Foto: Publicitātes foto

Ekonomiskās krīzes ietekmē cilvēkiem nereti nācās atteikties no daudzām lietām, un sievietēm viena no sāpīgākajām pārmaiņām bija arvien retāka iespēja sevi palutināt ar kādu skaistumkopšanas procedūru. Tiesa, kā norāda zīmola "Institut Esthederm" starptautisko apmācību vadītāja Aurēlija Dušatele, sievietēm, kurām rūp sava āda un kuras saskaras ar dažādām problēmām, piemēram, pigmentāciju, grumbiņām un citām izmaiņām, darīs visu iespējamo, lai atrastu labāko risinājumu savām nedienām. Arī globālās ekonomiskās krīzes laikā.

Draudzīgi tērzējot, Aurēlija Dušatele, kura ir apbraukājusi teju visu pasauli un apmācījusi labākos ādas kopšanas speciālistus, ir gatava pastāstīt par skaistumkopšanas ēras attīstību un to, kā mainījušās sieviešu prioritātes.

Neskatoties uz to, kāda ir finansiālā situācija, sievietēm ir svarīgas rūpes par savu ādu, un viņas ir gatavas ieguldīt līdzekļus, lai iegūtu rezultātus. Protams, ja salīdzina laiku pirms 30, 40 gadiem un tagad, sieviešu vēlmes un prasības attiecībā uz skaistumkopšanas nozares tirgu ir tikai augušas - viņas grib iegūt kvalitatīvu un acīmredzamu rezultātu.

Kā stāsta Aurēlija Dušatele, līdz 90.gadiem skaistumkopšanas salonos izmantotās tehnikas, rūpējoties par ādu, bija ļoti agresīvas, kas dažkārt atstāja pat negatīvas sekas, piemēram, abrazīva ādas attīrīšana. Turklāt šajā laikā lielākā daļa sieviešu aizrāvās ar vitamīna A jeb retinola lietošanu, kurš ādai nodarīja daudz vairāk ļauna nekā laba - tā kļuva pārāk jūtīga, un stāvoklis tikai pasliktinājās. Tirgus drīz vien pieklusa.

Savukārt, sākot no 90.gadiem līdz jaunajai tūkstošgadei, sievietes aizrāvās ar sejas un kakla ādas liftingu. Tas bija viens no populārākajiem veidiem, kā iegūt ātru un redzamu rezultātu, bet tikpat agresīvs kā citi. Taču pēdējos gados sievietes ir aizrāvušās ar ekoloģiskajiem produktiem. Speciāliste novērojusi, ka tie nemaz nav tik droši, lai rūpētos par ādu.

"Protams, tie ir ekoloģiski un gatavoti saskaņā ar zemeslodes ekosistēmu, bet vai tie ir tik labi ne tikai mūsu planētai, bet arī mūsu pašu ādas ekosistēmai? Tādēļ arvien biežāk sievietes sākušas izvēlēties produktus, kas respektē viņu ķermeni un rūpējas par pašas ādas ekosistēmu, lai lietotie produkti būtu tai atbilstoši un draudzīgi," saka speciāliste.

Ja tā var teikt, skaistumkopšanas nozarē ir sākusies pavisam jauna ēra, kas būtu jādēvē par maigo ādas kopšanu jeb angliski soft care. Ne viens vien zīmols un arī "Institut Esthederm" ņem vērā sieviešu pieaugošās prasības, ejot līdzi laikam un izstrādājot unikālus risinājumus optimālai ādas kopšanai, kuriem iegūti pat patenti.

Ādas kopšanas speciāliste uzsver, ka ādas ekosistēma tāpat kā planētas ekosistēma mainās atkarībā gan no ārējiem, gan no iekšējiem apstākļiem. Tādēļ "Institut Esthederm" netic ādas iedalījumam tipos, piemēram, šodien sievietes āda var būt taukaina, bet pēc mēneša jau sausa. Āda ir dzīva, tā elpo un spēj pati sevi pasargāt, tomēr tā ir atkarīga no vides. Tādēļ viņa iesaka skaistumkopšanas produktus izmantot kā kūres, lietojot tos mēnesi vai divus, jo pēc tam āda pati zinās, ko darīt un kā sev palīdzēt.

Protams, sākumā gan sievietes, gan vīrieši, gan skaistumkopšanas nozares speciālisti ir patiesi pārsteigti, ka skaistumkopšanas produkti netiek iedalīti ādas tipos, jo lielākoties to dara visi ražotāji. Taču jaunā ēra to celmlaužiem nozīmē arī lielu darbu, lai cilvēki zinātu, kas ir drošs un vērtīgs produkts viņu ādai.

Aurēlija atzīst, ka savā darbā tiecas uz ilgtermiņa skaistumu un, lai to panāktu, ir nepieciešams parādīt un iemācīt ādai, kā pašai atjaunoties. Tāpēc tiek radīti dabiski un ilglaicīga efekta skaistumkopšanas produkti, kas garantē rezultātu, darbojoties saskaņā ar ādas dabiskajiem bioloģiskajiem procesiem.

Tā vietā, lai meklētu ārīgi redzamus pagaidu risinājumus, svarīgi ir "izglītot" ādu, radinot to atveseļoties saviem spēkiem, piemēram, skaistumkopšanas produktos tiek iekļauts speciāli patentētais celulārais jeb šūnu ūdens, kas ir līdzvērtīgs ādā dabiski esošajam ūdenim. Atšķirībā no mineralizētā vai dejonizētā ūdens, ko tā sastāva dēļ var uzskatīt par mirušu ūdeni, celulārajā ūdeni ādas šūnas dzīvo, nevis sabrūk vai iet bojā.

Soft care nenozīmē vien atbilstošus skaistumkopšanas produktus, bet arī individuālu pieeju katrai sievietei un rūpes par tās ķermeni. Tādēļ speciāliste atgādina sievietēm, cik svarīgi ir sajust sevi un savu organismu - ja sapratīsim sevi un rūpēsimies par ādu saskaņā ar tās pašas likumiem, organisma šūnas tāpat kā cilvēks spēs domāt un rīkoties, pašas sev palīdzot un kļūstot arvien stiprākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!