāku vēl nevajag, taču pati esmu ļoti piekasīga un sāku domāt, ka vajag kaut ko uzsākt, kamēr vēl ovāls nav zaudēts un kamēr āda nav palikusi nokarena. Plastisko varētu pēc 50 gadu vecuma sniegšanas, ātrāk noteikti nē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!