Foto: PantherMedia/Scanpix

Spīdīga seja, pie vaigiem pielipuši mati un izplūdušas acu ēnas – jā, karstais laiks liek ne vien pastiprināti svīst, bet itin viegli izbojā arī skaisti uzklāto meikapu. Lai gada siltajos mēnešos izvairītos no kosmētikas izkušanas uz sejas, piedāvājam ieskatīties portāla elle.com apkopotajos padomos.

Pareizas kosmētikas izvēle

Lai grims būtu noturīgs un dienas laikā neizkustu uz tavas sejas, ir svarīgi izvēlēties vasarai piemērotus produktus un veidot vieglu, neuzkrītošu grimu.

Piemēram, izvairies no skaistumkopšanas līdzekļiem, kuru sastāvā ir eļļa, lai izvairītos no iespējas, ka tevis uzklātais grims dienas laikā no sejas vienkārši noslīd. Tā vietā lieto vieglas konsistences sejas ādas korektoru, kas ātri iesūcas ādā un to nepadara taukainu, bet pucēšanos noslēdz ar caurspīdīga pūdera uzklāšanu.

Ūdensizturīgi līdzekļi

Vasarā savā kosmētikas maciņā noteikti glabā ūdensnoturīgu skropstu tušu un acu zīmuli. Tā tu izskatīsies labi ne vien pēc peldes jūrā vai kādā citā ūdenstilpnē, bet arī izvairīsies no iespējas jau pusdienlaikā izskatīties kā panda notecējušās kosmētikas dēļ.
Ieveidoti mati

Karstā vasaras dienā viens no faktoriem, kas var izbojāt tavu perfekti uzklāto grima kārtu, ir mati. Tie rada sviedrus gan uz kakla pamatnes, gan ap seju, radot netīrības sajūtu. Lai no tā izvairītos, pirms došanās ārā no mājām, sacel matus uz augšu tā, lai tie neskartu ne kakla, ne sejas zonu. Savākti, ieveidoti mati karstā dienā palīdzēs tev gan saglabāt skaistu meikapu, gan ļaus pašai justies tīrākai un svaigākai.

Sejas atsvaidzinātājs

Karstās vasaras dienās turi rokas somiņā kvalitatīvu sejas atsvaidzinātāju, ko ik pa laikam uzpūst sev uz sejas. Šādā laikā atsvaidzinātājs ir gaužām noderīgs, jo tam piemīt divas lieliskas īpašības – tas ne vien uzmundrina un mitrina sejas ādu, bet arī saglabā uzklāto kosmētikas kārtu gluži kā jaunu.

Regulāra sejas mazgāšana

Obligāts priekšnoteikums skaistai un veselīgai sejas ādai ir regulāra tās mazgāšana visa gada garumā. Īpašu uzmanību šai procedūrai ir jāpievērš vasarā, kad seja uzkrāj daudz vairāk netīrumu un sviedru, kā jebkurā citā gada laikā.
Mazgā seju gan no rīta, gan vakarā pirms gulētiešanas. Kā arī – biežāk maini savu gultas veļu, it īpaši spilvenus, jo tie nakts laikā uzkrāj visus netīrumus un sviedrus, kas atrodas uz tavas sejas.

Ventilators
Lai justos svaiga pat slikti vēdinātās darba telpās, iegādājies nelielu ventilatoru, kuru novieto tā, lai tas liegi appūstu tavu seju. Maigā vēja pūsma atsvaidzinās seju un neļaus izplūst uzklātajai kosmētikai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!