Foto: PantherMedia/Scanpix
Ja cīnies ar problemātisku sejas ādu, visticamāk, esi izmēģinājusi gan specializētus ādas kopšanas līdzekļus un tautas metodes, gan antibiotikas. Bet, kā izrādās, arī orālā kontracepcija spēj ievērojami uzlabot ādas stāvokli, vēstī "Women's Health".

Kā liecina pētījumi, hormonālās kontracepcijas tabletes ir tikpat efektīvas kā konkrētajam ādas tipam paredzēti kosmētiskie līdzekļi.

Tas atklāts, pētījumā piedaloties sievietēm ar problemātisku sejas ādu, no kurām daļa lietoja orālo kontracepciju, daļa – placebo un daļa – antibiotikas, kas paredzētas ādas stāvokļa uzlabošanai.

Rezultātā pēc sešiem mēnešiem tika secināts, ka orālā kontracepcija un antibiotikas sniegušas vienādus rezultātus, savukārt placebo, kā noprotams, krietni mazāku efektivitāti problemātiskas ādas ārstēšanā.

Tāpat atklāts, ka antibiotikas efektīvāk par orālo kontracepciju darbojušās trīs mēnešu laika periodā, savukārt pēc sešiem mēnešiem efektīvākas bijušas hormonālās tabletes.

Tai pat laikā – antibiotikas gan pēc trīs, gan pēc sešiem mēnešiem uz ādas stāvokļa uzlabošanu iedarbojās vienādi.

Orālās kontracepcijas efektivitāti sejas uzlabošanā rada tās spēja veicināt organismā noteiktu hormonu izdalīšanos, kas mazina testosterona daudzumu organismā, un, jo tā mazāk, jo labāk izskatās sejas āda, teic pētnieki.

Eksperti, izvēloties orālo kontracepciju, aicina vērst uzmanību uz sastāvu – noteikti progesterona veidi, kas ir hormonālo kontracepcijas tablešu sastāvā, cīņā ar problemātisku ādu būs efektīvāki par citiem, tāpēc, pirms nolem to lietot, pārrunā ar savu ginekologu kontracepcijas sastāvu, izklāstot arī savas vēlmes!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!