Foto: Shutterstock
Ziemas mēnešos pastiprināta uzmanība ādas kopšanai ir jāpievērš gan sievietēm, gan vīriešiem. Mainīgie laikapstākļi un sausais gaiss iekštelpās pasliktina ādas stāvokli un var radīt diskomfortu. Sausa āda un nieze ir biežākās cilvēku sūdzības ziemā – šie simptomi var liecināt arī par nopietnākām problēmām un ādas paātrinātu novecošanos.

Lai uzlabotu ādas stāvokli un aizkavētu tās novecošanos, tai nepieciešama pastiprināta kopšana. To, kā rūpēties par ādu ziemas mēnešos, stāsta kosmetoloģe un klīnikas "PanaceaPro" vadītāja Ludmila Stavro-Freiberga.

Izmanto mazāk agresīvus līdzekļus

Jo īpaši tas attiecas uz seju. Neatkarīgi no tā, ar ko tu būtu mazgājusies iepriekš, pārej uz attīrošo pieniņu. Tas ir vienīgais taukus saturošais produkts, kas attīra ādu, to nesausinot. Turklāt ir svarīgi pieniņu lietot pareizi – nelielu pieniņa daudzumu uzklāt uz rokām un divas-trīs minūtes ar vienmērīgām masējošām kustībām ieziest sejas, kakla un dekoltē zonas ādā, bet lieko pieniņu noņemt ar siltā ūdenī samitrinātiem kosmētiskajiem sūklīšiem.

Attiecībā uz ķermeņa mazgāšanu un iešanu dušā – izklausīsies dīvaini, bet, ja ir iespēja "lieku reizi nemazgāties", tad labāk vispār nemazgāties. Biežas mazgāšanās kaitējums ir tik liels, ka, it īpaši ziemā, labāk ir būt nedaudz netīram, nekā atūdeņotam vai pārmērīgi sausam.

Foto: Shutterstock

Kosmetologiem ir īpašs jēdziens – "ziemas ādas kseroze". Tas nozīmē to, ka āda ir sausa un tai steidzami nepieciešama mitrināšana.

Ieklausies sava ķermeņa balsī

Daudziem cilvēkiem, neatkarīgi no gadalaika, nav nekādu problēmu ar ādu, arī mūsu ķermenis mums nedod nekādus signālus – un tas ir labi. Tomēr ziemas mēnešos, it īpaši pēc iešanas dušā, dažkārt "velk" uz ādas ieziešanu, mitrināšanu. Šajā gadījumā noteikti ir vērts ieklausīties savās sajūtās.

Lai mitrinātu ādu pēc iešanas dušā, ieteicams izmantot dabīgās eļļas. Vasaras periodos – gluži pretēji – būtu jāizvairās no eļļām. Vasarā eļļas oksidējas gaisā un var radīt "taukainuma" sajūtu, un pat izdalīt nepatīkamu smaku. Taukainas ādas sajūta jebkurā gadalaikā nav īpaši laba lieta.

Foto: Shutterstock

Dabīgajām eļļām piemīt arī sildīšanas funkcija – kļūst siltāk. Lai ķermenis būtu labi un kvalitāti apgādāts ar visu nepieciešamo, eļļas vajadzētu uzklāt mitrai ādai. Tas ir sīkums, bet tas ievērojami uzlabos tavu pašsajūtu.

Cik bieži jālieto mitrinošais krēms?

Ziemas mēnešos ir svarīgi neuzklāt krēmu tieši pirms iziešanas no mājām. Starp krēma uzklāšanu un iziešanu no telpām noteikti ir jābūt starplaikam – vismaz pusstundai. Kā likums, mums patīk krēmi, kas ātri uzsūcas, bet tiem ir liels ūdens bāzes procents. Ja uz sejas ir ūdens, bet laukā mīnusi, tad tas nav nekas labs.

Daudzi ziemā pāriet uz konsistences ziņā blīvākiem krēmiem. Šī ir ļoti pareiza un gudra pieeja, kuru iesaka arī kosmetologi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!